Kodin säilytys: Kodinhoitohuone

Ensimmäinen osa kodin säilytyksestä (WC ja yläkerran KPH) kirvoitti sen verran tykkäyksiä, että postaussarja saa nyt jatkoa. Ilmeisesti teitä ja ihmisiä yleensä kiinnostaa harvinaisen paljon se missä ja miten porukka tavaroitaan säilyttää 😀 Omasta mielestänikin tämä on ihanan arkinen, mutta mielenkiintoinen aihe, joten jatketaan tällä. Nyt siirrytään vain huoneesta toiseen eli meidän kodinhoitohuoneeseen. Tällä huoneella on pyykkäämisen lisäksi muitakin tarkoituksia. Tästä kuljetaan päivittäin ulos ja sisälle sekä tietysti suihkuun ja saunaan. Tämän huoneen laatikoita olen pyöritellyt muuton jälkeen ehkä eniten ja viimeksi eilen näitä kuvia ottaessa tein viimeisimmät siirrot. Tarpeet sekä tilanteet elävät lapsiperheessä koko ajan ja sen huomaa kyllä täällä kodinhoitohuoneessa ehkä parhaiten. Mutta niistä lisää alla, aloitetaan laatikodien avaaminen oleellisimmasta eli pyykeistä!

Kuten jo kodinhoitohuoneen esittelypostauksessa kerroinkin meillä ns. pyykkikorit on sijoitettu koneiden alle. Toiseen menee vaaleat ja toiseen tummat/kirjavat. Tämä oli oma toiveeni kodinhoitohuonetta suunnitellessa ja täytyy kyllä tässä vähän itseään kehua, nimittäin nämä laatikot ovat olleet ehkä yksi parhaista päätöksistä rakennusaikana. Niin kätevät kaikin puolin. Ja parasta tässä on se, että jos laatikot meinaavat täyttyä liiaksi, eivätkä mahdu enää kiinni umpeutuu samalla myös kulkuväylä kapean kodinhoitohuoneen läpi, joten silloin sitä on vain pakko pyykätä 😀 Fiksua vai mitä? Puhtaista pyykeistä vielä sen verran, että ne kiikutetaan yläkertaan yleensä tuossa ekassa kuvassa näkyvässä isossa kangaskassissa. Kassin ostin Anno-merkiltä ja se on ihan paras pyykkäyskassi!

Mutta siirrytään pyykeistä toiseen oleelliseen osaan kodinhoitohuonetta eli pesu- ja siivousvälineisiin/aineisiin. Nämä olivat vielä eilen hieman eri paikoissa, mutta turvallisuussyistä siirsin ne nyt yläkaappeihin. Meillä kuopus on nyt vihdoin saanut sen verran voimaa ja hoksannut, kuinka hän saa nämä uralliset laatikot vedettyä auki. Kuten ikään kuuluu hän on aika utelias ja käy mielellään vaivihkaa tutkimassa kaikkea. Oli siis korkea aika tehdä kodinhuoneesta aavistuksen turvallisempi paikka, jos vaikka neiti sattuu tänne yksin eksymään. Lavuaarin alla olevaan ns. siivouslaatikkoon, jossa aikaisemmin iso osa pesuaineista oli jäi enää siivousvälineitä, roskis, ämpärit ym. Jos joku muuten miettii, että näyttääkö nämä kaikki kaapit OIKEASTI KOKO AJAN tältä, niin ei. Siivoilen laatikoita ja kaappeja ahkerasti aina tarpeen mukaan, mutta harvoin ne kaikki näyttävät yhtä aikaa näin siistiltä. Yhden kun on saanut siivottua on toinen jo sotkussa!

Tässä yllä näkyy vielä koko komeudessaan meidän pyykkäyspiste pesuaineineen, pyykkikoneineen ja -koreineen. Väliin jäävä korkea laskutaso on myös aika kätevä ja onnistunut veto. Jos nyt pitäisi suunnitella kodinhoitohuone uudelleen tekisin tismalleen samanlaisen ratkaisun! Myös yläkaappien päälle sijoitetut vanhat säilytyslaatikot mätsäävät kokonaisuuteen hyvin ja niistä löytyy mm. lasten uimaleluja ja -laseja sekä kylpysuolaa ja saunatuoksuja yms. Suomeksi sanottuja tavaroita, joita ei ihan joka päivä tarvita.

Kylpypyyhkeitä sen sijaan tarvitaan ja ne olen sijoittanut ensimmäiseen isoon vetolaatikkoon pesukoneiden viereen. Tähän ne on helppo viikata ja tästä ne on myös helppo napata suihkuun mennessä (tai sieltä tullessa). Pienemmät pyyhkeet ja saunan laudealiinat siirsin juuri korkeaan sivukaappiin, jossa ennen oli niitä pahamaineisia pesuaineita. Nyt on pieni mahdollisuus, että joku alle metrin mittainen käy nämä kiskomassa hyllyltä alas, mutta se on huomattavasti parempi skenaario kuin pesuaineilla leikkiminen.

Samasta korkeasta kaapista löytyy alahyllyltä neidin vaipat sekä ylempää vartalonpesuaineet ja shampoot. En voi sietää shampoopullorivejä kylpyhuoneessa, joten olen laittanut niille oman paikan tähän kaappiin. Nopeasti sitä tottui siihen, että tästä ottaa aina tarvittavat aineet pesuhuoneen puolelle ja palauttaa ne siihen. Näiden yläpuolelta löytyy vielä silitysvälineitä ja mapillinen kodinkoneinen ohjekirjoja yms. Jos joku miettii miksi kaappi on näin kapea (syvyys suunnassa) niin takana kulkee isot putkistot yläkertaan ja tämä oli se maksimi syvyys, joka tähän saatiin. Halusin kuitenkin käyttää sen, sillä kyllä tähän yllättävän paljon saa tavaraa, vaikka hyllysyvyys pieni onkin.

Kodinhoitohuoneen toisessa päässä, loogisesti oven vieressä on lasten ulkovaatekeidas. Tänne kätkeytyy kaikki kurahaalareista, tarhareppuihin, lenkkareihin ja luistimiin. Laatikoissa säilytetään asusteita, kangaskasseja, saippuakuplia, heijastimia eli kaikkea oleellista. Niiden alla majailee ohuemmat takit sekä housut, fleeceasut ja sen sellaiset. Korkeassa kaapissa roikkuu haalarit ja seisoo saappaat. Alahyllylle laitoin äskettäin ylimääräisen säilytyslaatikon, koska pieniä kenkiä tuntui olevan mahdoton pitää minkäänlaisessa rivissä. Nyt ne kaikki laatikossa sikin sokin, mutta ainakin parit on tallella! Ylähyllyllä tosiaan tyttöjen ns. urheilutavaraa (luistimet, kypärät, monot) ja päiväkotireput.

Lastenvaatteiden lisäksi tänne on tällä hetkellä sijoitettu sekä minun että mieheni urheilu- ja ulkoiluvaatteet. Me molemmat urheillaan suhteellisen paljon ja välillä tulee kiirellisiä lähtöä ulos, joten oli loogista sijoittaa ne nyt tänne. Tästä saa nopeasti vedettyä vaatteet niskaan. Meillä lapsuudenkodissa äiti säilytti (ja säilyttää edelleen) omia ja isän treenivaatteita kodinhoitohuoneen yhteydessä, joten ehkä tämä on jokin päähän pinttymä tai sitten vaan erittäin fiksu opittu malli sieltä. Joka tapauksessa se toimii hyvin meidän arjessa juuri nyt ja tehostaa sitä. Saa nähdä miten kodinhoitohuoneen laatikoiden sisällöt muuttuvat lasten kasvaessa ja meidän autotallin valmistuessa.

Seuraavaksi hypätään keittiön pariin ja ehkä kurkataan sen jälkeen vielä yläkerran vaatesäilyksiä, jos ne teitä kiinnostaa?

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Soile
  June 9, 2020

  Kiinnostaa todellakin! Tämä kodinhoitohuone on suorastaan nerokas! Treenivaatteiden ja lasten ulkoiluvaatteiden säilytys siellä on loistoidea. Näistä saa hurjasti inspistä omaan suunnitteilla olevaan pohjapiirrokseen. Onko teillä vaatehuonetta? Mihin työnnät talvivaatteet kesän koittaessa?

  • kaisaturunen
   June 11, 2020

   Kiva kuulla 🙂 Mä koen ihan samoin, että tällaisista saa hyviä käytännönvinkkejä omaankin arjen sujuvuuteen! Meillä on siis lapsilla vaatekaapit omissa huoneissa ja meillä oma iso vaatehuone makuuhuoneen yhteydessä (näistä tulossa varmaan vielä juttua). Näiden lisäksi alakerrassa on yksi “vaatehuone”, joka muistuttaa kyllä enemmän varastoa tällä hetkellä. Johtuen siitä, että autotalli on vasta suunnitteilla. Me ei tosiaan voida rakentaa autotallia ennen kuin rantasauna on rakennettu (tai voidaan, mutta kulku sinne on huomattavasti hankalempaa sen jälkeen). Tuo alakerran vaatehuone on siis tällä hetkellä myös ainut varasto, joka meiltä löytyy ja se on näköinenkin 😀 Sinne jemmaan myös ne kysymäsi talvitakit, joille toivottavasti löytyy myöhemmin paikka autotallin yhteydestä!

 • Krista
  June 11, 2020

  Kiva katsoa, miten toiset on tottuneet säilyttämään asioita 🙂 Missä teillä muuten säilytetään imuria? Se on aina sellanen päänvaiva kun vie niin paljon tilaa.

  • kaisaturunen
   June 11, 2020

   Kiva kuulla 🙂 Meillä imuri on myös yksi murheenkryyni ja on tällä hetkellä lähinnä koko ajan esillä, koska kuopus sotkee niiiiin paljon syödessään. Mutta siis sen paikka on tällä hetkellä alakerran vaatehuoneessa, joka muistuttaa kyllä ennemmän varastoa. Meille on vedetty taloon keskuspölynimurin paikat, joten kunhan saan sen otettua käyttöön, niin ongelma poistuu edes jollain tasolla. Toki silloinkin pitää letku jemmata jonnekin. Oon myös miettinyt sellaista varsi-imuria joka vaan tyylikkäästi nököttäisi jossain nurkassa, käden ulottuvilla aina. Ainakin tässä elämäntilanteessa sellainen olisi superkätevä 😀

Previous
Vanhat kunnon Converset
Kodin säilytys: Kodinhoitohuone