Pääsiäispäivän jälkiruoka, keväinen Britakakku, onnistui sen verran hyvin, että päätin kuvata sen ja laittaa reseptin jakoon tänne bloginkin puolelle. Reseptipostaukset ovat viime aikoina olleet hieman kortilla, joten ihan kiva saada pitkästä aikaa sisältöä myös #food -tagin alle. Joku ehtikin tämän perään jo kysellä, joten tässä se nyt tulee. Ihanan kirpeää ja makeaa samaan aikaan 🙂 Sopii mainiosti myös kevään muihin juhliin, esimerkiksi vappubrunssille tai valmistujaisjuhlien tarjottavaksi!
Mango-Passion-Britakakku
Pohja:
125 g voita / 1,5 dl vehnäjauhoja / 2 tl leivinjauhetta / 1 dl sokeria / 3 keltuaista / 1 dl vanilla soijajuomaa
Laita uuni lämpenemään 175°C. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen soijajuoman kanssa. Käytä tarvittaessa siivilää. Voitele leivinpaperi, aseta se uuni pellille ja levitä taikina sen päälle.
Marenki:
3 valkuaista / 1,5 dl sokeria
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Kun marenkiseos on kiiltävää ja jäykkää levitä se taikinan päälle. Paista Britakakkua 20-30 minuuttia, kunnes marenki saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja halkaise pohja kahtia.
Täyte:
1 tuore makea Mango (tai 1 prk säilykemangoja) / 4-6 passionhedelmiä / 2 limeä / 2/3 prk Valio Eila kreikkalaista kookosjugurttia / 2dl vispikermaa / vaniljasokeria / tomusokeria
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon kreikkalaista kookosjugurttia. Raasta toisen limen kuori joukkoon sekä purista puolikkaan lime mehu sekaan. Mausta vanilja- ja tomusokerilla. Pilko mango pieniksi kuutioiksi ja puolita passionhedelmät. Aseta toinen kakun puolikas tarjoiluastialle ja lusikoi päälle täyte (jätä hieman täytettä kakun päälle koristeluun). Asettele päälle mangot ja lusikoi muutaman passionhedelmän sisus myös sekaan. Aseta toinen kakun puolikas päälle ja koristele kakku haluamallasi tavalla.

Chatte
April 19, 2017Nam, kiitos! Kokeiluun menee!