Kodin säilytys: WC ja KPH

Sain muutama viikko sitten hieman erikoisemman postaustoiveen ja se kuulosti omaan korvaani sen verran potentiaaliselta, että päätin lähteä tätä toteuttamaan. Yksi teistä nimittäin kyseli, että missä meillä täällä uudehkossa kodissa säilytetään ja mitäkin. Suomeksi; mitä meillä kaapit ja laatikostot kätkevätkään sisäänsä? Vallitseeko niissä kaaos vai täydellinen järjestys? Millä loogikalla tavaroita säilytetään missäkin? Kuka meillä siivoaa kaapit?

Viimeiseen kysymykseen on helppo vastata, sillä minähän se meillä ne kaapit siivoan ja olen aikamoinen siivousfriikki, mutta lähinnä kaappien osalta. Minulle on todella tärkeää tietää missä on mitäkin ja löytää alle 10 minuutissa vaikka ala-asteen 5. luokan todistukseni, jos sitä satun tarvitsemaan. Kaapit siivoan säännöllisesti, toiset harvemmin ja toiset useammin. Osa kaapeista kaipaa nimittäin järjestelyä melkein viikottain, mutta onneksi useammille riittää siivous pari kertaa vuodessa.

Miehelleni kaappien siisteys ei ole niin sydämen asia, mutta hän on meillä sitten muuten se siivouspoliisi, eikä kestä yhtään kaaosta. En tiedä miksi, mutta minä taas pystyn sulkemaan sen kaappien ulkopuolella olevan kaaoksen tarpeen tullen mielestäni, jos en vaikka jostain syystä jaksa/ehdi sitä heti siivoamaan. Lasten myötä koti on kyllä muuttunut huomattavasti sotkuisemmaksi, mutta haluan uskoa siihen, että muutamien vuosien päästä meilläkin pysyvät paikat paremmin järjestyksessä taas 😀 Sitä ennen tyydyn sammuttelemaan tulipaloja siellä täällä ja antamaan itselleni anteeksi, jos kaikki ei aina ole tiptop.

Nyt tässä pandemian aikana olen käynyt läpi oikeastaan kaikki kaapit meillä kotona. Osalle on tehty normaali viikottainen/kuukausittainen siivous ja osan kävin nyt ensimmäistä kertaa muuton jälkeen läpi. Yllättävän paljon turhaa tavaraa lähti taas kerran kiertoon, vaikka olin mukamas muutossa karsinut puolet omaisuudestamme. Siivoamisen ja karsimisen lisäksi siirtelin myös tavaroita mielestäni loogisemmille paikoille.

Olen nimittäin nyt huomannut, että osa niistä järjestelyistä mitä silloin muuton yhteydessä tehtiin ei toimi arjessa yhtään. Keittiö on tässä suhteessa hyvä esimerkki, sillä siellä tavarat ovat hakeneet koko tämän ajan paikkaansa. Nyt vihdoin tuntuu, että se paras järjestys on löytynyt ja arki rullaa! Mutta palataan siihen vähän myöhemmin, sillä aloitan tämän minipostaussarjan WC:stä ja yläkerran kylpyhuoneesta.

Ensimmäisenä yläkerran kylpyhuone, josta tosiaan löytyy koko seinän levyinen allaskaapisto. Näissä isoissa laatikoissa on todella paljon tilaa ja vaikka tämä näyttää aikamoiselta purnukkakaaokselta, on kaikilla oma selkeä paikkansa. Ylälaatikoita en tässä nyt sen kummemmin esittele, sillä ensimmäisessä on siivoustarvikkeita, toisessa wc-paperi ja kolmas on itse asiassa vielä aika tyhjillään. Saa nähdä mitä siihen tulevaisuudessa laitetaan. Kyllä se viimeistään siinä kohtaa täytyy, kun tytöt alkavat kaivata omille tavaroilleen tilaa.

Nämä isot vetolaatikot ovat ihanat, mutta eivät kovin käytännölliset sellaisenaan, joten suurimpaan osaan laatikoista olen ostanut sisälle muovisia valkoisia säilytyslaatikoita, joihin saa myös halutessaan kannet. Todella näppäriä ja helposti tarpeen tullen pinottavia. Ja ovat myös helppo puhdistaa. Merkkiä en nyt muista, mutta ihan perus Prismasta olen näitä ostanut 🙂

Alalaatikoista keskimmäinen on minun oma valtakuntani. Sieltä löytyy sievässä järjestyksessä kynsilakat, kasvonaamiot ja itseruskettavat sekä kaikki ihonhoitotuotteeni. Tuotteiden määrä näyttää nyt yhteen kuvaan kuvattuna jotenkin valtaisalta, mutta sitä selittänee ehkä se, että työni puolesta saan testata paljon tuotteita, mutta pidän myös siitä, että tuotteissa on vaihtuvuutta eri sesonkien ja ihon kunnon mukaan. Empiirisen tutkimukseni perusteella olen nyt päätynyt sijoittamaan kasvojen pesuaineet, öljyt, voiteet ja seerumit tähän yhteen samaan paikkaan yläkertaan, sillä useimmiten tarvitsen  näitä ensimmäisenä aamusta sekä viimeisenä illalla. Täällä yläkerran kylppärissä on myös enemmän tilaa esimerkiksi rasvailla, joten siitäkin syystä on loogisempaa pitää niitä täällä.

Oman laatikkoni oikealla puolella ns. matkakosmetiikkalaatikko, josta löytyy aurinkorasvojen lisäksi erilaisia kosmetiikkapussukoita sekä matkakoossa olevia tuotteita. Täältä on kätevä napsia reissuun lähtiessä tuotteet mukaan. Aurinkorasvojen määrä näyttää niin ikään aika hurjalta ja myönnän, että en ole jaksanut käydä niitä vielä läpi. Joukossa on varmasti sellaisia, jotka eivät ole enää ns. hengissä, vaan joutavat pois.

Viimeisestä alalaatikosta, joka on suihkun edessä lyötyy pesutarvikkeita sekä mieheni partakonetta yms. Aika harvakseltaan vielä peseydymme täällä ylhäällä, mutta eiköhän tämänkin suihkun käyttö kasva tyttöjen kasvaessa!

Yläkerran kylpyhuoneesta tosiaan löytyivät ihonhoitotuotteet, matkakosmetiikat ja peseytymistarpeet, vessapaperin sekä siivoustarvikkeiden lisäksi. Tästä voi päätellä, että oma meikkauspisteeni on tätänykyä alakerrassa. Alunperin olin suunnitellut sen tänne ylös, mutta ihan rehellisesti on ollut paljon helpompaa meikata alakerrassa nyt, kun nuorempi tyttö on vielä niin pieni. Mitä luultavammin tulen siirtämään meikit jossain kohtaa yläkertaan, mutta ainakin vielä jonkin aikaa jatkan kaunistautumista alakerran WC:ssä.

Sieltä löytyvät myös korut ja hiusklipsit, joita useimmiten käytän. Niille olen ostanut nämä kaksi säilytysrasiaa, joista tuo rusehtava on muistaakseni Jyskista ja tuo isompi H&M home -liikkeestä. En ikinä ehtisi aamuisin hakemaan korujani yläkerran vaatehuoneesta, joten olen todennut parhaaksi vaihtoehdoksi säilyttää rakkaimpia sekä eniten käytettyjä tässä. Jälleen kerran ihan vaan käytännön syistä.

Korujen vierestä löytyy meikkilaatikkoni, joka näyttää tältä. Jälleen kerran tavaraa on melkoisesti ottaen huomioon, että en ole kovinkaan ahkera meikkaaja. Mutta silloin, kun meikkaan tykkään miksailla monia eri tuotteita. En siis välttämättä yhdellä ja samalla meikkauskerralla, vaan eri päivinä saatan esimerkiksi meikkipohjaan käyttää hyvinkin erilaisia tuotteita. Joskus riittää pelkkä heleyttävä pohjustustuote, joskus värillinen päivävoide ja joskus taas haluan peittävämpää lopputulosta meikkivoiteilla, joita niitäkin tykkään sekoittaa useampia keskenään. Reissuun lähtiessä tämä on monesti ongelmallista, sillä minulta ei oikein löydy sitä yhtä vakio meikkisettiä, jolla pärjäisin esimerkiksi viikon verran. Tahtoisin aina saada isomman repertuaarin mukaan, ihan vaan siksi, että olisi valinnanvaraa 😀

Meikkilaatikkoni lisäksi alakerrasta löytyy ns. perustarvikelaatikko, jossa on laastarit, pumpulipuikot ja vanulaput, hampaiden pesuun tarvittavat välineet sekä arkiset perusrasvat kuten käsivoiteet, huulirasvat yms. Eli siis sellaiset asiat, joita tarvitaan usein ja monesti kiireessä. Alakerran WC:n isoin laatikko on puolestaan varattu hiustuotteille ja muotoiluvälineille. Samasta syystä kuin meikkaaminenkin on tämä hiustenlaittopiste siirtynyt yläkerrasta tähän alas. Täällä minulla on edes jonkinlainen mahdollisuus ehtiä aamuisin itseäni vähän laittamaan. Useimmiten tilanne on se, että samalla, kun minä yritän laittautua, täytyy kuopukselle kehittää jotain ohjelmaa tähän vessan lattialle. Sitä varten nuo papiljotit ovat erittäin hyviä 😀

Viimeisenä laatikko, joka varmasti monista naisvaltaisista tai ylipäätänsä pitkähiuksisten ihmisten asuttamasta kodista löytyy eli hiuspampula, -harja, -pinni ja -panta laatikko. Tämä on se laatikko jo on jo viikon jälkeen aika kaaoksessa, kun mini käy joka aamu tai parhaassa tapauksessa useamman kerran päivässä kaivelemassa itselleen sopivia kampaustarvikkeita, mutta onneksi tämä on aika nopea siivota. Ja mikä parasta, tämän siivous on lapsistakin hauska aktiviteetti. Hupi ja hyöty yhdistyy.

Olisi hei ihana kuulla mitä mieltä olitte tämän tyyppisestä kotipostauksesta? Haluatteko nähdä lisää säilytysratkaisuja? Painakaa vaikka tykkäysnappia, jos ette ehdi kommenttia jättää ♥ Kiitos!

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • Anonyymi
  May 16, 2020

  Mitä materiaalia tuo kylpyhuoneen puinek seinä on? Ja onko mistä hankittu? 🙂

  • kaisaturunen
   May 18, 2020

   Se on tammea 🙂 Ja puuseppä on tehnyt sen meille mittojen mukaan!

 • Hanna
  May 16, 2020

  Heippa, tosi kiva postaus! Pohditaan juuri keittiösuunnitelmaa tulevaan hirsitaloomme, keittiön osalta postaus säilytysratkaisuista olisi erittäin mielenkiintoinen! Samoin aiemmin mainitsemasi postausaihe ” mitä tekisin toisin” olisi mukavaa luettavaa, vaikka olemmekin jo melko pitkällä projektissa ? Kotinne on todella kaunis ja postauksesi kuvineen nautinnollista luettavaa, kiitos sinulle!
  Terkuin Hanna

  • kaisaturunen
   May 18, 2020

   Moikka! Molemmat tuloillaan 🙂 heti kun vaan saan kaiken kuvattua!

 • Sarru
  May 17, 2020

  Ei säilytykseen liittyvä kommentti, vaan wau tuo rimaseinä! Olisi kiva, jos tekisit siitä postauksen, tässä isohko remppa meneillään ?

  • kaisaturunen
   May 18, 2020

   Tätä on moni toivonut joten tulossa on! 🙂

Previous
Rakkauskirjeitä ja leikkitreffikutsuja
Kodin säilytys: WC ja KPH