Kotikaupunkini

knitted dress ANECDOTE* (similar here and here) / shoes LOST INK* / coat CUBUS* (similar here)

beanie DIY (my mom) / sunnies RAY BAN*

Hannan “10 asiaa, mitä rakastan Helsingissä”-postauksen luettuani kävin miettimään mistä asioista omassa kotikaupungissani pidän. Olen puhunut blogissa paljon lempiravintoloista ja -paikoista Helsingissä, mutta aika vähän on tullut kerrottua Kotkasta. Niiden ensimmäisen kahdenkymmenen vuoden lisäksi täällä on nyt tullut asuttua 1,5 vuotta. Vaikka sydämessäni tulee aina olemaan paikka myös Helsingille on Kotka kuitenkin se kotikaupunkini. Täältä ei ehkä löydy samanlaista vilskettä ja tarjontaa kuin mihin ehdin tottua pääkaupunkiseudulla asuessa, mutta paljon muita asioita, joista iloitsen sekä joista olen ylpeä.

Eniten Kotkassa pidän ehdottomasti merestä, joka ympäröi kaupunkia joka suunnalta. Sekä keskusta että nykyinen asuinalueemme sijaitsevat molemmat saarella. Meri tulee vastaan minne vain menetkin. Rakastan meren tuoksua ja ääniä. Kesällä parasta on istahtaa veneeseen ja ajelle vain ympäriinsä.

[pb_blockquote]Meri tulee vastaan minne vain menetkin. [/pb_blockquote]

Meren ja veneilyn lisäksi saaristo Kotkan edustalla on ihan mieletön. On hiekkarantaisia, puiden täyttämiä saaria sekä karuja kalliosaaria. Muutamista löytyy ravintoloita ja aktiviteetteja. Meidän mökki sijaitsee myös saaressa pienen venematkan päässä tulevasta talostamme.

Vaikka Kotkasta ei löydy ihan Helsingin veroista upeaa arkkitehtuuria joka nurkalta, niin on täällä kuitenkin muutamia kauniita rakennuksia. Merimuseo Vellamon katolla olen napannut monet blogikuvat ja jokaisella kerralla saan kyselyitä mikä tämä upea kuvauspaikka oikein on. Pidän myös kovasti tästä ortodoksisesta kirkosta, joka näkyy kuvissa.

Ravintoloita täällä saisi olla enemmän ja nykyisiin kaipaisin ehkä hieman persoonallisempaa otetta. Ruokatarjonta onkin se mitä muuton jälkeen olen jäänyt eniten kaipaamaan. Yritystä löytyy ja potentiaalia siirtyä seuraavalle tasolle on, mutta ehkä se ottaa vielä vuoden pari aikaa. Saa täältä onneksi yhä edelleen perinteisiä kotkalaisia herkkuja, possoa ja lihistä torilta!

Kuten pienemmissä kaupungeissa yleensä ruuhkat ovat aika olemattomia ja paikasta A paikkaan B pääsee kymmenessä minuutissa. Se jos joku on tehostanut meidän arkea ja saanut minut nauttimaan täällä olosta. Asiat tuntuvat rullaavan kuin itsestään ja kiitos laajan tukiverkoston elämä lapsen kanssa on sata kertaa helpompaa kuin Helsingissä. Työpäivät täällä ovat myös yleensä todella tehokkaita, kun ylimääräisiä “ärsykkeitä” ei ole. Arkena ei tule pyörittyä kivoissa kahviloissa tai poikettua shoppailemaan 😀 Ruoat teen pääasiassa itse kotona, vaikka en pistäisikään pahakseni, jos täälläkin olisi mahdollista tilata joskus Woltilla.

[pb_blockquote]Työpäivät täällä ovat myös yleensä todella tehokkaita, kun ylimääräisiä “ärsykkeitä” ei ole. [/pb_blockquote]

Kuten puheistani varmasti kuulee, kaipaa osa minusta Helsinkiin ja siitä syystä olenkin äärimmäisen iloinen Kotkan sijainnista. Helsinkiin pääsee kätevästi ja suht nopeasti. Olisi ihan eri asia asua vaikkapa Keski-Suomessa, josta ei nyt ihan joka päivä viitsisi ajaa pääkaupunkiseudulle. Jos Kotkasta lähtisi vielä suora junayhteys, tuntuisi välimatka entistä lyhyemmältä. Silloin voisi melkein tehdä täyden työviikon Helsingin päässä, tosin en sitä ehkä haluaisi.

Olen nimittäin huomannut, että nautin eniten viikoista, jolloin olen 1-2 päivää Helsingissä ja loput täällä. Elämä on jotenkin ihanasti balanssissa. Saan tarpeeksi suuren annoksen isomman kaupungin vilskettä ja vastapainoksi soljuvaa arkielämää pienemmässä kaupungissa. En tiedä miksi, mutta jotenkin tuntuu, että pystyn täällä Kotkassa olemaan paremmin läsnä ja iloitsemaan pienistä asioista.

Lähdin kirjoittamaan tätä tekstiä hetken mielijohteesta ja huomaamatta tästä tulikin suhteellisen pitkä ja melko syvällinen. En ajattellut, että minulla olisi näin paljon sanottavaa aiheesta, mutta näköjään oli 🙂 Kiva jos maltoitte lukea loppuun asti!

(*gifted / postaus sisältää mainoslinkkejä)

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Milla
  February 8, 2017

  Ihana teksti 🙂 Kotka on musta ihan mahdottoman symppis paikka, jonne on tullut reissattua varsinkin lapsuudessa tosi monet kerrat vierailemaan serkkujen luona. Siellä me ollaan Aittakorven kioskilla valittu lauantai-karkkeja pitkään ja hartaasti ja viipotettu menemään ympäri naapurustoa 😀 Lasten Meripäiviltäkin on ihania muistoja (ja kaapeissa ei niin ihania askarteluja..) ja nyt haluttais lähteä sinne vähän vanhempana haistelemaan tunnelmaa! Ehkä ens kesänä. 🙂

  • Kaisa
   February 9, 2017

   Eikä, mun serkut asui (osa asuu edelleen) aittiksessa ja siellä kiskalla nimenomaan käyty lauantai-karkkeja ostamassa 😀 haha! Kotka on kyllä omalla tavallaan tosi symppispaikka, vaikka monenlaisissa tilastoissa onkin tällä hetkellä negatiivisessa valossa. Toivottavasti ne luvut saadaan kääntymään, koska se vaikuttaa varmasti oleellisesti myös täällä asuvien mieliin ja ulkopaikkakuntalaisten muuttohalukkuuteen tänne 🙂

 • paivis
  February 21, 2017

  Olen käynyt yhden, kevättalvisen viikonloppureissun siellä. Kotkassahan on vaikka mitä nähtävää!

  • Kaisa
   February 21, 2017

   Onhan täällä 🙂 Kesällä kannattaa ehdottomasti tulla!

Previous
Yhdet kengät ympäri vuoden