Kohti parempaa blogia

SI MODA VINKKEJÄ BLOGGAAMISEEN 1Muutama viikko sitten kirjoitin täällä, miten olin kokenut pienen ahaa-elämyksen lukiessani vinkkejä blogin kehittämiseksi. Yksinkertainen neuvo, mutta todellinen ydinase tässä hommassa on etsiä se oma vahvuus, erikoisosaaminen ja kirjoittaa siitä niin mielenkiintoisesti, että lukijoiden on vain palattava takaisin kerta toisensa jälkeen. Tämä onkin välillä helpommin sanottu kuin tehty.

Kaiken innostuksen keskellä aloitin kirjoittamaan omaa listaani vinkeistä, joilla koen olevan mahdollista puskea blogia eteenpäin. Nämä vinkit sopivat niin aloittelevalle kuin jo pidemmän aikaa kirjoittaneelle bloggaajalle:

1. Älä jää paikoilleen. Blogimaailma uudistuu nopeammin kuin uskotkaan, joten tässä hommassa on oltava aina kehittämässä uutta, miettimässä seuraavaa askelta. Lue, inspiroidu, keksi uutta, kokeile rohkeasti, yhdistele, heittäydy. Kaikki keinot ovat sallittuja (paitsi toisten postausten suora kopioiminen tietenkin, inspiroitua toki voi). Ne innovatiivisimmat bloggaajat nousevat varmasti korkeimmalle.

2. Mieti jokaisen postauksen kohdalla sisältöä; kenellä tämä on tarkoitettu? mitä hyötyä tästä on lukijalle? Vaikka olisit bloggaamisen alkuvaiheessa pohtinut kohderyhmääsi ja päättänyt aihepiirit, joista haluat kirjoittaa, on blogin kasvamisen kannalta oleellista miettiä jokaisen postauksen kohdalla, kiinnostaako tämä lukijoitasi ja saavatko he tästä jotain irti?

3. Edelliseen viitaten, pyri olemaan vastustamaton 😀 Nyt en (välttämättä) puhu ulkonäöstä, vaan siitä, että postauksesi ovat kerta kaikkiaan niin koukuttavia, että lukijoiden on vain palattava blogiisi kerta toisensa jälkeen. Sillä ei ole väliä onko palaamisen syynä se paskimmankin päivän pelastava huumori, upeat silmiä hivelevät kuvat, erittäin hyödylliset vinkit matkailuun tai kaikkien aikojen nerokkain meikkitutorialit. Blogeja on jo nyt olemassa niin hävyttömän paljon, että kasvaakseen on vain yksinkertaisesti erotuttava joukosta.SI MODA VINKKEJÄ BLOGGAAMISEEN 3

4. Pidä säännöllinen postaustahti. Karkeasti voisi sanoa, että mitä useammin postaat sitä enemmän lukijoita sinulle kertyy. Laatua ei kuitenkaan kannata laittaa määrän edelle, joten kerran päivässä tai joka toinen päivä kirjoitettu laadukas postaus on parempi kuin kolme kertaa päivässä ilmestyvä tyhjänpäiväinen julkaisu. Jotkut kokevat myös säännöllisyyden postausten julkaisuajoissa olevan hyödyksi. Näin lukijasi osaavat esimerkiksi odottaa sinulta uutta postausta aina aamuisin.

5. Ota sosiaaliset mediat haltuun. Vaikka niiden jatkuva päivittäminen voi välillä tuntua turhauttavalta ovat ne kuitenkin loistavia kanavia mainostaa blogiasi. Niiden kautta uudet lukijat löytävät helpommin luoksesi. Usein päivittyvät, laadukkaasti ja esteettisesti toteutetut somekanavat toimivat käyntikortteina blogillesi.

6. Visualisuudella voittoon. Tätä ei voi ehkä liikaa korostaa. Itselleni visuaalisuus on asia numero yksi blogeja lukiessa. Jos ulkoasu tökkii, kuvat ovat kehnoja ja yleisilme rauhaton, en tule enää koskaan palaamaan blogiin. Toimivaan ja silmiä miellyttävään ulkoasuun ei tarvitse laittaa omaisuuksia. Myös pienemmällä vaivalla saa sivuista houkuttelevat. Ainakin näihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota; helposti luettava fontti, selkeä navigointi sivustolla, yhtenevät (tarpeeksi suuret) kuvakoot ja moitteeton toimivuus myös mobiilissa.SI MODA VINKKEJÄ BLOGGAAMISEEN 2

7. Ennakoi. Monet kysyvät neuvoa, mistä löytää inspiraatiota postauksiin? Pakko myöntää, että tämä ei ole se helpoin rasti. Tuskin kukaan bloggaaja on välttänyt päivältä, jolloin tuntuu ettei ole mitään sanottavaa tai että kaikki suunnitellut postaukset tuntuvat siinä hetkessä typeriltä. Pahimmassa tapauksessa suosittelen pitämään vapaapäivän, mutta pidemmän aikavälin ratkaisuksi suosittelen jatkossa ennakoimaan nämä tilanteet. Kirjaa ylös puhelimen muistiin, kalenteriin, post it-lapuille, ihan mihin vaan postausideoita. Olivatpa ne sillä hetkellä kuinka typeriä tai epäsopivia tahansa, voivat ne pahimmassa ahdingossa tuntua hyviltä. Kirjaa siis KAIKKI ideat rohkeasti muistiin. Jos uudet aiheet eivät houkuttele, niin hyvä keino löytää inspiraatiota on myös selailla omia vanhoja artikkeleita. Jatkokertomukset, uudelleen käyttöön otetut ideat ja reseptit eivät ole kirosana. Päinvastoin joku uudempi lukija voi olla vain hyvillään, että nostit vanhan suositun aiheen uudestaa esille.

8. Yllätä lukijat tarjoamalla jotain extraa ja yllättävää. Viimeinen, mutta pomminvarma keino a. pitää jo olemassa olevat lukijat tyytyväisinä b. saada uusia lukijoita. Mieti mitkä postaukset ovat erityisesti olleet lukijoidesi mieleen. Kirjoita uusi vastaava postaus ja tee siitä vielä parempi, houkuttelevampi ja lukijoille hyödyllisempi kuin edelliset tai kokeile täysin uudenlaista postausta. Jos onnistut vastaamaan lukijoiden piilevään kysyntään ennen, kuin sellaisia postauksia osataan edes toivoa, olet todennäköisesti osunut kultasuoneen. Nostamalla omaa rimaasi korkeammalle on myös blogillasi paremmat mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä.

Lopuksi haluan vielä sanoa, että muista ettei kaikkien tarvitse rakastaa blogiasi. On hyväksyttävä, että osa tulee pitämään sinusta ja blogistasi ja osa ehkä jopa vihaamaan. Pääasia, että itselläsi säilyy mielenkiinto aiheisiin, joista kirjoitat. Jotkut blogit ovat sitä paitsi kasvaneet suuriksi myös niiden “vihaajien” ansiosta ;).

ps. Mi Casan puolella uusi postaus!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Laajennussuunnitelmat