Kevätväsymys ja elämäni kolmas hiustenlähtö – mikä avuksi?

*Kaupallinen yhteistyö Suomen Bioteekki

Stop siihen paikkaan, älä unohda vitamiiniasi! Näin mieheni toteaa lähes joka aamu minille, joka meinaa livahtaa pöydästä aina ennen kuin vitamiinit on otettu. Ei tosin siksi, että hän pistäisi vastaan. Mini kyllä nappaa vitamiinit suuhusa hymyssä suin, mutta niiden ottaminen meinaa aina unohtua. Ja niin meinaa kuulkaas minultakin. Välillä sitä toivoisi, että joku stoppaisi minutkin aamuisin ja kehottaisi ottamaan päivän vitamiinit.

Keväällä huomasin taas unohtaneeni vitamiinien syönnin lähes kokonaan ja kuin salama kirkkaalta taivaalta minulle välähti, että ehkä aloittamalla taas B-vitamiinin syönnin saisin helpotusta pohjattomaan väsymykseeni. Väsymykseen, joka pitkälti johtunee valvomisesta ja vauva-arjesta yhdistettynä yrittäjän arkeen. Alkuvuosi ei ole ollut helpoimmasta ja kevyimmästä päästä, mutta onneksi aika auttaa ja valoisat päivät tuovat nyt energiaa. B-vitamiini tunnetusti myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, joten sen kokeileminen oli lähes suotavaa, varsinkin kun siihen oiva mahdollisuus tämän Suomen Bioteekin kanssa toteutetun yhteistyön myötä tarjoutui.

Testiin lähti Bioteekin Super-sarjan Super B-vitamiini sekä Biotiini. Super B-vitamiini on vahva B-vitamiini valmiste ja sisältää kaikkia B-vitamiineja. B-vitamiinit ovat vesiliukoisia ja siksi niitä tarvitaan päivittäin. Otan siis aamuisin aina yhden Super B-vitamiinin ja samalla myös yhden Biotiinin.

Biotiini on itselleni hyvinkin tuttu valmiste, sillä sitä on tullut popsittua hiustenlähtöaikoina sekä niiden jälkeen tehokuurina. Kuten monet teistä varmasti tietävätkin, niin Biotiinihan edistää hiusten pysymistä normaalina. Tämän lisäksi sillä on positiivinen vaikutus kynsiin ja ihon kuntoon. Se miksi halusin aloittaa nyt taas Biotiinin syönnin on uusi hiustenlähtö. Tämä on itselleni jo kolmas laatuaan ja olen näihin jo tottunut. Tämä kyseinen sulkasato oli odotettavissa, sillä kärsin hiustenlähdöstä myös minin raskauden jälkeen.

Nyt synnytyksestä on kulunut 4 kuukautta ja tällä hetkellä hiustenlähtö tuntuu olevan todella voimakasta. Onneksi tähän on kuitenkin jo turtunut, niin olo ei ole yhtä ahdistunut kuin edellisillä kerroilla. Ja jos kaikki sujuu kuten viimeksikin, on tämä 4-5kk taite se pahin vaihe ja pian huomaan jo uusien haivenien kasvavan ohimolta. Uusien hiuksien kasvu ottaa kuitenkin aikansa, joten siksi haluan buustata sitä hieman Biotiinin avulla. Kynsissä Biotiinin syömisen huomaan jo, sillä niistä tulee aina ihan supervahvat!

Mutta palataampa vielä siihen Super B-vitamiiniin, jota olen tosiaan kuukauden päivät pian syönyt. Ihan varmasti en osaa tietenkään sanoa, onko nimenomaan B-vitamiini vähentänyt uupumustani, mutta vahvasti siihen uskon. Sen lisäksi aikaisempaa aktiivisemmasta ulkoilusta on varmasti ollut apua. Vielä pitäisi lisätä hieman liikuntaa, niin olo kohenisi entisestään.

Jaksamisen lisäksi huomasin tässä kuukauden aikana yhden toisenkin muutoksen itsessäni. Nimittäin hormonitoimintani on viimein tasaantunut synnytyksen jälkeisestä myrskystä. Sattumalta luin, että B6-vitamiini edistää hormonitoiminnan säätelyä, joten liekö Super B-vitaamini ajan kanssa edistänyt tätäkin asiaa. Joka tapauksessa olen hyvin iloinen siitä, että kroppa tuntuu taas henkisesti ja fyysisesti omalta kovan urakan jälkeen, vaikka noita hiuksia tosin tuppaakin nyt lähtemään.

 

KILPAILU

Tähän loppuun minulla on ilo järjestää teille pieni kisa, jonka kesken arvotaan tuotepaketti, joka sisältää juurikin näitä Bioteekin Super-sarjan B-vitamiineja. Kertomalla mistä sinä saat energiaa kevääseen ja miten selätät mahdollisen kevätväsymyksen olet mukana kilpailussa!  Kilpailun päättymispäivä on 15.5.2019 ja sen säännöt löytyvät täältä.

XOXO
signature

What do you think?

42 Comments
 • Ida
  May 9, 2019

  Kevätväsymystä ilmassa myös täällä! Itselläni on auttanut säännöllinen urheilu ja huomion kiinnittäminen siihen että syö tarpeeksi paljon kasviksia päivittäin. Huomaan nuutuneen olon heti jos ruokavaliossa ei ole tarpeeksi värejä (valitettavasti irtokarkit ei tässä auta 😀 ) Itselläni käytössä Bioteekin super magnesium, joka iltaisin otettuna on auttanut nukkumaan sikeämmin ja inhottavat yöheräämiset on vähentyneet sen ansiosta.

 • Sarkkuli
  May 9, 2019

  Juoksuharrastus piristää mutta silti väsyttää…näin keväällä. Auringonpaiste on upea juttu.

 • Niksis
  May 9, 2019

  Luonto ja päikkärit piristää

 • Pipsa
  May 9, 2019

  Ulkoilemalla ja vitamiinit

 • Anniina
  May 9, 2019

  Ruokavalio ja liikunta! Suolistovaivoista kärsivänsä huomaan heti huonon ruokavalion ja liikkumattomuuden vaikutukset yleiseen vireystilan ja unen laatuun. Siispä 10 000 askelta ja 1000g kasviksia päivässä pitää väsymyksen loitolla!

 • Karoliina
  May 9, 2019

  Herään itsekin, kun luonto herää ja vihreys valtaa maisemat 🙂 aurinkoa toki unohtamatta! Joskus käytän kyllä kuureina jotain vitamiinilisää jos olo siltä tuntuu/vaatii.

 • Henna Holappa
  May 9, 2019

  Liikunnasta ja monipuolisesta ravinnosta saan virtaa- hyvää kevättä.

 • Tytti
  May 9, 2019

  Aurinko, luonto, liikunta ja fressi ruoka antaa mulle suunnattomasti energiaa. Myös ihmisten positiivisuus ja aktiivisuus, joka herää aina näin keväisin ja kesäisin saa myös mussa aikaan iloista mieltä 🙂

 • Hannna
  May 9, 2019

  Pidentyvät päivät ja niiden mukana tuleva mahdollisuus ulkoilla myös töiden jälkeen piristää kummasti kevätväsymyksen kolkutellessa. Pyrin myös syömään läpi talven aina kevääseen asti D-vitamiinia. Josko sen avulla pääsisi pahimman kevätväsymyksen yli. Mutta mikä kumma se kevätväsymys edes on, sillä keväthän on kesää ja aurinkoa rakastavalle mitä parhainta aikaa odottaa edessä häämöttää lämpöä ja nauttia vähitellen vihertyvästä luonnosta? Joka vuosi se kuitenkin jollain tasolla pääsee päälle, mutta helpottaa kyllä viimeistenkin lumien sulaessa.

  Pakko vielä mainita, että pidät kyllä ihanaa ja niin kaunista blogia! 🙂

  • Niina
   May 9, 2019

   Aamuaurinko antaa virkeyttä päivään. Mutta väsymystä vastaan pyrin menemään joka päivä aiemmin nukkumaan, juon paljon vettä ja pyrin syömään tuoreita ja ravitsevia raaka-aineita. Ulkoinen hyvinvointi mielestäni tulee sisältä päin, joten on hyvä panostaa myös sisäiseen terveyteen!

  • kaisaturunen
   May 10, 2019

   Voi kiitos, oli ihanasti sanottu 🙂 Ja niin siis juuri tuo, että töiden ja lasten päiväkodin jälkeen on vielä valoisaa on ihan paras juttu 🙂 Sitä ehtii vielä lenkille ja puistoon. Kivaa kevään jatkoa sinne!

 • Teija Kokko
  May 9, 2019

  Liikunnalla, terveellisellä ruokavaliolla ja vitamiineilla (D-, C-, B-vitamiini, sinkki, Mg). Lisääntyvä valon määrä selkeästi piristää!

 • Kip
  May 9, 2019

  Hei, minulla kevätväsymykseen auttaa ehdottomasti kävelyt luonnossa ja punttitreeni:)

 • Jenna
  May 10, 2019

  Aurinkoiset ilmat ovat pelastaneet paljon! Alku kevään myös urheilu auttoi kunnes kevätflunssa iski!:/ Myös terveellinen ruokavalio ja tieto tulevasta kesästä antavat yllättävän paljon energiaa!
  Ihanaa kesänodotusta!:)

 • Iisa
  May 10, 2019

  Säännöllinen liikunta ja ulkoilu 🙂

 • Situ
  May 10, 2019

  Saan energiaa hyvästä seurasta, valosta, liikunnasta ja ravintorikkaasta ruuasta!
  Väsymystä on ollut ilmassa jo pitkän aikaa. Pyrin menemään aikaisin nukkumaan ja viettämään mahdollisimman paljon aikaa ulkona säästä nauttien!

 • manna
  May 10, 2019

  Lisääntyvästä valosta saa energiaa.

 • Jenna
  May 10, 2019

  Ruokavalio, liikunta ja uni/palautuminen! Itse olen huomannut, että jos joku näistä kolmesta kärsii, sen huomaa heti esim. Juuri väsymyksenä! Paljon kasviksia, liikuntaa ja hyvää mieltä!??

  • Ellinoora
   May 10, 2019

   Ulkoilu, aurinko ja liikunta. Vaikka työpäivän jälkeen kuinka väsyttäisi, on parempi lähteä heti liikkumaan jottei väsähdä 🙂

 • LauraS
  May 10, 2019

  Auringonvalo ja pidentyneet päivät auttaa paljon, mutta myös ulkoilu ja liikunta ylipäänsä pitää mielen virkeänä!

 • Ilona
  May 10, 2019

  Auringonpaiste ja vitamiinit piristävät! 🙂

 • Evelina
  May 10, 2019

  Kiinnittämällä huomiota ruokavalion värikkyyteen, liikuntaan sekä unen märään ja laatuun. 🙂

 • Mira Lehtinen
  May 10, 2019

  Juoksulenkit, tuoreet marjat ja runsas vedenjuonti auttaa selättämään pahinta väsymystä. Tuleva kesäloma ja varattu kreikan reissu piristää mieltä!

 • Sini
  May 10, 2019

  Ei liity mitenkään tähän kyseiseen postaukseen, mut siis kylläpä näyttää kivalta tää sun sivujen muodonmuutos kokonaisuudessaan!! Tosi raikas ilme, tykkään 🙂

  • kaisaturunen
   May 11, 2019

   Voi kiitos! Siitä olinkin aikeissa puhua tänään 🙂 Aikamoinen työ ja myllerrys taas tehty sivuilla, joten IHANAA, että se näkyy myös sinne <3

 • Ida
  May 10, 2019

  Ulkoilu, liikunta ja oikea ruokavalio! Mistä tässä postauksessa näkyvät asut ovat – mekko ja vihreä paita ovat tosi kivannäköiset!

  • kaisaturunen
   May 11, 2019

   Mekko Kappahlin tämän kevään mallistoa ja vihreä paita parin vuoden takaa Gina Tricotista 🙂

 • A
  May 10, 2019

  Ulkoilu ja positiiviset ihmiset ympärillä tuo energiaa!

 • Suvi
  May 11, 2019

  Saan ihan hurjasti energiaa auringosta ja ulkona olosta! Ne yleensä toimivat myös kevätväsymykseen, mutta jos se ei riitä, niin silloin olen kyllä turvautunut vitamiinien tehokuuriin.

 • Sari P
  May 11, 2019

  Pidemmät valoisat päivät mahdollistavat kaikenlaisen touhuamisen tai vain auringonvalosta nauttimisen ulkona, mikä antaa energiaa. Riittävä lepo on ehdoton ja aina tulisi muistaa syödä terveellisesti, mutta hemmottelu on välillä paikallaan. Ihana kasvonaamio, sauna, kylmä juotava ja hyvä tv-sarja rentouttavat mukavasti ja antavat lisää virtaa seuraavaan päivään 🙂

 • Heidi
  May 11, 2019

  3kk:n ikäisen vauvan äitinä ulkoilu ja liikunta ovat ehdotomasti niitä, jotka auttavat väsymyksen keskellä. Pienet hetket ystävien kanssa myös. Kun muistaa ottaa itselleen aikaa, jaksaa taas paljon enemmän vauvan kanssa ja yövalvomisia.

  • Susannah
   May 11, 2019

   Ulkoilu, aurinko ja valoisat päivät.

 • ninni
  May 12, 2019

  Työt ja kevät väsyttää, yritän nukkua viikonloppuisin univelkoja pois ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta 🙂

 • P
  May 12, 2019

  Syömällä terveellisesti, yrittämällä nukkua kunnon yöunia ja käyttämällä lisäravinteita (rauta ja biotiini).

 • Minttuliini
  May 12, 2019

  Valo, heräävä luonto ja raikas ulkoilma yhdistettynä siihen, että elämän eri osa-alueet ovat mielekkäästi balanssissa. Ja vitamiinit tietty höysteenä!

 • mariiiia
  May 12, 2019

  ulkoilemalla ja oikeanlaisella ravinnolla

 • Saakku
  May 13, 2019

  Itselleni auttaa raudan ja muiden vitamiinien tankkaus. Yritän myös syödä mahdollisimman terveellisesti ja harrastaa liikuntaa säännöllisesti. Tietysti säännölliset elämäntavat nukkumisesta syömiseen ja liikkumiseen on yksi tekijä jolla väsymys ei pääse iskemään kiinni. Stressin vähentäminen on tieten tärkeää, joka auttaa uupumisen ehkäisemisessä.

 • Ella
  May 13, 2019

  Minulla auttaa aurinko. Niin paljon energisempi olo tulee!

 • Maria
  May 13, 2019

  Ulkoilu ja juoksuharrastus auringonpaisteessa piristää aina vaikka olisi kuinka väsynyt töiden jälkeen ☺️

 • Klaara
  May 14, 2019

  Vauvani on vasta 8 viikkoinen, ja myös sairastellut. Vauva nukkuu onneksi hyvin, mutta huoli on pitänyt minua välillä hereillä. Energiaa päiviin tuovat lounas – tai lenkkitreffit ystävien kanssa, päiväunet ja kotijumpat.

 • Maria
  May 14, 2019

  Liikunnasta ja luonnossa vietetystä ajasta! Palautumiseen panostamisesta.

 • Sofia
  May 1, 2020

  Mua ovat auttaneet julkoilu, rentoutuminen ja terveellinen ruoka ehdottomasti!

Previous
Kotka Staycation
Kevätväsymys ja elämäni kolmas hiustenlähtö – mikä avuksi?