Kylpyhuoneen liukuovi – vihdoin paikoillaan!

Viikottain kuulen kysymyksen “noh onkos teidän koti jo valmis?” ja usein naurahdan siihen, että “no ei ole todellakaan”. Vaikka muuttopäivästä on jo reippaasti yli puoli vuotta, on täällä silti monta asiaa vielä kesken. Tämä voidaan laskea tekosyyksi, mutta kyllä näiden viimeistely pienen vauvan kanssa ottaa hieman aikansa. Aina tulee jokin tärkeämpi asia eteen ja sitten kotihommat jää. Yksi kodin to do-listan isoimmista jutuista saatiin kuitenkin ruksia viime viikolla yli, kun pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välinen liukuovi asennettiin vihdoin paikoilleen.

Meillä kävi tämän oven kanssa rakennusvaiheessa vähä ikävästi, nimittäin olimme katsoneet erään ovivalmistajan sivuilta, että he tarjoavat märkätiloihin sopivia lasiliukuovia eri mitoituksilla. Sivuilla olleen mittataulukon mukaan valitsimme sitten mahdollisimman suuren liukuoven ja muurasimme sen mukaan pesuhuoneeseen oviaukon. Ovea tilatessa kävi kuitenkin ilmi, ettei niin suurta ovea ollut saatavilla tavallisiin kotitalouksiin vaan ne olivat ilmeisesti vain teollisuuden käyttöön. Tämä olisi tietysti kannattanut varmistaa ennen aukon muuraamista, mutta siinä vaiheessa, kun ovea tilatiin oli pesuhuone jo melkein laattoja myöten valmis. Piti siis kehitellä suunnitelma B.

Uuden ratkaisun löytäminen ei ollutkaan sitten ihan yksinkertaista. Oviaukko oli sen verran suuri, että valmiina kenelläkään ovivalmistajalla ei ollut sellaista ovea. Märkätila aiheutti myös omat ongelmansa, mutta onneksi apu löytyi lopulta läheltä. Portaamme rakentanut puuseppä sanoi voivansa rakentaa lasin sijaan puusta liukuoven, jos näin halusimme. Hetken tutkittuani puisia liukuovia Pinterestistä innostuin ajatuksesta. Päätimme lopulta tilata häneltä hyvin vähäeleisen puisen liukuoven, jonka mekanismi jäisi piloon. Ei siis mitään industrial-henkisiä viritelmiä, vaan modernia ja minimalistista. Puuksi valikoitui saarni, kuten pesuhuoneen ja saunan katossa. Se päätettiin valkolakata kuten katon virepaneeli.

Ja siinä se nyt kauniisti riippuu. Alunperin oveen suunniteltiin pieni käden mentävä vetoaukko, joka olisi toiminut oven kahvana, mutta se ei teknisesti ollut mahdollista toteuttaa. Nyt pohdinnassa on toisenlainen viritelmä, mutta sen suhteen kaikki on vielä auki. Kodinhoitohuoneen puolelle ei välttämättä mitään edes tarvita, mutta pesuhuoneesta pääsisi kätevämmin pois, jos siellä olisi edes jokin pieni “tarttumakohta”. Olisiko teillä timanttisia ideoita tähän? Entä mitä tuumitte varasuunnitelman toteutuksesta? Olisiko lasinen liukuovi ollut parempi?

ps. Hieman vauhdilla kuvasin nämä tänään ja huomasin vasta editoidessa, että pyykithän ne tuolta saunan ikkunasta kivasti heijastuvat 😀 Noh ainakin on elämän makuisia kuvia…

XOXO
signature

What do you think?

8 Comments
 • Mintsa
  September 6, 2019

  Varmasti lasiovikin näyttäisi tuossa kivalta, mutta kun ei ole nähnyt sitä tuossa niin vaikea kuvitellakaan. Toi puuovi on ihana ? sopii/sulautuu tosi hyvin tuohon ympäristöön.

  Ymmärrän kyllä kun on suunnitellut jotain ja se ei toteudukkaan niin saattaa miettiä onko varavaihtoehto hyvä. Tässä tapauksessa on kyllä!

  • kaisaturunen
   September 8, 2019

   Joskus näissä hommissa se varavaihto osoittautuu loppujen lopulta paremmaksi 😀 Ehkä tässäkin meni niin 🙂 Joka tapauksessa ihanaa, että ovi ylipäätänsä on, sillä muuten suihkusta suora näkymä tielle 😀

 • Jenny
  September 7, 2019

  Mielestäni ihanan erilainen ja kaunis toteutus!

  • kaisaturunen
   September 8, 2019

   Kiitos 🙂 Mekin tykätään!

 • Merja
  September 7, 2019

  Kaunis ja rauhallinen lopputulos, sopii loistavasti kokonaisuuteen. Käykö liukuoveen eleetön metallinen nuppivedin?

  • kaisaturunen
   September 8, 2019

   Se pitäisi olla hyvin matala, täytyykin tutkia kuinka matalia vetimiä on tarjolla 🙂

 • -Karoliina
  September 10, 2019

  Mun mielestä toi on ainut oikea vaihtoehto! Todella hieno ja tyylikäs ja sopii tyyliin.

  • kaisaturunen
   September 11, 2019

   Kiitos 🙂 Tästä tuli kyllä hyvä!

Previous
Syyskuun ensimmäinen asu ja uusi lempparihame
Kylpyhuoneen liukuovi – vihdoin paikoillaan!