Kotitekoinen mehujää

SI MODA FOOD MEHUJÄÄTELÖ 1

Mehujäämuotit, todellinen ysärihitti. Näitä täytettiin aina laimennetulla mehukattimehulla tai mummon mehulla ja syötiin kilpaa. Ihan parasta! Alkuperäiset muotit taitavat olla jo kadonneet, mutta bongasin Tigeristä uudet parilla eurolla. Päätin valmistaa mehujäitä kuukausi takaperin järjestetylle brunssille. Makuvaihtoehtoja pohtiessa tuli mieleen, että en ole vieläkään löytänyt Suomesta sitä täydellistä kookosjäätelöä, jota ulkomailla aina nautiskelen. Kookoksen ja ananaksen yhdistelmä on tunnetusti aivan mieletön, joten lähdin ihan sokkona testailemaan minkälainen mehujää näistä syntyisi.

Syntyi kesän paras jäätelö, vaikka nyt itse sanonkin.

SI MODA FOOD MEHUJÄÄTELÖ 2

Kookos-ananasmehujäät

mehujäämuotteja / 1 prk ananasmurskaa (tai tuoretta ananasta murskattuna) / 1 pieni tölkki kookoskermaa / mansikoita / 1 dl sokerisiirappia (2 dl vettä & 90g sokeria)

Valmista ensin sokerisiirappi sulattamalla sokeri veteen. Kiehuta lyhyt hetki ja hauduta vajaa 5 minuuttia pienellä lämmöllä. Kaada ananasmurskasta vesi pois tai jos käytät tuoretta, niin pilko se pienemmiksi paloiksi. Sekoita kookoskerma, ananas ja sokerisiirappi tehosekoittimessa. Leikkaa mansikasta siivuja. Kaada mehujäämassaa muotteihin, mutta jätä mansikalle tilaa. Tiputa se lopuksi massan joukkoon.

Anna mehujäiden hyytyä pakkasessa yön yli. Kuoret lähtee helpoiten irti pitämällä puikkoa hetken juoksevan lämpimän veden alla.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Exclusive