Kevättyyli x 3 – arkeen, työhön ja juhlaan

*Kaupallinen yhteistyö Sokos

Tänä keväänä olen huomannut suosivani enemmän niitä klassisia, ajattomia, aina yhtä trendikkäitä vaatekappaleita hetken trendien sijaan. Esimerkiksi biker-mallinen nahkatakki ja valkoiset farkut ovat sellaisia, joihin turvaudun joka kevät. Minulle ajattomat vaatteet ovat harvoin kovin värikkäitä, joten tällaisina kausina käytän paljon mustaa, valkoista ja muita neutraaleja sävyjä. Kuoseilla ja erilaisilla materiaaleilla pyrin sitten tuomaan asuun mielenkiintoa.

Uusia vaatteita ostaessa olen aina tarkka materiaalin ja laadun suhteen, mutta erityistä huomiota kiinnitän niihin, kun haluan ostaa klassikon, jonka toivon säilyvän hyvänä vuodesta toiseen. Tällaiseen vaatteeseen mielellään satsaankin vähän enemmän, kuten vaikka nahkatakkiin. Myös klassiset neuleet, hyvin istuvat farkut sekä ajattomat juhlamekot, joita pystyy asustamaan monella eri tavalla ovat mielestäni satsaamisen arvoisia.

Klassikkojen kohdalla olen huomannut suosivani muutamia skandimerkkejä, joissa hinta-laatusuhde kohtaa poikkeuksetta. Viime viikolla kävin tutustumassa Helsingin Sokoksella kevättarjontaan ja erittäin avualiaan myyjän opastuksella ajauduinkin samantien näiden skandimerkkien osastolle. Filippa K:n kohdalla pysähdyin ihastelemaan pehmoisia neuleita, joita kaapistani löytyy entuudestaan jo muutama. Merkin mallistot ihastuttavat vuosi toisensa jälkeen yksinkertaisilla, mutta toimivilla malleillaan sekä erittäin onnistuneilla väripaleteilla. Neutraalien värien joukossa on usein muutama kauden trendiväri, mutta nekään eivät pomppaa sieltä koskaan silmille.

Sokosella sovitin nyt ensimmäistä kertaa merkin farkkuja ja yllätyin todella positiivisesti. Yhtään liioittelematta täytyy sanoa, että nämä kuvissa näkyvät farkut ovat ehkä parhaimman malliset valkoiset farkut, joita olen ikinä sovittanut. Sopivan napakat oikeista kohdista. Nahkatakin ja valkoisten farkkujen yhdistelmä on sellainen, johon voisin turvautua arkiaamuisin töihin lähtiessä vaikka useamman kerran viikossa.

farkut Filippa K (EAN7333029386163)

nahkatakki Sand Copenhagen (EAN5702539197965)

Filippa K:n lisäksi löysin Sokokselta myös pari uutuusmerkkiä. Kovasti olen odottanut, että Sand Copenhagenin “pikkusisar” THE LAB tulisi laajemmalti myyntiin Suomessa, joten oli hienoa nähdä, että sitä löytyy nyt myös Sokoksen valikoimista. Itse koen, että tämä pikkusisar on enemmän omaa tyyliäni kuin klassinen Sand. THE LAB:in vaatteet ovat aavistuksen rokahtavampia ja mallit modernimpia kuin klassikkomerkin.

Olen aikaisemmin ihastellut heidän nahka- ja neuletuotteita, mutta nyt iskin silmäni tähän kuvissa näkyvään kuosilliseen silkkimekkoon. Kauluksellinen mekko sopii mielestäni hyvin käytettäväksi sellaisenaan esimerkiksi juuri tennareiden kanssa, mutta miksei sitä voisi käyttää vaikka housujen parina tai puettuna neuleen alle. Toinen ilahduttava uutuusmerkki Sokoksella oli THE LAB:in lisäksi Y.A.S, johon ihastuin viime vuonna täysin. Molemmilta merkeiltä löytyy todella kivoja vaatteita erityisesti arkikäyttöön. Jälkimmäisenä mainittu on vielä aavistuksen verran edullisempi.

mekko THE LAB (EAN5702539264575)

neule Filippa K (EAN7333029371862)

Kierroksen päätteeksi kävin kurkkaamassa Tiger of Swedenin osaston, jolta osasin jo ennakkoon odottaa kivoja uutuuksia, eikä sen suhteen tullut yllätyksiä. Ainoa yllättävä asia oli se, että silmäni nauliintuivat klassisten arkivaatteiden sijaan keväisiin juhlavaatteisiin. Tiger of Sweden on jo vuosia ollut minun sekä erityisesti mieheni suosikki. Olemme molemmat tykänneet merkin neuleista ja asusteista sekä mieheni tietysti myös heidän pukuvalikoimastaan.

Tällä kertaa minäkin ihastelin valkoista naisten pukua, mutta loppujen lopuksi päätin lainata kuvauksiin tämän valkoisen silkkimekon. Jos minun pitäisi tänä keväänä hankkia itselleni ylioppilas- tai valmistujaismekko, niin se olisi tämä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan malli on todella kaunis ja herkkä, mutta myös ajaton. Helman pituus on myös juuri sopiva tällaiseen tilaisuuteen. Tässä siis hyvä vinkki tuleville ylioppilaille ja valmistuville. Tai miksei myös niille, jotka etsivät vappujuhliin kaunista ja klassista mekkoa.

mekko Tiger of Sweden (EAN5713111860726)

photos: Metti Forssell, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Eilisen asu, jota inhosin