Täällä sairastellaan yhä, mutta tänään jaksoin sentään ruokaa laittaa. Helpohkosta ruoasta syntyikin aika kivannäköinen annos, joten ajattelin jakaa sen myös teidän kanssa. “Kreikkalaisiksi pitaleiviksi” nimetyn annoksen saat aikaan suurin piirtein näin:
Lihapullat
400g naudanjauhelihaa / 3/4 dl korppujauhoja / 1,5 dl ruokakermaa / 1 sipuli / 1 valkosipulin kynsi murskattuna / 1 muna / mausteita
Sekoita korppujauhot ja kerma. Anna turvota hetki. Pilko sipuli ja kuullota se pannulla. Sekoita kaikki loput ainekset korppujauhoseokseen ja lisää joukkoon myös hieman jäähtynyt sipuli. Mausta oman mielen mukaan ainakin suolalla ja pippurilla. Pyörittele taikinasta hieman normaalia lihapullia pienempiä pyöryköitä leivinpaperille. Paista 10-15 minuuttia uunissa 200°C.
Tsatsiki
2 dl turkkilaista jugurttia / puolikas-kokonainen kurkku / 2-3 valkosipulin kynttä / suolaa&pippuria / sitruunamehua / loraus hunajaa
Raasta kurkku pieneksi. Painele kurkun ylimääräinen neste pois talouspaperilla. Silppua valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa.
Lihapullien ja kastikkeen lisäksi tarvitset annokseen pitaleipiä, salaattia, tomaattia, kurkkua, fetaa.
Jos käytät valmis-pitaleipiä voit lämmittää ne kätevästi leivänpaahtimessa, jolloin niistä tulee rapeita.

MRSQ
August 7, 2013Kuinka herkulliselta voi ruoka näyttää!! 🙂
Karoliiina
August 7, 2013Näyttää kyllä aika herkulliselta! Vois laittaa kokeiluun 🙂
Maija
August 7, 2013Olen viimeaikoina potenut jonkinlaista ruokahaluttomuutta oikeastaan kaikkea arkiruokaa kohtaan, mutta ehkäpä se onkin kunnon tzatziki, jota nyt tarvitsen! 🙂
Casey
August 7, 2013Hei sama täällä! Jotenkin tuntuu ettei mikään ole napannut (varmaan johtuu osittain tästä flunssastakin). Mut nää oli kyl hyviä 🙂 ja tzatziki nyt toimii melkein minkä vaan kanssa.