Kesä alkaa kalasalaatista

Lempiruokani top 3: äitin lohikeitto, omatekemät lohisushit ja iskän savulohi. Voisin elellä pelkällä lohiruoalla loppuelämäni, enkä valittaisi laisinkaan. Asuttiin lapsena kaikki kesät saaressa ja minulle on todennäköisesti syötetty kalaa ennen kuin suussa oli yhtään hammastakaan. Ihka ensimmäinen sananikin oli kala. Tästä ja monesta muusta syystä kalaruoat on se juttu ja varsinkin kesällä. Toisille kesä alkaa siitä, kun ostetaan ekat irtojätskit, toisille kalasalaatista (ulkona nautittuna). Tänään tein tämmösen version:

Savukalasalaatti

savustettua lohta / uusia perunoita / retiisiä / kevätsipulia / kurkkua / tomaattia / fetaa / salaatin lehtiä / keitettyjä munia / merisuolaa / mustapippuria

Kastike

kermaviili / sinappia / sitruunamehua / suolaa / sokeria / ruohosipulia

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • millamainen
  May 22, 2012

  Namnam! Tätä testataan ehdottomasti meillä mahdollisimman pian!

 • Fiipi
  May 23, 2012

  Nälkä, mikä ihana tekosyy 😀

  Oon kans pienenä syöny kalaa mökillä niin paljon että oli useita vuosia ettei sitä tehnyt mieli ollenkaan, puhutaan siis muista kaloista kuin lohesta. Nyt mulla on pakastin täynnä lohta kun kävin ostamassa tarjouslohifileen Cittarista, luulin että ne on sellaisia pieniä palasia niin koko helkkarin filee 😀 Mutta oli pakko ostaa kun halvalla sai!

Previous
Alla kukkivan puun
Kesä alkaa kalasalaatista