
Alkuviikosta vinkkailin teille käytännöllisistä lahjoista kesäjuhlia ajatellen, joten siitä onkin luontevaa siirtyä juhlien tarjoiluihin. Minusta kesäjuhlien parhaita tarjottavia ovat sellaiset, joita varten ei välttämättä tarvita jokaiselle vieraalle omaa lautasta. Sormiruokien lisäksi erilaiset lyhyihin ja pitkiin tikkuihin pujotetut ruoat toimivat hyvin, mutta vaihtoehtona on myös käyttää syötäviä “lautasia”.
Avokadobowliet ovat tästä hyvä esimerkki. Koko annos on koottu avokadon sisään, eikä lautasia näin ollen välttämättä tarvita. Kauniit lautasliinat riittävät. Avokado itsessään on ollut viime vuosien todellinen hittiraaka-aine ja siitä on valmistettu niin kuuluisia pastoja kuin avokadoleipiäkin. Tämä trendi on vienyt myös minut mukanaan, sillä avokado on ehdottomasti se eniten käyttämäni raaka-aine. Olikin siis aika luontevaa lähteä kehittelemään kesäjuhlien tarjottavia juurikin avokadojen ympärille.

Lopputuloksena syntyi kaksi hieman erilaista avokadoannosta, joista toinen on juurikin yllä mainittu avokado bowl ja toinen avokado popperit. Ei tiedä mikä olisi se oikea suomenkielinen sana poppereille, mutta nämä ovat vähän kuin lihapullia, mutta ilman lihaa. Pulleroiset ehkä? 😀 Popperit kuulostaa kyllä omaan korvaani huomattavasti houkuttelevammalta. Mutta oli miten oli tuon nimen suhteen, alta löytyy molempiin annoksiin reseptit. Yhdistävä tekijä niissä on Hellmann’sin majoneesi, joka tuo mielestäni molempiin ihanan täyteläisen maun.
Avokado bowliet
5 kpl avokadoja (kypsiä, mutta kiinteitä) / ravunlihaa tai katkarapuja n. 150-200g / vihreää paprikaa / kevätsipulia / selleriä / kurkkua / limen mehu / Hellmann’s Garlic majoneesia 1-2 rkl / chiliä tai sweet chili -kastiketta / korianteria / pippuria / suolaa / ripaus sokeria / oliiviöljyä 1-2 rkl / seesaminsiemeniä
Keitä tarpeen mukaan ravunliha tai katkaravut. Jäähdytä. Pilko paprika, kevät sipuli, selleri ja kurkku pieniksi paloiksi. Sekoita ne kulhossa ravunlihan/katkarapujen kanssa. Pilko chili ja korianteri pieneksi silpuksi. Lisää ne kulhoon. Lisää joukkoon myös limen mehu, majoneesia ja oliiviöljy. Mausta makusi mukaan.
Halkaise avokado ja suurenna “kuoppaa” tarpeen mukaan lusikalla. Lusikoi täyte avokadoille ja purista päälle limemehua. Koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.
Avokado popperit
1 iso avokado / 4 rkl jauhoja / 1 muna / 3 rkl maitoa / 2 dl ruiskorppujauhoja / suolaa / pippuria / valkosipulimaustetta / wasabi&sesame-maustetta
Kastike
3 rkl korianteri silppua / 3 rkl lime mehua / 3 rkl Hellmann’s Real majoneesia / pippuria / suolaa / ripaus sokeria
Lämmitä uuni 190°C. Pilko avokadot sopivan kokosiksi paloiksi. Laita yhteen kulhoon jauhot, toiseen kevyesti rikki vatkattu muna sekä maito yhdistelmä ja kolmateen korppujauhot. Mausta korppujauhot suolalla, pippurilla, valkosipulimausteella ja wasabi&sesame-mausteella. Laita uunipelti valmiiksi ja päällystä leivinpaperilla. Pyörittele avokadopalat ensin jauhoissa, sitten munamaito-seoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Aseta pellille. Paista paloja n. 20 minuuttia. Tarkkaile ettei pinta pala.
Paiston aikana voit valmistaa kastikkeen. Sekoita korianteri ja limemehu sauvasekoittimella niin sileäksi kuin mahdollista. Lisää majoneesi ja tasoita kastike loppuun. Mausta makusi mukaan.
Tarjoa popperit lämpöisinä tai jäähtyneinä kastikkeen kera.

What do you think?
You must be logged in to post a comment.