Kesän viimeinen

SI MODA MIA 2016 4*yhteistyössä Freixenet Mia

Tuntuuko teistä muista, että edellinen viikonloppu oli se kesän viimeinen?

Ainakin ilmojen puolesta ollaan välillä oltu jo niin syystunnelmissa, että osa minusta jätti haikeat hyvästi kesälle viime lauantaina. Alunperin ajatukseni oli lähteä Tampereelle, Blockfesteihin päättämään kesä ystävien kera, mutta koti tuntui tällä kertaa houkuttelevammalta. Viikonlopuksi luvattu hyvä kelikin puhui enemmän rennon mökkiviikonlopun puolesta.

En itse asiassa ollut ehtinyt yöpyä mökillä vielä kertaakaan aikaisemmin tänä kesänä, joten halusin korjata asian ennen syksyn saapumista. En muista olenko täällä koskaan puhunut meidän mökistä sen kummemmin, mutta se tosiaan sijaitsee saaressa tässä ihan Kotkan edustalla. Venematkaa ei ole paljon, mutta kyllä se pienikin veneellä taitettava osuus välillä rajoittaa mökille menoa. Onneksi vanhempani käytännössä asuvat koko kesän siellä ja näin ollen aina löytyy joku, joka voi tulla noutamaan laiturin nokasta. Meidän tontilta on muuten mökille matkaa vain vaivaiset 5 minuuttia veneellä, ihan parasta!

SI MODA MIA 2016 5Mökki on ollut meillä koko elinikäni ajan. Olen asunut siellä lapsuuskesät, hengittänyt meri-ilmaa ja saaristoa. Tunnen sieltä kaikki kivenkolotkin. Lapsena se oli varmasti se paras paikka ikinä, kuten tuntuu tällä hetkellä olevan minillekin. Teini-iässä sitä “vihattiin” tai ainakin sinne lähtemistä vanhempien kanssa hieman kapinoitiin 😉 Nyt aikuisena sitä on taas löytänyt mökkeilyn ihanuuden ja välillä oikein harmittaa, ettei aikaa siellä oleskeluun ole riittävästi. Ei sillä, että koko kesää pystyisin mökillä asumaan. Sen verran urbaani sisimmässäni olen, vaikka mökkiviikonlopuista suuresti nautinkin. Teini-iän traumojen; ötököiden, ulkovessojen ja sieni- & marjametsien kanssa olen kuitenkin tänä päivänä jo sujut. Mustikoita tuli tänäkin kesänä poimittua ihan vapaaehtoisesti!

SI MODA MIA 2016 2SI MODA MIA 2016 1Meidän mökki ei ole mitenkään eristyksessä, vaan mökkinaapureitakin löytyy. Itse asiassa varmasti ne parhaat mökkinaapurit ikinä. Ystävyys heidän kanssaan on alkanut jo kauan sitten isovanhempieni toimesta. Tästä täysin suomalaisesta, mutta monet vuosikymmenet Espanjan auringon alla asuneesta perheestä on vuosien aikana tullut minullekin paljon enemmän kuin vain mökkinaapureita. Poskisuudelmat ja espanjalaiset tavat sekä ruoat aiheuttivat lapsena perhosia vatsan pohjaan ja ylpeä kerrottiin kavereille näistä ihanan erilaisista naapureista. Ei varmaan tarvitse sen kummmemmin avata, mistä innostukseni espanjankieltä ja ylipäätänsä kulttuuria kohtaan alkoi ylä-asteella.

Sen lisäksi, että olen näiden vuosien varrella saanut nauttia mm. upeista aterioista heidän mökillään, olen myös saanut suureksi ilokseni vierailla heidän Espanjan kodeissaan useamman kerran. En tiedä olisivatko Espanjan suurimmat kaupungit tulleet ikinä näin tutuiksi minulle, ellei näitä mahtavia mökkinaapureita olisi. Toivottavasti tämä ystävyys säilyy pitkään. Ainakin mini on jo tehnyt tuttavuutta heidän kolmannen sukupolven edustajien kanssa, joten eiköhän tämä tarina jatku vielä vuosia 🙂

SI MODA MIA 2016 3Kun minua pyydettiin yhteistyössä espanjalaisen Freixenet Mia Moscato -kuohuviinin kanssa luomaan video, jossa yhdistyisi kesä, Barcelona ja tapakset, ei minun tarvinnut miettiä hetkeäkään missä tämän videon kuvaisin. Ehdottomasti meidän mökillä laiturin nokassa, jossa suomalainen saaristo kohtaa espanjalaiset tuulet.

Kuten jo mainitsinkin, viime viikonloppu oli kelien puolesta yksi kesän kauneimmista, joten laituripicnic oli enemmän kuin paikallaan. Tarjottavaksi valitsin suosikkitapaksiani, erilaisia juustoja, hilloja, leipää sekä espanjalaisia kinkkuja. Mielestäni hedelmäisen ja makean kuohuviinin pariksi sopi parhaiten nimenomaan makeansuolaiset suupalat, esimerkiksi viikunahilloon dipattu manchegojuustopala. Siinä laiturin päässä istuessani päätin, että vuoden-parin sisään olisi ehdottomasti tehtävä taas yksi reissu Espanjaan. Mini kun ei ole siellä vielä koskaan käynyt.

 

filming and editing: me

music: The 126ers – Water Lily

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Tummaa tukkaa ja valkoista pellavaa