Keskeneräinen makuuhuone ja mielipiteet jakava seinän sävy

On aika raottaa hieman ovea meidän makuuhuoneeseen, niin kutsuttuun master bedroomiin. Se on sisustuksen osalta pahasti kesken, mutta löytyy sieltä sentään se kaikista tärkein eli sänky, jossa nukkua. Tosin sänkykin joutaisi vaihtoon. Se ei kuitenkaan tässä kohtaa ole ensimmäisenä prioriteettilistalla, joten vanhalla sängyllä mennään vielä tovi.

Meidän sängyn lisäksi huoneessa on vain vauvan pinnasänky ja vanha posliininen valaisin. Varsinaisia yöpöytiä saati lukuvaloja ei vielä näy, mutta ovat suunnitteilla. Jotain taulujakin olisi kiva laittaa sängyn yläpuolelle. Huone itsessään on aika suuri (18,5 neliötä) ja nykyisten kalusteiden lisäsi sinne mahtuisi helposti esimerkiksi jokin lipasto ja nojatuolinurkkaus. En ole halunnut tuoda uuteen taloon tavaraa vain täyttömielessä, vaan sisustaa pikku hiljaa ajatuksella.  Tämä makuuhuoneenkin sisustus tulee varmasti hahmottumaan paremmin tässä seuraavien kuukausien aikana.

Mutta ennen sisustusta meidän pitäisi tehdä päätöksiä seinien värin suhteen. Ne on toki maalattu jo aikapäiviä sitten, mutta olemmeko niihin 100% tyytyväisiä? Mieheni on yhä edelleen, mutta itseäni mietityttää onko tämä raksa-aikainen valintamme liian harmaa hiirulainen? Toinen loppusuoralle päässyt vaihtoehto oli aavistuksen beigempi/rusehtavampi ja nyt tuntuu siltä, että olisi hittovie pitänyt mennä sillä. Onneksi nämä päätökset eivät ole lopullisia ja ollaan molemmat sen henkisiä ihmisiä, että jos jokin ei miellytä, niin siihen tehdään muutos nyt eikä 5 vuoden päästä.

Kesällä meidän pitää joka tapauksessa tarkistaa kaikki maalaukset ja tehdä mahdolliset tarvittavat huoltotoimenpiteet (uuden talon kuivuessa monesti saumat hieman ratkailevat yms.), joten voi olla, että siinä samalla makuuhuone saa uuden värityksen. Työhuoneeseen on joka tapauksessa tulossa uusi sävy, sillä sen maalaus näytti meidän molempien silmiin jo muuttohetkellä epäonnistuneelta. Tarkoitus oli maalata se heti muuton jälkeen uudelleen, mutta maalaus kuitenkin jäi, kuten jäi moni muukin asia kuopuksen synnyttyä hieman etuajassa.

Joku pitää meitä ehkä hulluina, että maalailemme uusia seiniä moneen kertaan uudelleen, mutta oikean sävyn löytäminen on oikeasti aika haastavaa. Vaikka meillä oli paljon hyviä vaihtoehtoja ja teimme lukuisia testimaalauksia, niin silti lopputulos ei välttämättä ole toivotunlainen. Lopulliseen seinien sävyyn kun vaikuttaa niin moni muukin asia, kuin pelkkä maali. Esimerkiksi huoneen ilmansuunta ja valon määrä määrittelevät myös sitä, miltä sävy seinälle sudittuna näyttää.

Työhuoneen seinät on maalattu samalla sävyllä kuin yläkerran aula, mutta silti jostain syystä seinän väri näyttää työhuoneessa oudon vihertävältä. Olen tullut siihen tulokseen, että sen on johduttava suurista kuusipuista, jotka “hohkaavat” vihreää” työhuoneen ikkunasta. Niitä kun ei aulasta käsin näy. Oli miten oli, maalaushommat todennäköisesti jatkuvat, vaikka olemme jo taloon asettuneet asumaan. Ei tästä projektista taida koskaan tulla ihan täysin valmista…

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
 • Riikkis
  February 24, 2019

  Minun silmään tuo taas on täydellinen, mikä sävy/maali on kyseessä? Harmaa on se vaikein väri, oon sen tässä itsekin todennut

  • Kaisa
   February 26, 2019

   Tikkurilan G487 on muistaakseni tämä sävy 🙂

 • Nelli
  February 25, 2019

  Mistä teidän sänky on??

  • Kaisa
   February 26, 2019

   Ikivanha Ikea 😀 uusi olisi tarkoitus hankkia, mutta tämä on kyllä kieltämättä nyt taas ihan ajankohtaisen näköinen…

 • Merja
  February 25, 2019

  Se on totta mitä kerrot väreistä ja niiden muuttumisesta eri valossa ja ympäristössä. Liikkeissä ei juuri koskaan ole luonnonvaloa, joten kotona kun päivänvalossa tutkailee samaa väriä tai sävyä, se vaikuttaa ihan eriväriseltä. Tietysti kalusteet ja tekstiilit vaikuttavat myös. Harmaa on erityisen vaikea, itse olen kokenut sen taittaivan luonnonvalossa liikaa siniseen verrattuna siihen, miltä se liikkeessä näytti. Otankin usein jonkun värimallin mukaan ja vertaan siihen jotta saan mieleisen sävyn.

  • Kaisa
   February 26, 2019

   Juurikin näin 🙂 me yritettiin olla tosi huolellisia näissä, mutta lopputulos näkyi vasta, kun kaikki seinät oli jo maalattu ja makuuhuoneen osalta siinä kohtaa, kun sinne alkoi kertyä huonekaluja. Onneksi maalaus on helppoa hommaa kaiken tämän muun rakentamisen rinnalla, eikä vaadi paljon, jos haluaa jotain muuttaa 🙂

 • Rbka
  February 26, 2019

  Harmaa on tosi vaikea väri. Näin kuvissa teidän makkari näyttää kyllä kauniilta, ja seinän väri hyvältä!
  Meillä kun maalattiin vauvan huoneen seiniä harmaalla, näytti väri ekalla seinällä aivan sinertävältä. Jostain syystä maalattiin kuitenkin koko huone loppuun ja kas, ei se ollut enää tippaakaan sinertävä, ei missään valaistuksessa! Keittiön kanssa kävi päinvastoin, ensin näytti hyvältä ja lopulta sinertävältä..

  Onneksi maalaaminen on suht nopeeta ja helppoa hommaa! ?

  • Kaisa
   February 26, 2019

   Siis juuri tämä! Kun ei voi tietää lopputulosta edes siinä vaiheessa kun yksi seinä on maalattu 😀 Joskus kalusteetkin muuttaa lopputuloksen kokonaan. Mutta onneksi kuten sanoit, maalaaminen on suht nopeaa ja helppoa, joten asian saa halutessaan fiksattua 🙂

Previous
Pikkusiskon päivä kuvina
Keskeneräinen makuuhuone ja mielipiteet jakava seinän sävy