Käytöstavoista ja kahvin juomisesta

10+1 asiaa minusta…

Tykkään käydä ihan älyttömän kuumassa suihkussa. Niin kuumassa, että kynsilakat kuoriutuvat siinä pois. Hiukset huuhtelen kuitenkin lopuksi jääkylmällä. Joku joskus sanoi, että “kylmä vesi virkistää päänahkaa sekä sulkee hiussuomut ja tekee hiuksista sileämmät”. Ilmeisesti sillä uskomuksella olen tätä kaavaa noudattanut.

Kaisan lisäksi nimivaihtoehdoja minulle oli mm. Stina, Tytti ja Saara. Itse asiassa vain puolituntia ennen ristiäisiä äiti ja isä päättivät vaihtaa nimeni Saarasta Kaisaksi. Pari vuotta myöhemmin minulle syntyi sisko, joka sai sitten nimekseen Saara 🙂 Olisi ihan hassua, jos meidän nimet olisi toisinpäin. Ei ne sopisi meille ollenkaan!

Halusin aina lapsena osallistua televisiossa näytettyyn Tenavatähti lastenlaulukilpailuun. Minulla oli laulukin valmiina mietitty. Telkkariin en koskaan päässyt, mutta Lasten Meripäivillä nousin lavalle laulamaan. Se oli minulta ensimmäinen ja viimeinen julkinen lauluesiintyminen (selvinpäin). Kertoo aika paljon meikäläisen laulutaidoista 😀

Olen ihan mestari pakkaamaan oli kyse sitten matkalle lähdöstä tai muutosta. Sen lisäksi, että olen tosi systemaattinen, saan ihan älyttömätkin määrät tavaraa mahtumaan pieneen tilaan. Viime muutossa taiteilin kaikki tavaramme yhteen muuttoautoon niin, ettei meidän tarvinnut ajaa kuin yksi keikka. Myös kaupassa onnistun mahduttamaan ostokset yhteen muovipussiin, kun sama määrä ruokaa olisi esimerkiksi mieheltäni vaatinut vähintään kolme pussia.

Tykkään kehitellä perinteisistä ruuista miljoona eri versiota. Esimerkiksi lasagnea voi valmistaa jauhelihan lisäksi niin kanasta, kasviksista, lohesta kuin tonnikalastakin.

Inhoan puhelinajanvarausten aukioloaikoja. Yleensä niihin pystyy soittamaan vain johonkin tiettyyn kellonaikaan ja aina kun mieleeni tulee, että ainii aika piti varata, ne ovat jo sulkeutuneet. Miksi oi miksi näitä aikoja ei voi peruskäynneille varata netistä?

Jos lenkin aikana biisilistalta lähtee soimaan Pharrell Williamsin Happy, minun on pakko tarkistaa ettei kukaan ole näkemässä ja vetäistä parit tanssimuuvit. Ja tämä ihan vaan siksi, että muistelen joskus Saran tehneen niin ja mulla tulee se aina mieleen ks. biisistä 😀 Voi myös olla, että oon nähnyt unta…

Minulle on jotenkin ihan itsestäänselvää, että mini osaa jo 3-vuotiaana kiittää ilman, että häntä joutuu siihen aina patistelemaan. Siksi onkin aina yhtä hämmentävää, kun monesti esimerkiksi kassalla ollessani saan kuulla miten harvinaista on, että hänen ikäinen lapsi kiittää. En tiedä onko tämä vain sattumaa, vai onko asia tosiaan näin. Miniltä sanat “kiitos” tai “ei kiitos” tulee useimmiten kuin tykin suusta, jos joku tarjoaa/antaa hänelle jotain. Voi toki olla, että olen painottanut näitä käytöstapoja poikkeuksellisen paljon, koska niin oma äitinikin teki.

En ole vielä tähän päivään mennessä juonut yhtään kuppia kahvia. En vaan voi sietää sen makua ja maistan sen jopa leivonnaisista läpi. Teetä sen sijaan rakastan ja erityisesti sitruunatee on mun suosikki!

Mulla on tosi pieni jalka verrattuna äitiin ja siskoihin. He voivat useimmiten lainata kenkiä keskenään, mutta mun täytyy aina raahata kaikki omat mukanani. Toisaalta se on ihanaa, kun ei kukaan ole viemässä sun kenkiä, mutta toisaalta olisi taas kiva voida jakaa. Innolla ja kauhulla odotan sitä, kun minin jalka kasvaa samoihin mittoihin kuin minulla.

Pääsiäisjälkiruoat jakaa mielipiteeni täysin kahtia. Rakastan pashaa yli kaiken, mutta en voi sietää mämmiä. Tänä vuonna ajattelin kokeilla valmistaa hieman tuunattua pashaa, vaikka se perinteinen onkin kovasti mieleeni.

Mukavaa pääsiäisviikonloppua kaikille!

shoes CONVERSE / jeans CUBUS* / striped top GAP /

sweatshirt COS / leather jacket OAKWOOD* / sunnies G-STAR

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Lii
    April 13, 2017

    Mulla on ihan sama pakkaamisen kanssa. osaan käyttää aikaa ja tilaa hyvin. Aivan ihanaa, että mini on noin kohtelias! Asun itse briteissä nyt ja täällä hyvin harvalla lapsella on hyvät käytöstavat. Silloin kun kuulen näitä kohteliaita “kiitos”, “anteeksi”, “ole hyvä” se lämmittää sydäntä niin paljon! 🙂

  • Tami
    April 14, 2017

    tämmöset postaukset on ihan parhaita!

Previous
Kuinka työskennellä tehokkaammin?