Kesäiset kanaburgerit

Vaikka sää ei tällä hetkellä olekaan kovin kesäinen, niin laitetaan jakoon erään kesäisen herkun resepti! Olen kovin tykästynyt suolaisen ja makean yhdistelmään ruoanlaitossa, joten yritän soveltaa sitä lähes tulkoon joka kerta, kun jotain kokkailen. Tällä kertaa iski himo vuohenjuustoon ja grillattuihin nektariineihin. Niistä ja parista muusta raaka-aineesta syntyi lopulta raikkaat kesäburgerit. Näiden burgereiden valmistus onnistuu kätevästi vaikka rannalla matkagrillissä… 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanaburgerit

täysjyväsämpylöitä // yrttituorejuustoa // kanan rintafileitä (marinoi itse)  // 1 vuohenjuustokiekko // 2 nektariinia // rypsiöljyä // salaattia // 1-2 tomaattia // oliiviöljyä // balsamicoa // suolaa pippuria // juoksevaa hunajaa

Voit valmistella burgerit jo edellisenä päivänä marinoimalla kanan rintafileet (itse käytin oliiviöljyä, valkosipulia, yrttejä, chiliä, suolaa ja pippuria). Jos olet aikeissa valmistaa burgerit ulkona, voit hyvin pilkkoa nektariinit sopivan kokoisiksi lohkoiksi sekä siivuttaa tomaatit valmiiksi. Burgerin kastikkeenkin voit valmistaa etukäteen. 2 osaa oliiviöljyä ja 1 osa balsamicoa sekoitetaan keskenään ja sekaan rouhaistaan pippuria sekä suolaa. Näin sinulle ei jää ulkona muuta puuhailtavaa kuin burgerin osien grillaus ja kokoaminen. Toki ihan tavallinen liesi ja pannukin käyvät burgerin valmistukseen. Itse paistoin burgerin osat parilapannulla.

Nektariinilohkot on hyvä sivellä ennen paistoa rypsiöljyllä. Ne ovat valmiita, kun ovat saaneet aavistuksen väriä ja pehmenneet. Nektariinien jälkeen paista kanafileet ja siivuta ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Vuohenjuuston paistamisessa pannulla voi käyttää apuna leivinpaperia. Juusto on kypsää, kun se on keskeltä pehmentynyt ja saanut tarpeeksi väriä pintaan. Myös sämpylät voi käyttää grillissä / pannulla / leivänpaahtimessa, jotta niistä tulee ihanan rapeita.

Burgerit voi koota aivan oman mielensä mukaan. Itse laitoin tuorejuustolevitettä molemmille leiville. Levitin alimmaiseksi salaattipedin ja tomaatit. Siihen päälle kanat, nektariinit sekä loraus kastiketta. Kruunuksi vuohenjuusto, lisää kastiketta ja loraus juoksevaa hunajaa. Kansi päälle ja nautiskelemaan! Ulkona syöjien kannattaa ehkä kietaista koko komeus servetin sisään, ettei tavara putoile burgeria haukatessa.

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • chatte
    June 13, 2014

    Näyttää mahtavalta! Itse olen monesti tehnyt hyvin samantyyppistä salaattia, eli vuohenjuusto+nektariini, ja kyllä on hyvää. Mutta millä lämmöllä paistat vuohenjuustot? Mulla ne aina pääsee sulamaan täysin, en saa aikaiseksi sellaisia ihanan paahteisia kiekkoja, mitä rafloissa tarjoillaan..

Previous
Laced pants
Kesäiset kanaburgerit