Keittiön välitilan laatoitus

Keittiön välitilan laatasta tuli sen verran monta kysymystä IG:n puolelle, että päätin tehdä siitä ihan oman postauksen. Se on tosiaan reunojen viimeistelyä vaille valmis, kuten on myös koko keittiö hanaa, valaisimia ja vetimiä lukuunottamatta. Jo hyvissä ajoin ennen rakennusurakan virallista alkua tein Pinterestiin inspiraatiotauluja keittiöstä. Siinä tuhansia kuvia selaillessani silmiini osui otos vaaleasta laatasta, jonka erikoisuutena oli saumoihin upotetut messinkiset palat. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, sellaiset oli saatava meillekin.

Lähdin kartoittamaan vastaavia laattoja niin kivijalkaliikkeistä kuin netistäkin, mutta mitään edes lähelle vastaavaa ei tuntunut löytyvän. Viimein onni potkaisi, kun ensi visiittini yhteydessä ABL-laatoilla meitä koko projektin aikana avustanut Anu kertoi mahdollisesti nähneensä vastaavanlaisen laatan erään italialaisen laattafirman valikoimissa. Hän lähetti minulle esitekuvat kyseisitä laatoista ja olin heti myyty. Siinä komeili meidän keittiönvälitilan laatta. Talosta, saati keittiöstä ei vielä ollut tietoakaan, mutta keittiön välitilan laatta oli päätetty 😀 Tämän suhteen olin todellakin ajoissa liikkeellä. Laatoista ei ollut siinä vaiheessa mitään mallikappaletta tarjolla, eikä loppujen lopuksi saatu kuin pienet sävynäytteet, joista päätös tehtiin.

Luottavaisin mielin kuitenkin tilasimme ABL-laattojen kautta nämä kaunokaiset. Muut yksityiskohdat päätettiin viime keväänä kuvastojen perusteella ja päädyimme siinä yhteydessä tilaamaan samalta valmistajalta laattoja myös muihin tiloihin. Laatat ovat siis peräisin Italiasta, Marca Coronalta ja ne kuuluvat Motif-sarjaan. Keittiössä sävynä on Calacatta Gold, jossa on marmorimainen kuviointi ja laatan muotona hexagon eli kuusikulmio. Nuo laattoihin yhteensopivat messinkiset saumaosat tilasimme erikseen samalta valmistajalta. Vastaavia messinkipaloja olisi saanut myös perinteisempään tiililaattaan ja pieneen kolmion muotoiseen laattaan.

Toivottavasti tästä infosta oli iloa kaikille, jotka laatasta kyselivät ja myös teille muille rakentajille sekä remppaajille. En malta odottaa, että pääsen esittelemään täysin valmiin keittiön teille ja kokkailemaan sen ihka ensimmäisen aterian näissä puitteissa!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.