Kylpyhuoneen rimaseinä/naulakko

Monet teistä toivoivat jokunen aika sitten IG:n puolella, että tekisin erillisen blogipostauksen tästä yläkerran kylpyhuoneen rimaseinästä/naulakosta ja sehän minulle tietysti sopi, mutta seinästä puuttui tuolloin vielä muutama lista ja halusin odottaa, että ne ovat paikallaan ennen kuin lähden tätä ikuistamaan. Viime viikolla puuttuvat listat saatiin vihdoin paikalleen ja otin kameran heti esiin. Joku voisi ajatella, että olemme tarkoituksella, sisustussuunnitelmiemme teettäneet tähän rimaseinän, mutta tämä kyseinen kokonaisuus ei tosiaan kuulunut millään tapaa meidän alkuperäiseen talosuunnitelmaan. Tälle seinälle piti tulla jotain aivan muuta.

Miksi rimaseinä sitten tähän tuli?

Tarina alkaa ihan sieltä rakennusajan alkumetreiltä, kun olin lomamatkalla viikon ajan. Tuo oli pisin aika, jonka oikeastaan olimme pois tontilta ja sen aikana sitten tapahtui tämä “pieni” kömmähdys, jonka seurauksena kylpyhuoneen suunnittelu piti laittaa vähän uusiksi. Palatessamme reissusta yläkerran lattiavalut oli tehty valmiiksi ja nyt odoteltiin niiden kuivumista. Katsahdus kylpyhuoneeseen aiheutti kuitenkin pienen paniikkireaktion, sillä keskellä seinää, jossa ei piirustusten mukaan kuulunut olla yhtikäs mitään oli valtava aukko epämääräisine vipuineen ja nappuloineen. “Aukko” paljastui nopeasti jakotukkikaapiksi, joka on varmasti muille rakentajille/omakotitaloasujille tuttu, mutta selvennettäköön vielä, että kyseessä on siis lattialämmityksen säätelemiseen tarkoitettu keskus.

Tämä vempele harvemmin (lue: ei koskaan) on missään näkyvällä paikalla, vaan varsinkin uudisrakennuksissa se piilotetaan kätevästi vaatekaappien ym. taakse, sellaiseen paikkaan, josta sitä tarpeen tullen pääsee kuitenkin säätämään. Meillä se oli kuitenkin keskellä kylpyhuoneen seinää ja minä olin raivoissani. Mitä helvettiä minä tuon peitoksi keksisin? Kerrotaan vielä, että jakotukkikaapille oli tosiaan piirretty alkuperäiseen suunnitelmaamme paikka kylpyhuoneen takaseinän toiselle puolella, jolloin se olisi jäänyt kätevästi (ja oppikirjamaisesti) lastenhuoneen kaapiston taakse. Kömmähdyksen vuoksi se ei kuitenkaan siellä ollut, vaan erittäin näkyvällä paikalla aiheuttamassa ensimmäistä rakennusajan romahdustani.

Viikkojen vieriessä mieleni onneksi tasaantui, mutta en siltikään keksinyt kuinka tuon rumiluksen piilottaisin tekemättä mitään tyhjänpäiväistä koteloa muuten niin viihtyisään kylppäriimme. Viikot vaihtuivat kuukausiksi ja lopulta muuttopäivän koittaessa en enää jaksanut murehtia rumaa jakotukkikaappia kylppärin seinää koristamassa. Halusin vain muuttaa ja keksiä ratkaisun (toivottavasti hyvän sellaisen) ajan kanssa.

Vajaa vuosi muuton jälkeen rimaseinät ja niiden erilaiset visiot alkoivat nousta isosti pinnalle ja itsekin bongasin lehdistä sekä Pinterestistä muutamia todella kauniita toteutuksia. Näytin miehelleni yhtä kuvaa ja siinä se oli. Täydellinen ratkaisu meidän ongelmiin, kaunis ja käytännöllinen. Konsultoimme puuseppää, jonka käsialaa ovat myös talomme portaat sekä alakerran kylpyhuoneen liukuovi ja hän lupasi toteuttaa visiomme. Rimaseinästä tulisi kaksiosainen ja sen alaosan pystyisi irroittamaan, jos jakotukkikaapille olisi päästävä. Jakotukkikaapin reunat viimeisteltiin rimaseinän sävyisillä ohuilla listoilla, jolloin rumilus hukkui entistä paremmin rimaseinän uumeniin. Seinää ei haluttu vain koristamaan kylppäriä, vaan sille tehtiin myös ihan kunnon funktio. Siitä tuli naulakko. Iso ja monipuolinen sellainen. Kuten näette, rimaseinässä on koko matkalla, joka riman välissä ripustuskoukku. Niitä on mahdollista käyttää kaikkia samaan aikaan tai sitten voi vapaasti valita, mitkä koukut ovat milloinkin käytössä. Koko seinän ilme muuttuu hetkessä, kun käytössä olevien koukkujen määrää säätelee.

Loppu hyvin kaikki hyvin siis tälläkin kertaa. Rakennusaikana mokia usein sattuu, mutta onneksi useammat niistä pystytään paikkaamaan. Ja vieläpä näin tyylikkäästi. Me olemme tähän supertyytyväisiä ja nyt en ole murehtinut jakotukkikaapin väärää paikkaa enää yhtään. Päinvastoin olen tyytyväinen, että se pakotti meidät keksimään tämän ratkaisun, joka teki kylppäristä heittämällä mielenkiintoisemman. Mitään järkeviä teko-ohjeita en osaa tähän antaa, mutta jos teitä vastaavanlainen ratkaisu houkuttelee voitte varmasti olla yhteydessä käyttämäämme puuseppään Poju Weckmaniin (PJW-Puutyöt Oy).

XOXO
signature

What do you think?

12 Comments
 • Karoliina
  July 7, 2020

  Mä en voi edes käsittää mitä rakentajien päässä liikkuu, kun laittavat keskelle seinää tuommoisia! Eikä tää oo eka kerta kun kuulee tuommoista. Onko se vaan “miehet” vai mikä? Onneksi keksit noin hienon seinän tilalle. Rakennetaan aika paljon itse ja vanhempien voimin. Töistä kun tulee kotiin niin saattaa olla pistorasia keskellä seinää! Eikä voi paljoa valittaa kun apuja saa..

  • kaisaturunen
   July 7, 2020

   Siis tää on kyllä ihan uskomatonta 😀 Me käytiin tämän jälkeen JOKA päivä tontilla ja tarkistamassa asioita. Myös muita mokia olisi tapahtunut ellemme olisi itse olleet aina paikalla korjailemassa vielä kun pystyi. Kyllä sitä välillä ihmettelee rakentajien logiikkaa ja järjenjuoksua 😀

 • Anonyymi
  July 7, 2020

  Ihana tuo rimaseinä<3 mistä mahtaa olla tuo käsienpesualtaan yläpuolella oleva peili peräisin?

 • Nipsu
  July 8, 2020

  Hei, ei kuulu tähän postaukseen, mutta olisiko sulla mahdollista tehdä postaus Kotka vinkeistä, kahvilat, ravintolat, parhaat kaupat, missä käydä/mitä tehdä? 🙂

  Kiitos jo etukäteen jos ehdit toteuttaa!

  • kaisaturunen
   July 10, 2020

   Moikka 🙂 Tätä on toivottu muutamaan otteeseen, joten täytyy ehkä koota nyt sellainen asap. Moni tuttu ja tuntemattomampi on myös ilmaissut halunsa matkustaa tänä kesänä Kotkaan, joten senkin puolesta olisi kiva koota tällainen infopaketti. Ennen omaa postaustani kannattaa käydä kurkkaamassa Sara Ticklen vinkit tänne. Hän oli juuri hetki sitten Kotka-hamina-seudulla kiertelemässä ja teki kattavat postaukset ihanista paikoista 🙂

 • Enni / Ennin kengissä
  July 16, 2020

  Tuli kyllä todella hieno, mutta miten uskomaton moka! :/

  • kaisaturunen
   August 4, 2020

   Niimpä :/ Onneksi on taitavia ihmisiä, jotka auttaa nämä ratkomaan 😀

 • Jaana
  August 4, 2020

  Kaisa, tää on mahtava juttu tohon seinälle ?

  • kaisaturunen
   August 10, 2020

   Eikö olekin! 🙂 On se Poju taitava!

 • Sonja
  September 20, 2020

  Hyvältä näyttää 🙂 Mitä materiaalia/puulajia tuo teidän kylppärin rimaseinä/naulakko on, ja oletteko käsitelleet sen jotenkin?

  • kaisaturunen
   September 20, 2020

   Tää on tammea ja se on valkovahattu 🙂

Previous
Unelmiesi paikka kesäleffalle?
Kylpyhuoneen rimaseinä/naulakko