Kevään suosikki- ja inhokkitrendit 2020

KEVÄÄN SUOSIKKITRENDIT

KUOSIT JA MATERIAALIT:
POLKA DOTS

Minusta tuntuu, ettei tämä pallo/pilkkukuosi ehtinyt edes olla “pois muodista”, kun se nyt taas nostettiin tulevan kevään hittikuosiksi. Oli miten oli, minusta veikeä kuosi on ajaton, jopa omalla tapaa klassikko varsinkin mustavalkoisena.

HÖYHEN

Höyhenpeitteiset materiaalit ovat aina puhutelleet minua, laitoinhan sellaista myös hääpukuuni aikoinaan. Nyt ne tulevat taas ja erityisesti hienostuneissa puseroissa, joita yhdistellään rentojen farkkujen kanssa arkiasuun.

VIRKATTU VERKKO

Virkatut, jopa verkkomaiset neulosvaatteet tekevät paluuta. Minä yhdistän nämä vahvasti äitiini, sillä hän on ennen kaikkea taitava virkkaaja, mutta myös omistanut (lue tehnyt itselleen) monia virkattuja kauniita vaatteita. Minillekin hän on muistaakseni virkannut yhden kesäneuleen. Joka tapauksessa tykkään tästä trendistä ja varmasti innostun testaamaan käytössä viimeistään kesän tullen.

VÄRIT:

BLACK IS BACK

Vogue sen kertoi, elikä Black is BACK. Eihän se musta mihinkään kadonnut ollut, mutta nyt sitä on kai taas trendikästä pukeutua mustaan ja erityisesti kokomustaan. Hyvä uutinen meille, joiden vaatekaapista 80% on mustia vaatteita 😀

IVORY

Mustan rinnalla toinen itseäni miellyttävä trendi on luunvalkoinen. Aavistuksen murrettu valkoinen näyttää super hyvältä kesät talvet ja toimii erityisesti housupuvuissa!

MALLIT JA YKSITYISKOHDAT:

PUVUT

Ja mitä pukuihin tulee, niin ne jatkavat voittokulkuaan tänäkin keväänä. Yhä melko maskuliinisina, vaikka muutama naisellisempikin puku osui silmiini syksyn näytöslavakuvissa. Ainoa asia, josta en ole niin kovin innoissani ovat ne pukujen alta pilkottaneet liivit, mutta niistä lisää pian…

90’S & “CLEAN LINES”

Ihana ysäri ja ihanan yksinkertaiset linjat. Spagettiolkain mekot ja topit, tank-topit, pienet poolokauluksen jne. Tällainen yksinkertainen ysäri puree minuun todella kovasti juuri nyt! Tästä tulikin mieleen, että olisi ollut ihana löytää täksi talveksi yksinkertainen, ysärihenkinen vaalea puffertakki, mutta hitsi vie sitä täydellistä ei vain ole löytynyt. Vinkkejä saa antaa, koska onhan tätä talvea vielä hyvin jälkellä 🙂

POIMUTUKSET

Oikeastaan kaikki yksityiskohdat ja mallilliset ratkaisut, jotka tuovat vaatteeseen volyymia ovat yleensä suosikkejani, sillä ne imartelevat melko suoraa vartaloani.  Tänä keväänä poimutukset (eng. “tired”) ovat avainsana ja sitä nähdään erityisesti hameiden ja mekkojen helmoissa. Ei ole väliä onko materiaalina puuvilla vai tylli, poimutukset toimii molemmissa.

KEVÄÄN INHOKKITRENDIT

KUOSIT, MATERIAALIT JA VÄRIT:

VIIDAKKOKUOSI

Vaikka Jennifer Lopez näytti UPEALTA viidakkokuosisessa asussa ei tämä trendi silti ole minua varten. Lapsille voisin ehkä jotain söpöä viidakkokuosia hankkia, mutta itse taidan tyytyä ihailemaan tätä muiden päällä.

VÄRIKÄS NAHKA

Nahkaiset asusteet ja vaatteet ovat vaatekaappini niin sanottuja kulmakiviä, mutta vain neutraaleissa sävyissä. Värikäs (keino)nahka ei ole minun juttuni alkuunkaan, enkä voisi kuvitella pukevani vihreää nahkatakkia tai vaaleanviolettia nahkahametta kuin naamiaismielessä 😀

RETROKUOSIT + VÄRIT

Jokin näissä kuoseissa vaan tökkii ja pahasti. En ole koskaan intoillut rentokuoseista tai väreistä, enkä intoile nytkään. Kuosit ovat omaan makuuni aivan liian monimutkaisia, kulmikkaita ja vilisevät silmissä. Värit puolestaan liian värikkäitä, jos näin voi sanoa 😀 Jokin murrettu oranssi voisi vielä pienenä annoksena mennä, mutta tiedän, etten sitäkään jaksaisi pitkään katsella. Jätän siis suosiolla retrojutut muille!

NEON

Tätä trendiä olen kerran kokeillut (ja varmaan ehkä hypettänytkin täällä blogissa) ja näin jälkikäteen kaikki kuvamateriaali tästä huvittaa 😀 Neonvihreä pipo näyttää ihan koomiselta päässäni, kuten myös se yksi neonvihreä mekko sekä neonvihreä tuubitoppi, johon yksi kesä pukeuduin. En siis ole valmis uusintakierrokselle, en nyt, enkä ehkä koskaan.

MALLIT JA YKSITYISKOHDAT:

LIIVIT

Liivit mainitsin jo ohimennen pukujen yhteydessä. Tosiaan tänä keväänä klassinen puvun liivi naisten vaatteena tekee paluuta enkä oikein tiedä mitä siitä ajatella. Voin kuvitella, että joku muotiguru yhdistelee tästäkin trendistä erittäin coolin näköisen version, mutta en minä. Liiveistä tulee mieleen työpukeutuminen ja ruotsinlaivat (?? :D), ei millään tapaa trendikkäät ja kiinnostavat asukokonaisuudet.

Toinen liivitrendi liittyy rintaliiveihin (eng. bra top), jotka puetaan yhä vaatteiden päälle tai sitten niitä vilautellaan jakkujen alta. Muistan kokeilleeni tätä jakku & bra top -trendiä joskus kymmenisen vuotta sitten ja silloin se näytti ihan hauskalta. Nyt jotenkin tuntuu siltä, etten halua lähteä ihmisten ilmoille napa vilkkuen, vaikka toisaalta näkyyhän se napa bikineissäkin. Kuulostan nyt ihan mummolta, mutta jokin tässä trendissä vaan tökkii ja varsinkin, jos tarjolla on epämääräinen neulottu rintsikkatoppi (ks. kuva), joka maksaa useamman sata euroa, true story!

BERMUDA & MINI SHORTSIT

Shortsit ovat ehkä yksi isoimmista kevään ja kesän trendeistä ja nimenomaan näissä kahdessa mallissa: bermuda ja mini. Molemmat sinänsä ihan kivoja ja näyttävät hyvältä onnistuneissa yhdistelmissä, mutta omaan kroppaani ei näiden shortsien mittasuhteet mielestäni toimi. Bermudat ovat jotenkin auttamatta liian pitkät ja minit, noh auttamatta liian lyhyet. Tyydyn siis ihailemaan näitäkin muiden päällä.

KUMINAUHANYÖRITYKSET

Harva trendi on sellainen, josta on jäänyt “traumoja” lapsuudesta, mutta tässä tulee nyt yksi. Sporttiset yksityiskohdat esimerkiksi takeissa ovat taas tekemässä paluuta ja erityisesti kuvan mukaiset kuminauhanyöritykset sekä niihin oleellisesti kuuluvat stopparit. Muistan, että näitä stoppareita ja kuminauhanyörejä oli joskus 90-luvun ja 2000-luvun taitteessa niin housuissa, paidoissa kuin ulkovaatteissakin. Parhaimmillaan (tai pahimmillaan) ne olivat värikkäitä…

DISCOKAULUS

Viimeisenä kevään villikortti ja yllättävä yksityiskohta, joka todellakin jakaa varmasti mielipiteet. Discokaulus eli pitkä teräväkärkinen kaulus tuo mieleen 70-luvun ja nyt sitä nähdään taas puseroissa sekä jakuissa. Minulla tämä menee taas kategoriaan “naamiaisvaatteet”, mutta en epäile etteikö tätäkin trendiä joku pystyisi rokkaamaan. Villejä streetstyle-kuvia odotellessa.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Tammikuun käytetyin asu
Kevään suosikki- ja inhokkitrendit 2020