Kenelle kirjoitan?

SI MODA ASU OCT8 2015 1

Luin vähän aikaa sitten yhden artikkelin, jossa oli vinkkejä liittyen bloggaamiseen. Vinkkejä kuinka menestyä, oppia taitavammaksi kirjoittajaksi ja löytää se oma persoonallinen ote tähän hommaan. Tekstiä lukiessa minulle tuli hyvin vahva tunne, että olen itse jossain kohtaa ehkä hieman harhautunut oikealta tieltä. Tehnyt ns. sokeita valintoja ja unohtanut kuunnella todellista minääni. Minähän tätä kirjoitan ja minultahan tämän kuuluu näyttää. Mutta kenelle minä tätä tänä päivänä kirjoitan?

Yksi hyvinkin yksinkertainen, mutta juuri nyt minua puhutteleva vinkki jäi erityisesti mieleeni. Siinä kehotettiin miettimään aiheita, joista blogissa kirjoittaa. Miettimään ovatko kirjoitetut aiheet sellaisia, että ne suorastaan pakottavat lukijat tulemaan blogiin, koska he eivät halua niitä ohittaa. Alunperin blogeja on varmasti kirjoitettu enemmän itselle, mutta nykyisin menestyneimpiä bloggaajia ovat ne, jotka kirjoittavat omista lempiaiheistaan niin mielenkiintoisesti, että artikkelit koukuttavat lukijat ja he palaavat blogiin kerta toisensa jälkeen. Menestyneimpiä ovat ne, jotka ovat löytäneet omat vahvuutensa ja erikoisosaamisensa ja tehneet niistä blogille vankan alustan.

SI MODA ASU OCT8 2015 6

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että blogit ovat selkeämmin kategorisoituja ja bloggaajat antavat kaikkensa niille muutamille valituille aiheille. Vielä viitisen vuotta sitten sinkoiltiin sinne ja tänne, kirjoiteltiin vähän tuosta ja tästä. Nyt kaikki on harkitumpaa. Itsekin muistan kuinka alkuaikoina saatoin samassa postauksessa näyttää päivän asukuvat, julkaista uuden reseptin ja laittaa vielä iltalenkillä otetun maisemakuvan loppuun sekä kertoa mitä teen tulevana viikonloppuna. Nämä “sillisalaatti” -postaukset olivat silloin ihan peruskauraa, mutta vähitellen meno muuttui. Nykyisin teen itsekin tekstejä hyvin systemaattisesti ja mietin aiheita tarkkaan. Olen jaotellut blogini tiettyihin aihealueisiin ja pysytellyt niissä. Olen myös pitänyt tiukkaa linjaa yhteistyöpostauksissa, mitään asiaankuulumatonta en blogiini halua.

SI MODA ASU OCT8 2015 3SI MODA ASU OCT8 2015 5

Vinkkejä lukiessani minuun iski kuitenkin tunne, että jokin oli kaikesta huolimatta pielessä. Aloin luonnostelemaan listaa, johon keräsin omia vahvuuksiani ja aiheita, joista tykkään kirjoittaa. Listaa tehdessä huomasin välillä miettiväni liikaa itseäni ja välillä taas teitä. Ympyröin listasta ne aiheet, joiden tiesin miellyttävän molempia. Lista jäi melko lyhyeksi, mutta tajusin siinä kohtaa voivani supistaa kategorioiden määrää entisestään. Enkä tarkoita nyt tällä, että kirjoittaisin suppeammin, vaan että voisin yhdistää aihealueita ja olla vieläkin systemaattisempi.

Yritin myös löytää parannusehtouksia blogin ulkoasuun ja miettiä miten muuten voisin tehdä blogista toimivamman. Aloittaessani kakkosblogini, Mi Casan, tiesin haluavani kirjoittaa sitä vain suomeksi. Halusin otsikoida artikkelit suomeksi ja jättää kaikki käännökset pois. Nyt kuukauden jälkeen tajusin kaipaavani suomenkielisiä otsikoita myös Sí Modan puolelle. Koska kirjoitan suomeksi, muutamia hassuja lyhyitä käännöksiä lukuunottamatta, on myös erityisen luontevaa käyttää suomenkielisiä otsikoita. Koen näin pystyväni tekemään otsikoista informatiivisempia sekä toivottavasti mielenkiintoisempia kuin englanninkielisistä. Mutta koska tiedän, että ruudun toisella puolella on myös jonkin verran ulkomaalaisia lukijoita, joita erityisesti asukuvat kiinnostaa, pyrin niihin postauksiin sisällyttämään pienen käännöksen ja laittamaan vaatetiedot englanniksi.

SI MODA ASU OCT8 2015 4SI MODA ASU OCT8 2015 2

Tulevaisuudessa tulen varmasti tekemään lisää pieniä muutoksia blogiin ja keskittymään entistä ahkerammin sisällön laatuun. On ollut ihana saada nyt syksyn mittaan useita kommentteja blogin hyvästä flowsta ja niiden kannustavien kirjoitusten myötä olenkin ollut jo tovin valmis nostamaan rimaani yhä korkeammalle. Kiitos siis teille, että potkitte minua eteenpäin vielä näinkin monen vuoden jälkeen!

Luonnostelin muuten sekä lukemani että kokemuksieni pohjalta postausta niistä varsinaisista vinkeistä kohti parempaa blogia. Kiinnostaako aihe teitä? 🙂

ps. Mi Casan puolella uusi postaus!

SI MODA ASU OCT8 2015 7

shoes NELLY*
dress H&M TREND*
jacket GINA TRICOT*
sunnies Sara’s
photos: Sara Vanninen / edited by me
(*gifted)
XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Juuls
  October 8, 2015

  Kyllä kiinnostaa tuollainen postaus! 🙂 vaikka itse pidän kyllä siitä että kaikki ei ole niin suunniteltua vaan välillä voi olla sillisalaattiakin.. Ehkä saa siitä vinkkejä itsekin näin alkuun 🙂

  • Kaisa
   October 8, 2015

   Kyllä niitäki postauksia voi ja on varmasti hyvä olla 🙂 yleisesti ottaen blogit ja postaukset ovat vain nykypäivänä harkitummin tehtyjä! Itseäni kontrollifriikkinä tällainen järjestelmällisyys taas kiehtoo älyttömästi 😀

 • Terhi
  October 9, 2015

  Kiinnostaa ehdottomasti! Mukavaa saada vinkkejä ja saada uusia asioita hautumaan, jotta löytää sen oman kultaisenkeskitien : ) täällä sun blogissa on kyllä älyttömän hyvä flow! : )

Previous
Asuntomessut 2015