Kaupallinen yhteistyö: Keittiömaailma

Nyt, kun keittiö ja kodinhoitohuone on käyty läpi, on jäljellä näistä Keittiömaailman kanssa yhteistyössä toteutetuista kalusteista enää yläkerran kylpyhuoneen sekä alakerran WC:n kalusteet. Sitä ehkä luulisi, että nämä olivat suunnittelun osalta se helpoin nakki, mutta näitä yksinkertaiselta näyttäviä laatikostoja pyöriteltiin loppujen lopuksi ehkä kaikista eniten. Vaihdettiin laatikoiden kokoja, syvyyksiä ja järjestystä sekä koko kalusteen korkeutta. Värejä ja materiaalejakin pohdittiin tovi. Lopulta päädyimme seuraavanlaisiin ratkaisuihin.

Yläkerran kylpyhuoneeseen valikoitui kolmen tasaleveän laatikoston rivi. Etuovet ovat Raspare-sarjaa ja sävynä näissä on valkotammi. Tammi oli nappivalinta harmaansävyisen laatan pariksi, sillä se tuo ihanaa lämpöä tähän tilaan. Kaapin ovet myös kytkevät kylpyhuoneen muuhun taloon, joka on käytännössä kokonaan vuorattu lattian osalta samansävyisellä vaalealla tammiparketilla.

Kylppärin kalusteiden osalta tärkeimmät kriteerimme olivat seinäkiinnitys ja riittävä säilytystilan määrä. Niiden suhteen onnistuttiin kympin arvoisesti, sillä nämä seinään pultatut leveät laatikostot kätkevät sisäänsä ihan uskomattoman paljon tilaa. Ensimmäistä kertaa meillä on kylppärissä ylimääräistä käyttämätöntä säilytystilaa, kun pari laatikkoa on edelleen tyhjillään. Niissä, jo käytössä olevissa laatikoissa purnukat ja muut pysyvät kauniissa järjestyksessä, kiitos erikseen hankittujen säilytyslaatikoiden.

Kylpyhuoneen ja WC:n tasoista tein jo oman postauksen täällä, mutta kertauksena vielä, kyseessä ovat tosiaan Ylämaan Graniitin kautta hankitut Silestonen tasot sävyssä New Extreme Blanco Zeus. Kaltevat altaat sopivat mielestäni täydellisesti laatikostojen minimalistiseen ilmeeseen. Yläkerrassa tykkään myös erityisen paljon siitä, että kalusteet ovat seinästä seinään eikä sivuille jää mitään pientä hajurakoa. Tällä hetkellä käytämme pääsääntöisesti vain yhtä allasta, mutta veikkaampa, että tyttöjen kasvaessa näistä altaista, peileistä ja siitä ylimääräisestä säilytystilasta tullaan vielä taistelemaan.

Alakerran WC:n ilme on huomattavasti yläkertaa lämpöisempi, kiitos lämpimämmän sävyisen laatan sekä messinkisten yksityiskohtien. Tämä on mieheni sanojen mukaan minun valtakuntani ja näyttää juuri siltä, ettei hänellä ole ollut osaa eikä arpaa tämän suunnittelussa. Se voi hyvin pitää paikkansa, mutta oli ehkä ihan reilua, kun minä tätä ylivoimaisesti eniten käytän. Täältä löytyy kaikki meikeistä hiusjuttuihin.

Kuten näette, tänne valikoitui lopulta samanlainen kaksikerroksinen kolmen laatikoston rivi, jonka reunalaatikot ovat tosin mitoituksen vuoksi keskilaatikkoa kapeammat. Säilytystilaa ei siis ole ihan yhtä paljon kuin ylhäällä, mutta meidän tarpeisiin juuri sopivasti. Laatikoiden oviksi valikoitui hyvin eleetön mattainen valkoinen ovi, vaikka harkinnassa oli taas vaikka ja mitä. Olen kyllä nyt loppujen lopuksi ollut erittäin tyytyväinen itseeni siinä mielessä, etten lähtenyt kikkailemaan ovien tai suhteen, vaan pitäydyin hyvin klassisessa ja minimalistisessa tyylissä. Muilla keinoin tiloja saa kuitenkin piristettyä ja muuteltua huomattavasti helpommin.

Ovien vetimiksi valitsin sekä ylä- että alakerrassa pyöreät nuppivetimet. Alas tietysti messinkiset ja yläkertaan kromiset. Mieheni sain keittiön osalta tahtonsa läpi vetimettömistä ovista, mutta tässä kohtaa minä sain sitten päättää. Minusta vetimelliset ovet ovat aina olleet jotenkin kivempia, mutta yhdessä kun rakentaa, niin sitä täytyy välillä (huom välillä :D) tehdä kompromisseja. Huomaisin muuten juuri, että alakerran WC:ssä nupin pyöreä muoto toistuu hieman vahingossa myös peilissä sekä käsipyyhetelineessä. Ihanaa harkitsematonta symmetriaa.

Siinä oli meidän kalustejutut tällä erää. Vaikka nämä saatiin nyt pakettiin, niin kotijuttuja on kuitenkin luvassa viikottain lisää. Itselläni ainakin tämä syksyn tulo on taas herättänyt innon laittaa kotia (ja täällähän sitä laittamista riittää), joten kiva jakaa ideoita ja fiiliksiä myös teidän kesken. Yksi menovinkki aiheeseen liittyen pitää vielä antaa, sillä tällä viikollahan Messukeskuksen valtaa taas Habitare, johon olen itsekin loppuviikosta suuntaamassa. Paikalla on myös yhteistyökumppanini Keittiömaailma ja heidän osastollaan pääsee mm. testaamaan keittiön toiminnallisuuksia osastolle rakennetussa keittiöhaaveilijan karkkikaupassa, Tech labissa.

Siellä voi siis vapaasti painella, vedellä, työntää ja tutustua keittiön toiminnallisuuksiin, innovaatioihin ja mekanismeihin. Tässä kohtaa omaa projektia sitä harmittelee, että olisipa silloin aikoinaan meilläkin ollut mahdollisuus testailla keittiöjuttuja etukäteen. Onneksi me saimme kyllä kaiken tarvittavan avun Keittiömaailmalta muutoin, enkä oikestaan tekisi mitään muutoksia kalusteidemme tekniseen puoleen, jos nyt siihen mahdollisuus tulisi. Kaikki pelaa sen verran mallikkaasti. On kuitenkin hienoa, että tällainen mahdollisuus on ja jos olisin itse vielä suunnitteluvaiheessa, niin käyttäisin tämän kyllä hyväksi!

ps. Jos törmätään Habitaressa, niin tulkaahan moikkaamaan! 🙂

XOXO
signature

What do you think?

13 Comments
 • RJ
  September 10, 2019

  Hei! Ihanat kylppärit teillä! Saako kysyä mistä tuo vikassa kuvassa oleva roskis on? Näyttäis juuri siltä että menis meidänkin uuteen marmori vessaan! 🙂

  • kaisaturunen
   September 11, 2019

   Kiitos 🙂 Se on kuules ihan Prismasta 😀 House merkin muistaakseni. Tosi nätti pikkuroskis, sellaisia harvoin tulee vastaan!

 • Nuppunen
  September 10, 2019

  Hei, näin kahden lapsen äitinä kiinnostaisi nähdä, miltä teidän lastenhuoneet näyttävät, jos niitä haluat blogissa näyttää. Erityisesti lelujen ja muiden tavaroiden säilytysratkaisut kiinnostavat. Meillä lelut ja leikit kulkeutuvat helposti alakertaan olohuoneeseen ja leluja tuntuu olevan joka puolella ?.

  Teidän kodinhoitotilat on sellaiset, mitä itsekin lapsiperheessä arvostaisin.

  • kaisaturunen
   September 11, 2019

   Hei näistä tulossa piakkoin juttua 🙂 Isomman tytön huoneeseen pitää vielä saada muutama hylly paikoilleen ja nuorimmaisen oma laitetaan itse asiassa ihan uusiksi. Meiltä löytyy myös alakerrasta pieni “leikkihuone”, jonka voisin kuvata samalla 🙂 Kiitos postausideoista!

 • Sanna
  September 13, 2019

  Minkä levyiset laatikostot teillä on tuossa valkoisen/messingin sävyisessä vessassa? Onko keskellä 60cm laatikosto ja molemmilla sivuilla 40cm? Mikä kalusteen korkeus on? Näyttää todella kauniilta! 🙂

  • kaisaturunen
   September 16, 2019

   Juurikin näin, eli keskellä 60 ja sivuilla 40. Koko kalusteenkorkeus tasoineen on n. 60cm! 🙂

   • Krista
    January 10, 2020

    Onko tässä messinkivessassa maali- vai kaakeliseinä? Entä mistä nuo nupit ja hanat on? Tosi kaunis kokonaisuus❤

    • kaisaturunen
     January 10, 2020

     Sekä että! Löytyy maalattua seinää että kaakeloitua 🙂 Nupit on Keittiömaailmalta kuten kalusteetkin ja hana Tapwellin! Kiitos <3

 • Heidi
  January 23, 2020

  Hei,

  mistä teidän wc:n ja kylpyhuoneiden kaakelit ovat? Ihanat!

  Kiitos!

  Heidi

  • kaisaturunen
   January 26, 2020

   Ne on tilattu ABL-laattojen kautta 🙂 Italialainen valmistaja!

 • Nimetön
  February 14, 2020

  Todella kauniin näköiset kylpyhuoneet. Tykkään tuosta toisen kylpyhuoneen messinkisistä yksityiskohdista. Meillä tulossa kylpyhuoneremontti, wc:n valintaa vielä mietitään.

  • kaisaturunen
   February 16, 2020

   Kiitos 🙂 Mulla jo sormet syyhyää rantasaunan osalta, mutta vielä pitää malttaa hetki. Näihinkin jo olemassa oleviinkin on tulossa pientä hienosäätöä lähiaikoina, joten ei tarvitse ihan tumput suorina seisoa! Näiden tilojen suunnittelu oli kyllä ehkä yksi haastavimmista, kun sitä olisi halunnut toteuttaa niin monta erilaista ideaa!

   -Kaisa

 • Anna
  February 28, 2021

  Näyttää todella kauniilta! Mistä ostit nämä pienet maalaukset?

  Kiitos)