Kylpyhuone ja WC suunnitelmat

Noin vuosi sitten julkaisin inspiraatiopostauksen liittyen meidän tuleviin kylpyhuoneisiin ja WC:hen. Siinä kohtaa mikää muu ei ollut varmaa kuin että yläkertaan tulisi yksi KPH+WC yhdistelmä ja alakertaan WC sekä KPH+SAUNA yhdistelmä. Nyt suunnitelmat ovat tarkentuneet sen verran, että pystyn kertomaan hieman tarkemmin minkälaiset tilat näistä on tulossa. Jätetään tässä kohtaa kuitenkin alakerran isompi kylpyhuone ja sauna käsittelemättä, sillä niille omistan sitten ihan omat postaukset.

Talon värimaailmasta oli puhetta jo edellisessä postauksessa, mutta tässä kohtaa voisin hieman vielä tarkentaa, että ylä- ja alakerran tilojen välillä vallitsee pieni sävy ero. Alakerrassa on huomattavasti pehmeämpiä hiekan sävyjä ja yläkertaan siirryttäessä mukaan tulee enemmän klassisia harmaan sävyjä. Näiden märkätilojen osalta tämä tulee hyvin esille laattavalinnoissa. Yläkerran kylppäristä löytyy samaa laattaa kuin alakerrasta, mutta sävyissä on pieni ero. Molemmat sävyt ovat mielestäni hyvin kodikkaita ja sopivat hyvin käytettäväksi yhdessä samassa talossa. Niissä on kuitenkin pieni tunnelmallinen ero ja se on juuri se, jota tällä sävymaailman muutoksella haimme.

Yläkerran kylpyhuone+wc

 • Koostuu ammeesta, WC-istuimesta sekä 2 altaan allaskalusteesta
 • Allaskalusteiksi meille tulee 6 isohkoa laatikkoa 2 rivissä, samalla tyylillä kuin kuvassa alaoikealla. Halusimme ehdottomasti paljon kaappitilaa ja koska emme ole peilikaappien ystäviä, piti kaikki säilytys sijoittaa altaiden alle.
 • Altaat tulevat samasta kvartsista kuin keittiön taso ja keskimmäisten laatikoiden päälle jää kivasti laskutilaa.
 • Valaistus tulee pääasiassa ledeillä, mutta altaiden/peilin yläpuolelle tulee valaisimet
 • Peilin suhteen olen vielä ihan kahden vaiheilla. Yksi vaihtoehto on iso kalusteiden levyinen peili (tuntuu käytännöllisemmältä) tai sitten kaksi peiliä altaiden kohdille. Peiliasioista ajattelin tehdä ihan oman postauksen seuraavaksi.
 • Yläkerran kylpyhuoneen värimaailma on harmaasävytteinen, mutta sinne tulee myös raikasta valkoista sekä ripaus lämpöä puun muodossa.

Alakerran WC

 • Koostuu WC-istuimesta sekä 1 altaan allaskalusteesta
 • Allaskalusteeseen tulee näillä näkymin yksi iso kaappi keskellä ja laatikostot sivuille.
 • Allas tulee samasta kvartsista kuin keittiön taso.
 • Toisin kuin yläkertaan tänne olen haaveillut kultaisia yksityiskohtia, jotka sopisivat myös lämpimämmän sävyiseen lattialaattaan.
 • Altaan yläpuolelle tulee seinäpeili ja kaksi valaisinta peilin kummallekin puolelle.

Työn alla ovat molempien tilojen osalta vielä hanat, jotka ovat aiheuttaneet kovasti päänvaivaa. Kiinnittäisikö ne seinään? Minkä sävyn valitsisi? Peilit pitäisi myös päättää pikaisesti, sillä ne määräävät lamppujen paikat. Tuntuu niin hullulta valita peiliä, kun ei ole mitään kalusteita, joihin mallata. Mutta tämä dilemma tuntuu olevan monen asian kohdalla taloa rakentaessa. Sitä pitää vaan yrittää nähdä lopputulos päässä ja toivoa parasta 😀

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Yhtä (lumi)kaaosta