Kulmakarvaton menneisyys osa 2

*Kulmapigmentointi ja postaus toteutettu yhteistyössä meikkaaja-maskeeraja Satu Huikon kanssa.
 
Muistatteko, kun viime keväänä kirjoitin ensimmäisen osan kulmakarvattomasta menneisyydestäni (postaus löytyy täältä)? Silloin kävin tosiaan ensimmäistä kertaa Blackoutissa Sadulla laittamassa kulmapigmentoinnit kulmiini. Alkuun kulmat käsitellään kahteen kertaan niin, että ensimmäisen ja toisen käsittelyn välillä on ainakin 3 viikkoa. Siinä ajassa kulmat ehtivät parantua ja niihin voidaan tehdä toinen vahvistava käsittely päälle. Samalla voidaan tarvittaessa viilata mallia.
 
Minä sain ensimmäisen käsittelyn jälkeen tietää olevani raskaana ja pohdin pitkään uskaltaisinko/haluaisinko mennä toiseen. Kulmapigmentointia ei suositella raskauden aikana, mutta ei se ole kiellettykään. Myös lääkäri, jolta asiaa kysyin sanoi sen olevan okei, mutta tietysti omalla vastuulla sinne menisin. Päätin kuitenkin olla menemättä ja sovimme Sadun kanssa näkevämme uudestaan lapsen synnyttyä. Näin jälkikäteen totesimme molemmat, että ehkä näin oli parempi. Minulla säilyi mielenrauha ja Sadun mukaan raskauden aikana pigmentoinnin teko voi olla huomattavasti hankalempaa, koska iho on silloin astetta paksumpi. Mutta kuten sanoin mitään kummempaa riskiä tai haittaa pigmentoinnista ei raskaana olevalle ole.
 
SI MODA KULMAPIGMENTOINTI
 
 
Tytön syntymän jälkeen otin yhteyttä Satuun ja sovimme uudet treffit. Nyt olen jälleen siinä tilanteessa, että kulmat on käsitelty ensimmäisen kerran ja ai tätä autuutta! Hehkutin jo ensimmäisessä postauksessa Sadun kädenjälkeä ja ammattimaista otetta, mutta nyt täytyy kyllä lisätä siihen vielä muutama hurraa huuto. Koska päätimme viime keväänä jättää toisen käsittelyn tekemättä, olivat entiset pigmentoinnit haalistuneet huomattavasti nopeammin mitä normaalisti (2-5vuotta), joten lähdimme piirtämään kulmia aivan alusta. Päätimme tällä kertaa tehdä niistä vielä aavistuksen paksummat.
 
Tässä välissä Satu oli ehtinyt ottaa käyttöön uudet paremmat värit, joiden ansiosta näiden nyt tehtyjen kulmien lopputulos oli todennäköisesti vielä aavistuksen verran parempi. Niillä nimittäin saa pigmentoinneista entistä tarkkarajaisempia. Tämä on todella edukseen karvatekniikassa, jota Satu nimenomaan käyttää. Edellisessä postauksessa kerroinkin tämän tarkoittavan yksittäisten karvojen piirtämistä. Tekniikan avulla vältytään niiltä kliseisiltä palkkikulmilta, joita kukaan tuskin haluaa.

Uusissa väreissä on myös paljon muita etuja. Esimerkiksi kaikki väripigmentit haalistuvat ihosta aineenvaihdunnan ja ihon uusiutumisen mukana tasaisesti eli pigmentointivärit pysyvät muuttumattomina eivätkä esimerkiksi muutu punertaviksi tai hailakan oransseiksi pigmentoinnin haalistuessa. Ruskea pysyy siis ruskeana eikä niitä hirveitä punaisia kulmakarvoja tarvitse enää kenenkään pelätä. Tämän myötä myös ruskeiden silmänrajausten teko on nykyään mahdollista, sillä aikaisemmin Satu ei niitä halunnut tehdä punaisten värijäämien vuoksi.

Seuraavaksi hieman tunnelmia viimeisimmältä käynniltäni Sadun luona:

SI MODA KULMAPIGMENTOINTI

S
aavuttuani Blackoutiin Satu pyyhki kynällä piirretyt kulmani pois ja minä istahdin omien säälittävien kulmakarvojeni kera luonnostelupaikalle.
 
SI MODA KULMAPIGMENTOINTI

S
itten siirryimme tutkimaan värikarttaa. Värivalinta oli helppo, sillä halusin samaa sävyä kuin edellisellä kerralla. Tämä onnistui, vaikka värit olivatkin vaihtuneet matkalla. Uudesta värikartasta löytyi nimittäin aivan vastaava sävy.
 
Muita plussia Sadun käyttämistä väreistä:
+ ei eläinkokeita valmistuksen aikana
+ valmistustavat ja raaka-aineet vegaaniset
+ ei mineraaleja tai raskasmetalleja
+ sopii erinomaisesti allergisille ja herkkäihoisille.

+ värit eivät sisällä para-fenyleenidiamidia

SI MODA KULMAPIGMENTOINTI

Viime kerrasta poiketen teimme kulmista tällä kertaa vielä aavistuksen paksummat. Satu piirsi ne minulle jo tuttuun tapaan hyvin huolella ja ilman mitään viivotinkikkoja. Itse olin jo yhdessä vaiheessa malliin tyytyväinen, mutta Satu halusi vielä viilata niitä hetken. Empä olisi uskonut, että jään vielä joskus kakkoseksi täydellisyyden tavoittelussa.

SI MODA KULMAPIGMENTOINTI

Luonnostelun jälkeen siirryin makuulleni pigmentointipaikalle. Satu laittoi välineet valmiiksi ja aloitettiin itse työ. Pigmentointihan on eräänlainen “lyhytaikainen tatuointi”, joten työvälineenä käytetään erityisen ohutta neulaa, kuten tatuoidessakin. Sen avulla väri ruiskutetaan ihon alle.

SI MODA KULMAPIGMENTOINTI SI MODA KULMAPIGMENTOINTI SI MODA KULMAPIGMENTOINTI

Tämä ei mielestäni satu sen kummemmin, mutta hiukan se nipistelee ja kutittaa. Varsinkin ensimmäinen kierros, jolla Satu piirtää mallinmukaiset “ääriviivat”. Sitä ennen ei ole mahdollisuutta laittaa puudutusainetta, koska malli pyyhkiytyisi pois. Puudutusaine levitetään pumpulipuikolla ja sen jälkeen en kyllä tuntenut yhtään kipua. Päinvastoin Satu naureskeli, kun minä kuvailin kesken toimenpiteen…

SI MODA KULMAPIGMENTOINTI  

Tässä minä sitten pällistelen vajaan kolmen tunnin aherruksen jälkeen. Kasvoille levitetty kylmäkäärö laski hieman turvotusta, mutta eipä tästä kyllä heti arvaisi, mitä kulmille on oikein tehty. Moni varmasti miettii tohtiiko sen jälkeen käydä edes lähikaupassa, mutta itse pyörähdin ihan normaalisti Stockalla hoitamassa muutamat asiat. 
 
SI MODA KULMAPIGMENTOINTI
 
Toki lähietäisyydeltä näkee, että kulmat on juuri laitettu, mutta muutaman päivän jälkeen tilanne on jo ihan eri. Ahkeralla rasvauksella (itselläni käytössä Bepanthen) ja välttämällä hikoilua (saunomista, aurinkoa, urheilua) lopputuloksesta tulee sellainen kuin pitääkin. Pigmentoinnin päälle menevää meikkiä ei suosittella käytettäväksi viikkoon. Myös voimakkaita pesuaineita ja rasvoja olisi hyvä välttää. Lisää tietoa pigmentoinnista ja kotihoito-ohjeet löydät täältä.
 
 
Nyt on kulunut reilu viikko pigmentoinnista ja kulmat ovat täysin parantuneet. Lopputulos on mitä parhain, omaan silmääni hyvin luonnollinen (niin luonnollinen kuin nyt keinotekoiset kulmat voi olla) ja kasvoihini sopiva. Kyllä sitä on hymy herkässä joka aamu, kun näkee nämä peilistä. Parin viikon päästä suuntaan kulmien vahvistukseen, jonka avulla nämä pysyvät varmasti huomattavasti kauemmin kuin ensimmäiset. Normaalisti kulmien vahvistukseen on tarvetta seuraavan kerran 2-5 vuoden kuluttua. Aikaväli riippuu hyvin paljon ihosta ja sen uusiutumisnopeudesta.
 
 
SI MODA KULMAPIGMENTOINTI SI MODA KULMAPIGMENTOINTI
 
Mikäli jokin asia jäi vielä mietityttämään, niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin kysymyksiä. Minä ja tarvittaessa Satu vastataan niihin mielellämme. Kulmapigmentoinnin hinta on nykyään 480 euroa näille kahdelle käsittelylle, mutta teille Sí Modan lukijoille tarjoamme nyt -10% alennuksen ennen 10.3.2014 tehdyistä varauksista. Mainitkaa vain blogin nimi varausta tehdessä!
 
SI MODA KULMAPIGMENTOINTI
XOXO
signature

What do you think?

12 Comments
 • Reetta_E
  March 6, 2014

  Ihan huikean hyvää työtä!
  Niin luonnolliset ja täydelliset.
  Oot kyllä niin uskomattoman kaunis! <3

  • casey
   March 6, 2014

   Voi kiitos 🙂 itsekin olen hyvin tyytyväinen!

 • Marjut
  March 6, 2014

  Hei onko mielestäsi ihan rehtiä ilmoittaa tuo yhteistyöasia postauksen lopussa, viimeisen kuvan alla ja pienennetyllä printillä?

  • casey
   March 6, 2014

   Heti otsikon olla on Tagi “cooperation” kuten kaikissa tekemissäni yhteistöissä. Joten siitä käy heti selväksi, että kyseessä on jonkin yrityksen tai henkilön kanssa tehty yhteistyö. Tästä syystä en yleensäkään laita toista yhteistyö merkintää postauksen alkuun vaan nimenomaan loppuun, koska koen että on hyvä muistuttaa lukijaa hänen luettuaan postaus, että kyseessä tosiaan oli yhteistyö. Tämä merkintätyyli toistuu myös asukuvissa yms jos niissä on blogin kautta saatuja tuotteita. Tarkoituksena ei millään tavalla ole salata asiaa 🙂 mutta koska haluan olla avoin näiden yhteistyöjuttujen kohdalla niin siirrän tässä tapauksessa merkinnän postauksen alkuun. Eipähän sitten jää asia kenellekään epäselväksi tai tunnu salailulta.

 • emmery
  March 6, 2014

  Yllättävän luonnollisen näköiset tosiaan! Mutta mun mielestä valitsit auttamattomasti liian ohuen mallin, tommoset 90-luvun viivakulmat ei omaan silmääni sovi oikein kenellekään :/

  • casey
   March 6, 2014

   😮 minä en kyllä tiedä miten mun kasvoihi voisi laittaa yhtään paksumpia. Ehkä ne noissa 2 minuuttia pigmentoinnin jälkeen otetuissa kuvissa näyttää siltä, mutta nämä kasvokuvat, jotka on otettu eilen kertovat kyllä totuuden. Turha laittaa paksumpia kuin mitä oma luonnollinen kulmakaan olisi 🙂

 • Eve
  March 7, 2014

  Minusta kulmakarvojen malli (paksuuksineen päivineen) taas sopii kasvoihisi täydellisesti! Olet kyllä uskomattoman kaunis nainen, kulmilla tai ilman 🙂 Itse vaaleakulmaisena olen googletellut kestopigmentointia useamman kerran mutta epäilys on aina vienyt voiton. Kyseessä on kuitenkin sen verran pitkäkestoinen operaatio että lopputuloksen pitäisi olla aika lailla täydellinen ja luonnollisten, paksuhkojen kulmakarvojen ystävänä olen pelännyt liian viivamaista, piirrettyä jälkeä. Tämä postaus herätteli kuitenkin taas jälleen kerran vanhaa innostusta!

  • casey
   March 7, 2014

   Voi kiitos 🙂 kuten todettua itsekin olen tähän malliin tyytyväinen ja jos jotain pientä viilattavaa olisi voisi sen tehdä toisella pigmentointikerralla. Voin kyllä lämpimästi suositella käymään vaikka ihan Sadun kanssa juttelemassa asiasta, jos se kovin mietityttää. Ainakin minulle tuli hyvin varma olo, kun hän näytti kuvia muista tekemistään kulmista ja kertoi perinpohjin itse pigmentoinnista 🙂

 • hemppis
  March 8, 2014

  Mullakin on ollut aina se pelko, että pigmentistä tulee sellaiset tussilla piirretyt palkit mutta voi luoja miten luonnolliset kulmakarvoistakin voi piirtää! wau! En olisi ikinä arvannut että nuo on piirretyt saatikka tatuoidut!

  Ja sulle sopiikin noin tummat kun tummat hiukset ja ruskeet silmät 🙂 En laittaisi yhtään paksumpaa tai ohuempaa, ihan perfetto! >:)

  Itse en tässä vaiheessa tarvi kulmakarvoihin vahvistusta, mutta olen myös elänyt alopecian kautta sen vaiheen kun silmien yläpuolelta ei löytynyt yhtäkään haiventa. Silloin ei kyllä ollut itku kaukana. Olisin varmaan katsonut enemmänkin näitä pigmentointi mahdollisuuksia jos kulmat olisivat olleet poissa kauemmin, mutta puolen vuoden kulmakarvattomuuden jälkeen tulikin kulmat takaisin, joten se puoli vuotta mentiin vahvasti kulmakynällä. (mutta jossain kuntosalilla ja urheillessa se olisi valunut nolosti pois joten siella näytin sitten ihan alienilta ilman kulmakarvoja ja rispiä) Mutta helpottavaa tietää että pigemntoinnilla voi saada noin luonnollisen lopputuloksen jos joskus vielä kulmakarvat lähtee pois.

  • casey
   March 12, 2014

   Kiitoksia ja kaikki sympatiat sinne alopecia-kokemuksesta! Itse pelkäsin kovasti viime keväisen hiustenlähtöni olevan alopeciaa, mutta se osoittautuikin muuksi. Kulmakarvoja minulla on yhä ne samat haituvat mitä ennenkin, mutta tämän pigmentoinnin myötä minäkin luovuin kynästä!

 • Sani
  March 9, 2014

  Upeat kulmat! Itselläni on myös pigmentoidut, samanlaisella karvatekniikalla tehdyt, kulmat 🙂 Ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen! Kulmat kestivät todella hyvinä 3 vuotta ja juuri viime viikolla kävin vahvistuttamassa ne uudelleen 🙂

  • casey
   March 12, 2014

   Hei kiva kuulla, että noinkin pitkään ovat kulmat pysyneet hyvinä. Saas nähdä kauan itselläni pysyy 🙂

Previous
Winter outfits 13-14