Kevään suosikki- ja inhokkitrendit

Näin alkuvuodesta olen aina tehnyt pienen katsauksen tulevan kauden trendeihin ja nyt olisi taas aika kurkistaa miltä keväään/kesän muoti näyttää ja mitkä ovat omat suosikkitrendini. Sen lisäksi, että näytöslavoilla nähtiin syksyllä paljon kirjavia värejä ja kuoseja, niin omaksi ihastuksekseni monien merkkien mallistoissa klassiset sävyt olivat suuressa roolissa. Kuten kollaasista näkyy isotkin muotitalot luottavat tänä keväänä mustaan, valkoiseen ja beigen eri sävyihin.

Beigestä puheen ollen siinä on kevään ehdoton trendiväri. Parhaalta se näyttää päästä varpaisiin sävy sävyyn puettuna. Suosi siis beigejä täyspitkiä mekkoja tai kaksiosaisia yhdistelmiä. Mielenkiintoa asuun saa yhdistelemällä eri materiaaleista valmistettuja samansävyisiä beigejä vaatekappaleita. Kaapistani löytyy monia tähän trendiin sopivia vaatteita, mutta haaveilen vielä löytäväni hyvin istuvat beiget kangashousut kevääksi.

Jos beige on kauden trendiväri, niin materiaalien puolelta isossa roolissa on näyttävät pitsit. Klassisten pitsimekkojen lisäksi pitsiä nähdään tänä keväänä yllättävinä yksityiskohtina monenlaisissa eri vaatteissa, niin neulotuissa kuin kudotuissakin. Pitsin yhdistäminen hieman poikkeuksellisten materiaalien kanssa on tämän modernin pitsitrendin juju. Kuten on myös se, että pitsi ei ole enää vain juhla-asujen materiaali, vaan sitä sopii rohkeasti käyttää arkisemmissakin asuissa. Tämä juhlavampien materiaalien tuominen arkisiin asuihin on muuten selkeästi ollut muutaman vuoden aikana se juttu.

Kevään trendikkäimmät yksityiskohdat ovat puolestaan joko näyttäviä hapsuja ja höyheniä tai sitten suurikokoisia rusetteja. Molemmat edellä mainitut lukeutuvat omiin ikisuosikeihini. Ruseteista karisee liika tyttömäisyys, kun sävynä on esimerkiksi musta. Tänä keväänä rusettien koot kasvavat jopa hullunkurisiin mittoihin, mutta kieltämättä tuo Celinen pallokuosinen rusettimekko on aika veikeä. Hapsut sekä höyhenet tekevät paluun muutaman vuoden jälkeen ja ainakin itselleni näistä tulee elävästi mieleen 2010-luvun alkupuoli. Tuolloin käytin paljon hapsutettuja vaatteita ja tein niistä jopa tutorialeja blogiin. Höyhensomisteita löytyi puolestaan useammastakin juhla-asustani ja jopa hääpuvustani! Ei ihme siis, että se minua miellyttää.

Viimeisenä täytyy mainita asustetrendi, josta olen niin ikään innoissani. Hatut kaikessa komeudessaan näyttelevät nimittäin isoa osaa kevään muodissa ja rusettien tapaa ne saavat nyt olla todella isoja sekä huomiota herättäviä. Perinteisten olkihattujen lisäksi näytöslavoilla nähtiin paljon pitsi- ja tyllisomisteisia hattuja. Liekö kuninkaalliset häät olleet inspiraationa tälle trendille? Joka tapauksessa itseäni näyttävät hatut inspiroivat ja toivon, että meillä, joskus hieman aroilla suomalaisillakin riittää pokkaa käyttää niitä rohkeasti tulevana keväänä ja kesänä.

Lopuksi pakko listata muutamia trendejä, jotka eivät allekirjoittanut niin kovasti innosta. Esimerkiksi futuristinen ja kirjava sporttilook, johon kuuluu oleellisesti tie dye-kuosit sekä sukelluspukumateriaalit on minulle ehdoton no no. Vahvojen värien käytön lisäksi trendin muovisuus häiritsee minua suuresti. Liiallisen kirjavuuden vuoksi myöskään räikeiden kuosien yhdistelytrendi ei ole minua varten, mutta uskon, että joku toinen pystyy varmasti kantamaan tuota trendiä tyylikäästi. Kaksi viimeistä, ei niin miellyttävää trendiä, ovat kumpikin sellaisia, joihin voisi ihastua siinä vaiheessa, kun niitä on katsellut tarpeeksi pitkään. Mutta ainakaan vielä pyöräilyshortsit eikä vaalennetut farkut innosta. Pyöräilyshortsit näyttävät jotenkin liian alastomilta, varsinkin jos ne on valmistettu (vaaleansävyisestä) trikoosta eikä yläosa peitä kriittisiä paikkoja. “Kloorilla” valkaistut farkut sen sijaan muistuttavat aivan liikaa yläasteesta, joten sen trendin skippaan suosiolla.

 

WAL G. lace body / SANDRO lace dress / SEE BY CHLOE lace top /

MANGO beige cardigan / SANDRO beige pants / MANGO beige knitted dress /

TOPSHOP black bow dress / LINDA X FLATTERED bow slip on shoes / TOPSHOP heels with fringes /

VALENTINO faux feather top / MISSGUIDED fringe body / ASOS straw hat

kuvat: Vogue / Zalando / Asos / Flattered

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Arkikuvia puhelimen rullasta
Kevään suosikki- ja inhokkitrendit