Kesä ei olisi mitään ilman isäni savustamaa lohta ja uusia perunoita. Näillä herkuttelen joka vuosi kyllästymiseen asti. Ne maistuvat ihan sellaisinaan, mutta joskus päädyn hieman varioimaan tätä kesäklassikkoa. Tällä kertaa tein savulohen tähteistä kesäisen salaatin:
Lohiperunasalaatti
savustettua lohta / uusia perunoita / kevätsipulin varsia / kurkkua / vihreää omenaa / ranskankermaa / majoneesia (itselläni valkosipuli&yrtti makuinen) / suolaa & pippuria
Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä ennen pilkkomista. Poista lohesta mahdolliset ruodot. Silppua kevätsipulin varret ja pilko kurkku sekä omena. Sekoita kaikki kulhossa. Lisää ranskankermaa ja majoneesia sen verran, että salaatista tulee “tahmeaa”. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät maustamatonta majoneesia kannattaa lisätä myös muita mausteita edellä mainittujen lisäksi. Halutessaan joukkoon voi lisätä myös tilliä ja fetajuustoa.

What do you think?
You must be logged in to post a comment.