Kesä yllätti

Se, että lämpömittari näyttää +20°C ja kalenteri samaan aikaan huhtikuun kahdettakymmenettäviittä saa hymyn huulille, mutta tuottaa myös hämmennystä. Alkoiko se kesä jo nyt? Ainakin minut lämpö ja aurinko pääsivät yllättämään ja moni asia on vielä ns. talviteloilla.

Kuten esimerkiksi meikäläisen sääret ja jalat muutenkin 😀 Kantapäät on niin koppuraiset, että hieman hävetti eilen pitää aukinaisia kenkiä. Täytyy käydä pikaisesti ostamassa sellaiset kuorintasukat. Niillä lähtee kyllä kaikki ylimääräinen pois, testattu on! Sheivata ja kuoria täytyy myös kiireesti, jotta sitä kehtaa sääriä vilauttaa hameen alta. Hieman sävyäkin niille voisi purkista laittaa.

Aina ennen olen hoitanut karvanpoiston ja kevyen päivetyksen kotikonsteilla, mutta nyt olen miettinyt, että pitäisikö sitä kokeilla vahausta ja suihkurusketusta. Ensimmäisenä mainittu voisi helpottaa arkea kummasti, kun ei tarvitsisi joka päivä olla höyläämässä. Toinen puolestaan voisi antaa nopeasti tasaisen päivetyksen. Joku siinä suihkurusketuksessa kuitenkin yhä jännittää. Tuleeko lopputuloksesta liian tumma tai epäaidon näköinen? Kuinka nopeasti ja epäsiististi se lähtee pois? Jos siellä on joku suihkurusketuksen vannoutunut käyttäjä, niin kerro ihmeessä missä käyt ja ovatko huoleni turhia? 😀

Päivetyksestä tuli mieleen, että täytyy myös käydä aurinkorasvat läpi ja hankkia tarpeen mukaan jotain suojakerrointa sekä itselle että lapsille. Tänä kesänä en halua, että ihoni muistuttaa kirjavaa karttaa, joten kasvoille korkea suojakerroin on ehdoton. Minille täytyy käydää ostamassa joku kätevä spray päiväkotiin, jota hän osaa tarpeen tullen myös itse laittaa.

Kaikki kevät- ja kesävaatteet olen jo melkein saanut esille (pääsiäisenä kaivoin hikihatussa lippiksiä laatikoista), mutta seuraavaksi olisi edessä talvivaatteiden pois pakkaaminen. Ne pitäisi nyt tuulettaa/pestä ja pakata kesän ajaksi laatikoihin. Minusta on ihanaa pitää kaapit tällä keinoin hieman väljempinä, kun siellä ei ole sillä hetkellä tarpeettomia asioita turhaan pyörimässä. Itse en kummempia vaatehankintoja kesälle tarvitse, mutta nuorimmalle tytölle pitää jonkinlainen kevät/kesätakki metsästää.

Yritin tässä vielä miettiä, mitä muita kesään liittyviä asioita to do-listallani oikein olikaan ja mieleen tuli mm. polkupyörät. Minin oma onkin jo varastosta kaivettu ja isäni toimesta huolletta, mutta omani voisin sieltä myös pian hakea. Tosin en tiedä miten ahkerasta tänä kesänä tulee pyöräiltyä, kun vauva ei vielä pyöränistuimessa osaa istua. Mini kyllä yritti ehdottaa meille sellaista kärryä, jossa hän voisi siskon kanssa istua yhdessä, mutta jotenkin en näe itseäni vetämässä moista kapistusta perässäni, haha. Ei sillä, etteikö se olisi kätevä.

Viimeisenä tässä keittiössä istuessani, silmiä kirkkaalta auringonpaisteelta siristellessäni muistin, että nuo meidän ikkunat kaipaavat kipeästi pesua. Ikkunanpesuhommat siis odottavat myös, jos joku ahkera niihin tarttuisi.

Ihanaa aurinkoista KESÄpäivää sinne!

ps. Kuvituksena yksi kesäasu viime vuodelta, joka jäi silloin julkaisematta. Eilen pääsin pitkästä aikaa kuvailemaan uutta materiaalia, joten toivepostausta tulossa sitten seuraavaksi.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Lasia hirsitalon vastapainoksi
Kesä yllätti