Kesäkuulumisia

Viime päivät ovat olleet jotenkin hieman epärealistisia, kun ulos lähtiessä olo on ollut samanlainen kuin lentokoneesta palmujen keskelle astuessa. Olen tosin nauttinu lämmöstä ihan suunnattomasti. Juuri eilen mietimme ystäväni kanssa, että näistä keleistä on vaan PAKKO yrittää ottaa nyt kaikki irti, sillä ei voi tietää onko se lämpö ja kesä huomenna herätessä taas poissa. Jotenkin niin ihanan pessimistinen suomalainen ajatus, että kesä kestää vain sen päivän tai kaksi ja sitten taas värjötellään loppu vuosi 😀 Toivotaan kuitenkin ettei näin oikeasti käy ja saadaan pitkästä aikaa kunnon kesä!

Kirjoittelin tuohon otsikoksi kesäkuulumisia, joten taitaa olla parasta antaa niiden kuulua. Viime päivät on tosiaan vietetty pitkälti ulkona perheen kanssa. Minillä oli pientä orastavaa flunssaa viikonloppuna, joten pidin hänet varmuudeksi kotona vielä eilisen maanantain. En tosin tiedä olivatko oireet perinteistä flunssaa vai sittenkin allergiaa? Itsekin nimittäin huomasin eilen illalla ensimmäistä kertaa ikinä altistuneeni siitepölylle ja niiskuttavani lenkin jälkeen. Ilmeisesti tämä äkillinen kesä toi mukanaan todella ärhäkät siitepölyallergiat ja oireita on ilmennyt myös meillä, jotka eivät niistä ole aiemmin kärsineet. Onkos siellä kärsitty koivu yms. allergioista?

Kun nyt näihin kesän varjopuoliin päästiin, niin jatketaan vielä toisella aiheella. Nimittäin itseäni on vaivannut ensi kertaa myös eräs kosmeettinen vaiva, joka itse asiassa alkoi jo taannoisella Dubain reissulla. Ilmeisesti kolmenkympin ikä toi heti mukanaan ensimmäiset ikääntymisen merkit ja minulle nimenomaan viehättävässä pigmenttiläiskien muodossa. Keskelle otsaani on ilmestynyt häiritsevä pigmenttimuutos, vaikka olen yrittänyt suojata kasvoni 50 suojakertoimella ja pitää mahdollisuuksien mukaan hattua/lippistä. Toivottavasti se ei voimistu kesän aikana yhtään enempää, sillä muuten en saa sitä enää meikillä piiloon.

Olen yrittänyt googletella erilaisia keinoja läiskien välttämiseksi ja häivyttämiseksi, mutta ilmeisesti tässä kohtaa kevättä/kesää on jo hieman myöhäistä tehdä mitään. Ymmärtääkseni läiskät tummenevat kesän edetessä, mutta sitten syksyn tullen kuitenkin katoavat pimeänä vuodenaikana. Silloin on myös otollinen aika ottaa erilaiset apukeinot käyttöön, joita löytyy ilmeisesti hyvinkin eritasoisia ja -hintaisia. Apukeinoista puheen ollen sain viime viikolla testiin yhden seerumin, jonka pitäisi auttaa tummien läikkien häivyttämisessä. En oikein tiedä onko sen käytön aloittamisesta tässä vaiheessa mitään hyötyä vai pitäisikö suosiolla ottaa se käyttöön vasta syksyllä? Jos joku teistä kärsii samasta kosmettisesta vaivasta, niin kuulisin mielelläni vinkkejä ja tuotesuosituksia, mikäli sellaisia vaan on antaa 🙂

Jotta tämä postaus ei nyt olisi pelkkää kesän manaamista, niin pakko vielä nostaa esille niitä helleaallon positiivisia puolia.  Lukemattomien jäätelöiden ja kesävaatteiden pitämisen lisäksi kesäkelit ovat olleet myös loistavia työpäiviä tontilla. Mieheni on ahertanut siellä käytännössä joka päivä ja mikäli olisimme osanneet ennustaa tällaisen sadettoman putken tulevan, olisimme voineet harkita ulkomaalausta jo nyt. Olisi ollut aika ihana sää maalailla.

ps. Lisää talojuttuja löytyy taloblogista, jossa on taas uusi postaus!

Envii shirt and pants

Adidas shoes

Mango sunnies

Kiomi trench coat

photos: Sara Vanninen, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Hansku
  May 17, 2018

  Joitain vuosia sitten mullekin ilmestyi pigmenttiläiskä huulen yläpuolelle. Taisipa olla juuri se vuosi, kun täytin 30. Kosmetologi kertoi, että se voi liittyä hormonitoiminnan muutokseen. Pigmenttimuutoksesta en ole päässyt eroon, mutta haluan uskoa, että ilman näitä keinoja läiskä olisi vielä erottuvampi:
  Ensimmäisten auringonsäteiden ilmestyttyä alan käyttää kyseiselle alueelle aurinkosuojavoidetta (SPF 50). Olen ostanut tätä varten oman stickin, merkki on Diego Dalla Palma. Laitan sitä aina, kun lähden ulos ja lisäilen tasaiseen tahtiin. Alkuaikoina käytin kyseisen sarjan seerumia. En osaa sanoa toimiko se, ehkä vähän. Lisäksi olen kiinnittänyt myös huomiota aurinkolasien käyttöön. Iho kuulemma reagoi silmien kautta tulevaan valoon.

  Keskustelin asiasta myös lääkärin kanssa. Hän kertoi, että läiskiä voi poistaa laserilla, mutta lopputulos ei ole pysyvä. Lääkäri ei siis kannattanut tätä vaihtoehtoa. Tuttava suositteli lisäämään A-vitamiinin saantia. Väitteen pätevyyttä en ole tutkinut tai kokeillut.

  Aurinkolaseista ja -voiteista huolimatta pigmenttimuutos erottuu toisina päivinä enemmän, erityisesti aurinkoisten päivien päätteeksi. Sen kanssa on kuitenkin elettävä enkä halua vältellä kesää tämän takia. Jos saat jonkin kultaisen vinkin, niin kerrothan siitä täällä.

  • Kaisa
   May 18, 2018

   Kiitos viestistäsi! Mä olen kokoamassa postauksen kaikista vinkeistä joita olen saanut, niitä tuli ihan hurja määrä 🙂 Mutta vaikka vinkkejä tuli jos jonkinlaisia, niin vähän samoilla linjoilla olen ainakin vielä kanssasi siitä, että tuskin näistä koskaan täysin eroon pääsee. Voi olla, että saan huolellisella rasvauksella niiden tummenemisen sekä lisääntymisen estettyä ja ehkä myös eri keinoin häivytettyä jo olemassa olevia. Se mikä toimii kenelläkin on varmasti yksilöllistä ja riippuu myös varmasti paljolti siitä mikä läiskät on aiheuttanut. Itse käytän kyllä aurinkolaseja ahkerasti, joten sen osalta homma kunnossa. Rakastan kesää ja lämpöisiä aurinkoisia päiviä, joten sisällä kyhjöttäminen ei kyllä tule kuuloon. Mielummin yritän suojautua hatulla sekä voiteilla ja oppia elämään läiskien kanssa 🙂 Kivaa kesää sinne!

 • Emmi
  May 21, 2018

  Hei Kaisa!
  Minulle on myös iän myötä tullut pigmenttiläiskiä otsaan. Viime kesänä kokeilin tätä tuotetta https://www.lookfantastic.com/estee-lauder-crescent-white-full-cycle-brightening-uv-protector-spf50-30ml/11141550.html?autocomplete=productsuggestion ja se todella toimi! Tummat kohdat vaalenivat eikä uusia enää tullut.

  • Kaisa
   May 22, 2018

   Hei kiitos vinkistä! Täytyy laittaa tämä ylös 🙂 Olenkin juuri koostamassa postausta näistä apukeinoista, joten tämä tuli hyvään saumaan. Ihanaa kesää sinne <3

Previous
Saunan suunnittelua