Kolme aamupalaa päivässä

Torstaina tuli syötyä kolme aamupalaa. Ensimmäinen 6.30, seuraava kympiltä ja viimeinen kahden aikaan. Ei ole ensimmäinen kerta, kun syön useamman aamupalan saman päivän aikana, minä nimittäin rakastan aamupaloja. Jostain syystä ne ovat usein myös monipuolisempia ja ravintorikkaampia kuin esimerkiksi lounaani. Monesti yksin lounastaessa syön edellisten päivien tähteitä tai teen kiireessä jonkun nopean ruoan. Aamupaloihin jaksan yleensä panostaa enemmän ja tykkään myös tilata niitä kahviloissa.

Torstain ensimmäinen aamupala oli melko suppea, mutta ihan tarkoitetuksella. Toinen aamiainen odotti nimittäin valmiina Löylyssä, kun saavuin sinne Röhnischenin aamutilaisuuteen. Hieman harmitti etten bussiaikataulujen takia ehtinyt osallistua aamutreeniin, mutta alkoi se päivä ihanasti näinkin. Keli oli MIELETÖN ja aamiainen mahtava. Sen voimalla jaksoi hyvin yli puolen päivän. Kolmannen aamiaisen nautin Kuumassa, joka oli kerrankin ohikulkumatkalla. Tämä paljon hypetetty paikka oli kyllä hypen arvoinen ja olin enemmän kuin tyytyväinen, että valitsin lounaan sijaan syödä päivän kolmannen aamiaisen. Jotta tämä ei nyt vain jäisi pelkäksi aamupalakertomuksekseni, ajattelin listata hieman ideoita aamupalalle.

Aamupalavinkkejä + linkkejä resepteihin

Puurot

Puuro on aamupalojen klassikko ja monet sanovat sen pitävän nälkää tosi hyvin. Itselläni se ei jostain syystä sitä tee, mutta silti puurosta tykkään. Peruskaurapuuroa harvemmin syön, mutta tuorepuurot ovat suosikkejani. Tykkään myös kovasti ruispuurosta, vispipuurosta sekä jouluisesta riisipuurosta.

Testaa: Kvinoa-puuro, Mustaherukka-tuorepuuro, Valkuaispuuro, Vaniljakardemumma-puuro

Smoothiet ja mehut

Smoothiet ja erilaiset mehut ovat viimeisen kymmenen vuoden sisällä nousseet melkoiseen suosioon, eikä ihme. Ehkä kätevin ja nopein tapa syödä paljon erilaisia hedelmiä, marjoja ja vihanneksia kerralla. Mehukonetta (linko?puristin?) en vielä omista, mutta ehkä uuteen kotiin voisi sellaisenkin hankkia.

Testaa: Minttu-Cashew, Hedelmä, Puolukka-Mango, Kookos-ananas

Bowliet ja Chia

Juotavista smootheista on pikku hiljaa siirrytty lusikoitaviin ja niitä on alettu koristelemaan kauniisti. Some on täynnä ihastuttavia bowl-kuvia. Varmasti kauneimpia aamupaloja mitä on! Myös Chiansiemenistä valmistetut puurot ja vanukkaat on usein todella nättejä, mutta myös maukkaita.

Testaa: Taateli-Peanut butter-banaaniKookos-chia-puuro

Munakkaat

Oma suosikkini on klassinen munakokkeli, mutta myös muut munaruoat maistuvat. Ne pitävät minulla hyvin nälkää ja siksi suosinkin näitä silloin, kun en ole varma milloin seuraavaksi syömään ehdin.

Testaa: Kvinoa-munakas, Frittata uunissa

Erilaiset leivät

Olen ikuinen leipätyttö ja myös aamupalalla tykkään syödä jotain leipää erityisesti siksi, että siinä on hieman enemmän pureskeltavaa, kuin smootheissa ja puuroissa. Välillä mieli tekee ihan kotitekoisia sämpylöitä tai sitten olen koukussa riisikakkuihin. Hotelliaamiaisilla/kahvilassa tulee herkuteltua Croissanteilla tai paahtoleivillä, joiden päälle on sipaistu maapähkinävoita ja hilloa 😀

Testaa: Avokadotoast mintulla, Fish Flat bread (esim brunssille), Avokado-Pesto-kiekot

Granola

Myslistä tykkään samasta syystä kuin leivästä, siinä on kivasti purutuntumaa. Mysliä on helppo tehdä myös kotona isompi satsi, josta riittää sitten useammaksi päiväksi.

Testaa: Turkkilaisen jugurtin kera

Kuvat Löylystä Röhnischenin aamupalalta.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Parempi startti viikonloppuun