Kroatia hotellivinkki

En tiedä olemmeko koskaan onnistuneet näin hyvin kohde- ja hotellivalinnassa. Kroatiasta olin haaveillut jo pitkään ja odotukset sitä kohtaan ylittyivät roimasti. Ihana maa, johon varmasti palaan jonain päivänä. Lyhyt lentomatka, mukava ilmasto, kauniit maisemat, taivaallista ruokaa ja paljon nähtävää sekä tehtävää. Siinä ehkä ne pääpointit, miksi matkustaisin sinne uudestaan. Lisäksi meillä jäi vielä paljon paikkoja käymättä, koska loppujen lopuksi huomasimme tällä kertaa kaipaavan eniten sitä rentoa yhdessä oloa ja rauhoittumista kuin uusien paikkojen tutkimista. Toki sitäkin hieman harrastettiin, mutta huomattavasti vähemmän kuin alunperin suunniteltiin.

Ja ihan rehellisesti sanoen meidän hotelli oli sen verran loistava, että kyllä sen puitteissa viihtyi useamman päivän. Ensinnäkin se oli aivan mielettömällä paikalla. Oma kaunis ja puhdas (!) ranta, takana jylhä Biokovo-vuori. Lähes jokaisesta huoneesta oli mielettömät merinäköalat, myös meidän huoneesta, joka tosin jäi hieman hassuun kulmaan ja oli melko matalalla. Siitäkin huolimatta ehkä parhaat hotelliparvekenäkymät, jotka meillä on koskaan olleet.

[pb_blockquote]Itse pidin kovasti myös hotellin minimalistisesta arkkitehtuurista, jossa yhdistyi mustaa, valkoista, kiveä ja lasia. Se sointui todella upeasti edessä kimmeltävään turkoosiin Adrianmereen. [/pb_blockquote]

Hotelli Medora Auri oli rakennettu/remontoitu täysin viime vuonna, joten kaikki oli uutta ja siistiä. Itse pidin kovasti myös hotellin minimalistisesta arkkitehtuurista, jossa yhdistyi mustaa, valkoista, kiveä ja lasia. Se sointui todella upeasti edessä kimmeltävään turkoosiin Adrianmereen. Hotellin sijainti ja ilmansuunnat olikin otettu kaikkialla huomioon. Esimerkiksi ravintolan ja aulan parvekkeelta oli suora näkymä upeisiin auringonlaskuihin. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja sama ystävällisyys sekä iloisuus tuntui yltävän kaikkialle myös hotellin ulkopuolella.

Minin ikäistä lasta ajatellen hotelli oli myös erittäin onnistunut valinta. Lastenallas oli omassa kerroksessaan, kuitenkin vain muutaman rapun päässä “aikuisten osastosta”. Allas oli sopivan syvä ja sen ympärillä oli päivittäin aktiviteetteja sekä leikkihuone. Leikkien vahtiminen onnistui siis käytännössä koko ajan yhdestä ja samasta aurinkotuolista. Muutenkin kaikki toiminnot oli mielestäni sijoiteltu järkevästi ja kaikki oli helposti saatavilla. Meillä hotellin hintaan kuului buffet-aamiainen, joka oli mielestäni hyvä myös. Ei ehkä hulppein aamiainen, jonka olen syönyt, mutta sen verran kattava, että kyllä sitä jaksoi viikon syödä mukisematta. Puolihoito sen sijaan jätettiin pois ja hyvä niin. Yhden kerran testattiin hotellin illallinen ja sanotaanko näin, että en olisi kyllä toista iltaa sitä jaksanut. Aika perus buffet tavaraa, joten paljon mielummin kävelin joka ilta “keskustaan” syömään uuteen paikkaan. Hotellin lounasravintolasta sen sijaan tykättiin ja useampana päivänä siinä lounaat syötiin.

Podgoran keskustaan, jossa hotelli sijaitsi oli matkaa pari metriä ja koska paikka oli suhteellisen pieni oli se aika nopeasti koluttu läpi. Ravintoloita kuitenkin riitti ja oikeastaan jokainen annos, joka tilattiin, maistui hyvältä. Meidän lempparipaikoiksi muodostui ravintolat Monkey ja Riva. Ravintoloiden lisäksi ei Podgoran kaupungista oikein muuta löytynyt. Jos hakusessa on yhdistetty kaupunki- ja rantaloma, niin siinä tapauksessa kannattaa ehkä suunnistaa isompiin kaupunkeihin, Splitiin tai Dubrovnikiin. Meidänkin oli tarkoitus käydä päiväretkellä jommassa kummassa, mutta päädyimmekin lopulta lähtemään retkelle saareen. Kirjoittelen siitä vielä erillisen postauksen myöhemmin.

Tulipa tästä melkoinen ylistys postaus, mutta sen verran tyytyväisiä hotellivalintaamme oltiin, että kyllä nämä sanat ovat ihan ansaittuja. Tarkennuksena vielä loppuun, että kyseessä ei siis ollut mikään yhteistyömatka, vaan ihan itse buukattu loma. Tänne voisin kyllä kuvitella lähteäväni joskus uudestaan.

XOXO
signature

What do you think?

5 Comments
 • Anu
  May 26, 2017

  Hei! Itse olen lähdössä tänään Kroatian ja juuri kyseiseen hotelliin. Kiva kuulla, että hotelli on ollut onnistunut valinta. On ollut mukava lukea postauksiasi teidän matkasta ja samalla saada vinkkejä omaamme. 🙂

  • Kaisa
   May 26, 2017

   Moikka! vitsit mikä sattuma 🙂 Me tosiaan tykättiin kovasti tästä hotellista. Ainoastaan tuo hotellin illallinen oli sellainen, jota en ehkä itse ottaisi koko viikoksi. Semmoinen vinkki vielä teille, että rannasta lähtee pari kertaa viikossa David niminen laiva, jolla pääsee lähisaarille (2 saarta yhdellä reissulla). Me oltaisiin menty sillä, mutta se sattui juuri meidän tulo/lähtöpäivälle ja toinen päivä missattiin, kun ei vielä siinä kohtaa tiedetty tästä. Käytiin sitten omatoimisesti Hvarin saarella ja se oli kyllä reissun kohokohtia. ps. Rantabaarista saa huippuja alkoholittomia coctaileja, joita lipitettiin päivittäin 😀 Ihanaa reissua <3

   • Anu
    May 28, 2017

    Voi kiitos vinkeistä! Täytyypä etsiä tuo David. 😀

 • Jutta
  May 29, 2017

  Kiitos hotellivinkistä,tämä buukattu heinäkuun alulle – näyttää ihanalta!:)
  Saako vielä kysyä vinkkiä miten Splitistä onnistuu helpoiten päästä hotellille,otitteko taksin vai?

  • Kaisa
   May 29, 2017

   Meillä oli auto vuokrattuna, kuten yleensäkin reissuilla 🙂 Eli sen avulla pääsi ainakin kätevästi. Taksi varmasti kulkee, mutta uskoisin, että parhaan vastauksen saat lähettämällä sähköpostia tai soittamalla suoraan hotellille. Henkilökunta oli siellä ihan mielettömän avualiasta ja tulosti meille milloin mitäkin aikatauluja yms. Joten he varmasti osaavat neuvoa ja haluavat auttaa 🙂 Ihanaa loman odotusta sinne <3 Toivottavasti tykkäätte yhtä kovasti kuin me 🙂

Previous
Parsakausi