Kotka Staycation

Instaseuraajani ovat varmasti jo hyvin perillä siitä, että tämä viikonloppu on hieman poikennut normaalista, sillä se on kulunut pitkälti poissa kotoa perheen luota, mutta ei kuitenkaan kovin kaukana. Nimittäin tämän viikonlopun teema on ollut Kotka staycation eli hotelliloma omassa kotikaupungissani. Itse en ollut tätä viikonloppua oman pääni menoksi suunnitellut, vaan staycationien ammattilainen Sara oli juoninut ja kutsunut minut tähän mukaan jo useampi kuukausi sitten. Kun eilen lauantaina kotona heräsin, niin puhelimen kalenteri piippasi muistuksen merkiksi. Siinä luki “Sara & Kotkan Seurahuone” ja sinne suunta sitten kävi heti lounasaikaan.

Lounaan jälkeen minua ja muuta porukkaa hemmoteltiin saunalla sekä jalkakylvyllä, joka tuli kyllä niin tarpeeseen. Juuri edellisenä iltana mietin, että pakko kyllä ennen lämpöisten kelien paluuta tehdä jaloille jotain, koska eihän sitä muuten kehtaa avonaisia kenkiä jalkaansa laittaa. No nyt on jalat pehmoisemmassa kunnossa ja valmiita astumaan avokkaisiin ja sandaaleihin.

Kotkan Seurahuone on muuten näin kotkalaiselle (täällä kasvaneena ja asuneena) erittäin tuttu hotelli- ja ravintolakompleksi, joka tässä viimeisen vuoden aikana on kokenut melkoisen rempan sekä muutoksen. Iso osa hotellia sekä huoneita on rempattu täysin ja myös ravintolamaailma on laitettu uusiksi. Lounaalla olen täällä kolmen eri ravintolan yhdistelmässä ehtinyt jo omin päin käymään, mutta nyt pääsin Saran kutsuma testaamaan myös miltä tuntui tuntui istua iltaa täällä ja minkälainen oli Amarillon tarjoama Table-konsepti.

Sen enempää en halua Table-konseptista paljastaa, mutta voin kertoa, että aikamoisia illallisia ja hienoja tapahtumia kokeneena en kyllä olisi uskonut, että kotikaupungistani löytyy tällainen nerokas, hauska ja ikimuistoinen kokemus, jonka voi ystävien tai myös täysin tuntemattomien ihmisten kanssa jakaa.

Kaikista hämmentävintä tässä oli ehkä se, että kokemuksen meille tarjosi paikka, johon liittyy lähinnä kaukaisia (noloja) muistoja ajoilta, jolloin olimme juuri täyttäneet 18-vuotta ja baarissa tuli käytyä useammin. Tuolloin Table-konseptista ei ollut tietokaan ja paikka oli muutenkin hyvin erinäköinen. Nyt minttushotit sekä epämääräiset nachot olivat tipotiessään ja tilalle oli tullut näyttävät, freshit ja maukkaat annokset yhdistettynä tosiaan tähän hillittömään konseptiin, jota voin kyllä lämmöllä suositella esimerkiksi työ- tai polttariporukalle.

Liian usein mollaan Kotkaa kehnosta ravintolatarjonnasta, mutta nyt täytyy kyllä vetää sanoja takaisin. Tämä Seurahuoneen uudistus on ollut erittäin onnistunut ja erittäin toivottu. Täällä minä suunnittelen jo kahdenkeskistä dinneriä mieheni kanssa Kotkan Seurahuoneelle. Aikaisemmin olemme yleensä lähteneet niin sanotusti kauemmas kalaan ja päätyneet illalliselle Helsinkiin tai esimerkiksi Porvooseen, mutta nyt pitää kyllä antaa Kotkallekin mahdollisuus.

Kiitos vielä Saralle aivan ihanasta irtiottoviikonlopusta! Se tuli kyllä tälle äidille, joka liian usein laittaa kaikkien muiden menot ja halut etusijalle, tarpeeseen. Vaikka ilta venyi yli puolenyön, oli oma oloni aamulla todella virkeä, sillä sain nukkua aivan rauhassa ilman turhia herätyksiä lähes 8 tuntia ja se jos joku kruunasi kaiken. Nyt odottelen kotona, että muu perhe saapuisi omalta yökyläreissultaan tänne ja voisin viettää loput aurinkoisesta sunnuntaipäivästä heidän seurassaan.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Suojaan säteiltä
Kotka Staycation