Kesän parhaat hankinnat pihalle

Lupailin lisää pihajuttuja, joten jatketaan parhailla hankinnoilla, jotka olen nyt tämän kesän aikana pihalle tehnyt:

Ne näkyvät kuvissa eli Ikean Havsten ulkolepotuolit ja tuo simppeli musta tulisija, jonka tilasin Mökkimies-sivustolta.

Keväällä pähkäilin pääni puhki minkälaiset löhötuolit tähän hankkisin ja minkälainen tulisija sopisi niiden kaveriksi. Lopulta päädyin ostamaan nämä Ikean tuolit ihan vaan siitä syystä, että kivan ulkonäön vuoksi niissä on ihana istua ja ne ovat tarpeeksi massiiviset isolle terassille. Harkitsin myös samaisen sarjan sohvan ostamista (tuoleista saa koottua sohvan), mutta en uskaltanut tehdä päätöstä ennen kuin olin nähnyt miten nämä toimivat meillä. Nyt mietin pitäisi se hankkia vielä syysiltoja varten, mutta toisaalta haaveeni itsetehdystä (puusepän tekemästä) uniikista ulkosohvasta kolkuttaa yhä takaraivossa. Tuoleista olemme kuitenkin tykänneet kovasti ja voin antaa niille suositukseni. Moni onkin näistä IG:n puolella kysynyt, enkä ole mitään moitittavaa keksinyt 🙂

Tulisijasta on niin ikään kertynyt kysymyksiä ja kyseessä on tosiaan Cook King ulkotulisija, jonka tilaisin jo muistaakseni huhtikuun puolella Mökkimiehestä. Toimitusaika venyi koronan vuoksi pitkälle toukokuun loppuun, mutta alkukesästä saakka se on nököttänyt omalla paikallaan meidän terassin keskipisteenä. Kovinkaan montaa kertaa emme ole tähän tulta ehtineet/uskaltaneet laittaa, kiitos vilkkaan 1veen, mutta ne muutamat kerrat, jolloin tuli on siinä roihunnut on tulisija pelittänyt hienosti. Ainoana miinuksena sanoisin sadeveden kertymisen tulisijaan (ei ulostulo reikää/kantta). Ei se varsinaisesti ole ollut mikään ongelma, mutta ajattelin kuitenkin teettää tulisijan päälle puisen kannen, joka suojaisi hieman sateelta ja toimisi samalla pöytänä.

Muita kalusteita meillä ei terassilla tai pihalla vielä oikeastaan ole ollut, mutta pian on! Odottelen nimittäin parhaillaan uniikkia ulkopöytäämme, jonka pitäisi piakkoin valmistua. Sen pariksi meiltä löytyy jo isovanhempieni vanhat ruokatuolit (joiden designia rakastan) sekä vanha puupenkki, joka minun pitäisi vielä hioa. Lähtiessäni kalustamaan pihaa halusin tehdä tästä oikeasti meidän näköisen, mutta myös käytännöllisen ja mukavan. En halunnut mennä ja ostaa ensimmäistä puutarhakalustesettiä, vaan huolella valita sekä suosia mahdollisuuksien mukaan kierrätettyä. Tämä taktiikka ottaa enemmän aikaa, mutta on varmasti vaivan arvoinen. Tuon ruokapöydän lisäksi yritän vielä tässä alkusyksystä metsästää rantaan säänkestävät tuolit meidän uudistuneelle nuotiopaikalle. Täytyy kuvata myös se mahdollisimman pian.

Mietin tässä, että kiinnostaisiko teitä nähdä kokonaiskuvaa pihasta ja kuulla suunnitelmista? Vain pieni osahan tästä on valmiina ja siksi kuvat tiukkaan rajattuja, mutta jos teitä kiinnostaa, niin voisin kuvata myös laajemmin tätä pihamaata (lue työmaata :D).

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Maria
  September 4, 2020

  Kiinnostaa todellakin! Mökin parsntelu on joka kesän ikuisuus-projekti (a.k.a kun yhden kulman korjaa, niin toinen alkaa näyttää siltä, että olisi myös pienen tuunauksen tarpeessa ?) eli kaikki inspiraatio on aina tervetullutta! ?

 • O.L.
  September 23, 2020

  Heippa, mietimme juuri hankkivamme kyseiset tuolit lasitetulle kaupunkiparvekkeelle. Oletteko säilyttäneet pehmusteita ulkona vai kantaneet ne aina sisään, jos olette ulkona säilyttäneet niin miten ovat kestäneet? 🙂 Yt, O.L.

  • kaisaturunen
   September 23, 2020

   Moikka! Pehmusteet ollaan tuotu sisälle, mutta uskoisin, että lasitetulla parvekkeella voi huoletta pitää! Meillä sen verran tuulee ja tuiskuaa vaikka ei olisi edes myrksysää, niin ei uskalla ulos jättää 🙂 Pelkkää hyvää sanottavaa kyllä näistä tuoleista! Harkitaan myös sitä sohvaversiota tästä 🙂

   • O.L.
    September 23, 2020

    Kiitos Kaisa vastauksestasi, ovat niin nätit ja koko teidän talonnekin sisustus 🙂

Previous
Vinkkejä vaaleiden farkkujen ostoon
Kesän parhaat hankinnat pihalle