Kysymyksiä ihonhoidosta – asiantuntija vastaa

*Yhteistyössä ACO

Seuraavaksi olisi luvassa melkoinen määrä vastauksia teidän esittämiin kysymyksiin ihonhoidosta. Kysymykset tuli lähettää Ruotsiin englannin kielellä, joten käänsin teidän kysymykset ja sitä varten hieman jaoittelin ja yhdistin päällekkäisiä kysymyksiä. Toivottavasti löydätte teitä askarruttaneeseen asiaan vastauksen.

Kuvituksena uusia herkullisen värisiä ACO-tuotteita, jotka ovat olleet minulla testissä kohta kuukauden päivät. Niistä on tulossa vielä erikseen postaus testijakson päätteeksi, joten pääsette vielä kuulemaan mitä minä olen konkreettisesti tykännyt uudistuneesta ACO:sta.

SI MODA ACO PHOTOS 1

Vastaukset kysymyksiin on antanut ACO:n laboratorion asiantuntijat. 

 

IHOTYYPPI
Onko mahdollista selvittää itse oma ihotyyppinsä? 

Tietysti! Paras tapa selvittää oma ihotyyppi on käydä mittauttamassa se tai konsultoida asiantuntijaa. Näitä palveluja on monesti tarjolla kauneuden erikoisliikkeissä tai apteekeissa. Mutta kuten todettua, oman ihotyypin voi selvittää myös itse. Jos ihosi tuntuu erittäin kiristävältä pesun jälkeen, on hyvin mahdollista, että ihosi on kuiva. Jos et tunne mitään erityistä kiristystä pesun jälkeen, voisi kuvitella ihosi olevan suhteellisen normaali. Toisaalta, jos koet, että vähäinen määrä kosteusvoidetta riittää ihollesi ja siitä huolimatta ihosi alkaa kiiltelemään päivän edetessä, on sinulla todennäköisesti rasvainen iho.

Parhaat vinkit pintakuivalle iholle? erityisesti talviaikaan?
Parhaat vinkit todella kuivalle iholle talviaikaan?
Ihoni on todella pintakuiva erityisesti helmi-maaliskuussa. Pitäisikö tähän aikaan vuodesta valita eri tuotteet kuin muina aikoina?

Kuivalle ja sekaiholle suositellaan erityisesti talviaikaan käytettäväksi hellävaraisia puhdistusaineita. Suosi puhdistusmaitoja/-voiteita puhdistusgeelien sijaan. Tämän lisäksi puhdistuksen voi viimeistellä kosteuttavalla kasvovedellä. Tarpeen mukaan meikin voi myös poistaa voiteella, käyttää sen perään kasvovettä ja lopuksi levittää puhtaalle iholle kasvovoidetta. Voiteeksi kannattaa valita erityisen kosteuttava voide.

Sekaihon kannattaa suosia kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita normaalin ihon tuotteiden sijaan, jos vain mahdollista. Ne kosteuttavat normaalin ihon tuotteita paremmin ja erityisesti niihin lisätyt ylimääräiset rasvat suojaavat ihoa vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Kuivaihoisen tulisi ehdottomasti suosia vain nimenomaan kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita.

Lisäkosteutta voi tarpeen mukaan antaa molemmille ihotyypeille käyttämällä seerumia päivä- ja yövoiteen alla.

Parhaat vinkit cuperosa-iholle? Erityisesti punaisuuteen ja pieniin epäpuhtauksiin?

On mahdollista, että couperosa-iho on seurausta ruusufinnistä erityisesti silloin, kun siitä aiheutuu pieniä epäpuhtauksia. Siinä tapauksessa on hyvä käydä ensin lääkärissä ja saada siihen asianmukainen hoito ja lääkitys. Mikäli kyseessä ei ole ruusufinni, on todennäköistä, että iho on sekä herkkä (aiheuttaa punaisuutta) ja aavistuksen rasvainen (aiheuttaa epäpuhtauksia). Siinä tapauksessa suosi mahdollisimman hellävaraisia puhdistustuotteita (puhdistusmaitoja ja -voiteita) ja kevyitä kosteusvoiteita, jotta epäpuhtauksien määrä pysyy kurissa. Vältä akne-iholle tyypillisiä tuotteita. Ne saattavat ärsyttää herkkää ihoa ja aiheuttaa lisää punaisuutta.

Parhaat vinkit sekaiholle?

Sekaiho on tyypillisesti T-alueelta aavistuksen öljyinen ja poskista puolestaan aavistuksen kuiva. Sekaihoa on hyvin haastava hoitaa, koska se saattaa vaatia useampia eri tuotteita. Hellävaraiset puhdistustuotteet sekä kevyet, mutta hyvin kosteuttavat kasvovoiteet toimivat sekaiholla parhaiten. Kuiville poskille kannattaa myös kokeilla seerumia, joka levitetään päivä- ja yövoiteen alle. Pahimmassa tapauksessa kannattaa käyttää poskille ja t-alueelle kokonaan eri tuotteita.

Minkälaisia ihonhoitorutiineja ja tuotteita ACO suosittelee lievään akneen? (Antibiootit eivät tehoa)

Mikäli et ole enää teini-iässä, suosittelemme ehdottomasti käymään lääkärissä, josta saat akneen asianmukaiset lääkkeet ja hoito-ohjeet. Akneen on myös muita lääkkeitä kuin antibiootit. On tärkeää muistaa, että akneihoa ei saa ärsyttää tai kuivattaa liiaksi. Hellävarainen puhdistusaine ja kevyt kasvovoide sopivat akneiholle parhaiten.

Parhaat vinkit herkälle, punoittavalle, hilseilevälle ja pintakuivalle iholle?
Parhaat vinkit kuivalle, kutiavalle ja ihottumasta kärsivälle iholle?
Parhaat vinkit erittäin herkälle, atooppiselle iholle?

Punoittava, hilseilevä, kuiva ja atooppinen iho saattaa vaatia lääkehoitoa. Siitä syystä on suositeltavaa käydä lääkärillä heti ensimmäisenä.

Yleisesti ottaen tällainen iho vaatii erittäin miedot, mieluiten hajusteettomat tuotteet, jotka kosteuttavat ja myös tukevat ihon päällimäisen kerroksen, orvaskeden, toimintaa. Puhdistusgeelien sijaan kannattaa suosia hellävaraisia puhdistusmaitoja ja –voiteita.

Minkälaiset tuotteet sopivat parhaiten pinta-kuivalle (+ lievästä aknesta kärsivälle) iholle ?

Jos sinulla on sekä lievä akne että pintakuivaiho, on mahdollista, että iho on kuivunut liian voimakkaista akneiholle suunnatuista tuotteista. Kokeile vaihtaa hellävaraisempaan ja kosteuttavampaan puhdistusaineeseen sekä kevyeeseen kasvovoiteeseen, joka kuitenkin kosteuttaa riittävästi. Vältä ihon liiallista kuorimista.

Miksi pintakuiva iho muuttuu rasvaiseksi pian suihkussa käynnin jälkeen?

Tämä voi johtua monestakin asiasta. On mahdollista, että ihosi on pohjimmiltaa öljyinen, mutta pinnasta kuiva. Kokeile vaihtaa puhdistusaine mahdollisimman hellävaraiseen tuotteeseen.

SI MODA ACO PHOTOS 3

IHONHOITOTUOTTEET
Kuinka usein ihoa tulisi kuoria? Entä kuinka usein kasvonaamioita suositellaan käytettävän?

Yksi kerta viikossa riittää yleensä, joskus voi kuoria kahdestikin. Ihoa ei tule kuoria liian usein, sillä se voi tehdä ihosta hyvin herkän.

Kasvonaamioita suositellaan yleensä käytettäväksi n. kerran viikossa, mutta se riippuu tietenkin naamiosta. Jos kyseessä on kosteuttava naamio, voi sitä huoletta käyttää useamminkin. Jos kyseessä on esimerkiksi akneiholle tarkoitettu naamio, ei sitä tulisi käyttää sen useammin miten pakkauksessa on ohjeistettu. Liiallinen käyttö voi kuivattaa ihoa.

Mitä varten kasvovettä tulisi käyttää? Tarvitaanko sitä aina?

Kasvovesi on luonnollisesti se seuraava steppi ihon puhdistuksen jälkeen, sillä se poistaa viimeisetkin liat ihon pinnalta ja antaa lisäkosteutta ennen varsinaisen voiteen (+seerumin) laittoa. Kasvovesi tuo myös erityisen raikkaan tunteen iholle.

Aamuisin voi pesun jättää tarpeen mukaan välistä (jos esimerkiksi kokee sen kuivattavan ihoa liiaksi) ja pyyhkiä yön aikana kertyneen lian iholta pelkän kasvoveden avulla. Ihoa suositellaan puhdistettavan kaksi kertaa päivässä, jolloin kasvovoide tulee aina levitettyä puhtaalle iholle.

Osaatteko suositella opiskelijabudjettiin sopivia tuotteita pintakuivalle iholle?

Pintakuivalle iholle ACO suosittelee käytettäväksi normaalin ihon “daily care day / night” –kasvovoidetta. Sen lisäksi iho olisi hyvä kuoria kerran viikossa “daily face scrub” –tuotteella, jotta kuollut ihosolukko saadaa pois uuden tieltä. Myös seerumi saattaa tulla tarpeen, sillä se antaa iholle lisää kosteutta yhdessä edellä mainitun kasvovoiteen kanssa olematta kuitenkaan liian raskas iholle.

Kuinka usein kasvojen puhdistusainetta tulisi käyttää?

Kasvot tulisi puhdistaa kahdesti päivässä aamuin illoin. Myös öisin kasvojen iholle kertyy likaa, joten siitä syystä on tärkeää puhdistaa iho myös aamulla ennen päivävoiteen levittämistä. Samalla tulee myös pyyhittyä pois mahdolliset yövoiteen rippeet. Mikäli haluat voit päivän aikana toki vaihdella käytettävää puhdistusainetta puhdistusmaidosta puhdistusgeeliin, mikä parhaiten ihollesi sopiikaan. Tai käyttää esimerkiksi aamulla vain kasvovettä ihon puhdistukseen, joilloin ns. vesipesuja tulee tehtyä vain kerran päivässä.

Haluaisin tietää lisää seerumeista. Miksi ja miten käyttää niitä?

Seerumien tehtävänä on antaa iholle “lisäboostia”. Tämä “lisäboost” voi esimerkiksi tarkoittaa enemmän kosteutta, täyteläisyyden tunnetta tai suojaavia antioksidantteja. Se mitä “lisäboost” kunkin seerumin kohdalla tarkoittaa selviää aina seerumipaketin kyljestä. Seerumi tulisi levittää puhtaalle iholle ennen kasvovoidetta aamuin illoin.

Miksi päivä- ja yövoide on aina erikseen?

Jotkut kasvovoiteet ovat ns. “all around” –voiteita, joita voidaan käyttää niin päivällä kuin yölläkin. Erilliset päivä- ja yövoiteet ovat suunniteltu niin, että ne sopivat paremmin tarkoituksiinsa. Päivävoide usein imeytyy yövoidetta nopeammin, jotta meikkaamisen voi aloittaa heti. Yövoiteet ovat yleensä ravitsevampia, joka edesauttaa ihon uusiutumista ja palautumista. Lisäksi yövoiteet sisältävät usein ainesosia, joita ei voida käyttää päivävoiteissa, kuten A-vitamiinia. Päivävoiteissa on puolestaan usein suojakerroin, jota ei yöaikaan tietenkään tarvita.

Mitä eroa erilaisilla puhdistusaineilla on? Esimerkiksi puhdistusmaidolla ja -vaahdolla?

Puhdistusmaito ja –voide ovat emulsioita, vähän kuin voiteita. Ne sisältävät joko hyvin vähän tensideitä tai eivät ollenkaan. Tensidit puhdistavat ihoa tehokkaasti, mutta saattavat ärsyttää ihoa. Puhdistusmaidot ja –voiteet ovat sen vuoksi hellävaraisempia, mutta eivät puhdista aivan yhtä tehokkaasti. Puhdistusvaahdot ja –geelit sisältävät puolestaan enemmän tensidejä, puhdistavat siten paremmin, mutta kuten todettua saattavat ärsyttää ihoa. Normaalisti tällä ei ole kovinkaan suurta merkitystä, mutta herkkä- ja kuivaihoisen on ehkä parempi valita puhdistusmaito tai –voide vaahtojen ja geelien sijaan.

Minkälaiset kasvonaamiot sopivat normaalille iholle?

Normaalille iholle sopivat tuotteet ovat nimenomaan merkitty normaalille iholle sopiviksi. Suositeltavaa on käyttää niin puhdistusainetta, kasvovettä, päivä- ja yövoidetta sekä silmänympärysvoidetta päivittäin.

 

EPÄPUHTAUDET
Onko ACO:lla jotain täsmätuotteita epäpuhtauksille?

ACO FACE- sarjassa on tuotteita eri ihotyypeille. Epäpuhtauksia kannattaa hoitaa kuorimalla iho viikottain ja puhdistamalla se huolellisesti aamuin illoin. Kasvovoide tulee ehdottomasti levittää puhtaalle iholle. Rasvaisen ihon tuotteet sopivat usein epäpuhtauksien hoitoon. Jos epäpuhtaudet ovat erityisen suuri riesa, löytyy ACO:lta myös erityinen ACO SPOTLESS –sarja, jonka tuotteet toimivat täsmähoitona epäpuhtauksista kärsivälle iholle.

Kuinka päästä eroon ns. hormonaalisista finneistä (erityisesti leuan alueella) ?

On erittäin vaikeaa päästä eroon hormonaalisista finneistä pelkillä kosmetiikkatuoteilla, joten siitä syystä on suositeltavaa käydä lääkärissä tarkistuttamassa hormonitasot. Valitse ihonhoitotuotteiksi hellävarainen puhdistusaine ja kevyt kasvovoide.

Aiheuttaako liikunta ja hikoilu finnejä?

Hikoilu saattaa aiheuttaa joskus epäpuhtauksia. Siksi iho on syytä puhdistaa huolellisesti treenien jälkeen.

Onko mahdollista, että ihon kuivuus aiheuttaa finnejä?

Kuivuus itsessään ei aiheuta finnejä, mutta kun iho tuntee kuivuvansa liiaksi se alkaa itse tuottaa lisää talia, joka saattaa tukkia huokosia ja lisätä epäpuhtauksia.

Parhaat vinkit kuinka välttää pieniä hikinäppyjä?
Kuinka päästä eroon mustapäistä?
MIkä aiheuttaa valkoisia pieniä näppylöitä leuan alueelle?

Iho saattaa olla johonkin aikaan vuodesta rasvaisempi. Hormonit saattavat myös jossain iässä vaikuttaa negatiivisesti ihon kuntoon. Silloin ihossa on yleensä enemmän epäpuhtauksia ja ihotyyppi saattaa poiketa siitä tutusta. Raskaus, teini-ikä, liian rasvainen ruokavalio ja kuuma ilmasto saattavat vaikuttaa ihon kuntoon. Emme siis välttämättä voi vaikuttaa epäpuhtauksien syntymiseen, mutta niitä voidaan hoitaa pitämällä ihosta hyvää huolta. Iho on syytä puhdistaa kunnolla ja käyttää kasvovoidetta päivittäin. Apteekin henkilökunta osaa antaa asiantuntevia neuvoja siinä minkälaiset tuotteet sopivat millekin ihotyypille ja iho-ongelmiin.

SI MODA ACO PHOTOS 2

SEKALAISIA KYSYMYKSIÄ IHONHOIDOSTA
Ihoni on erityisen kuiva silmien ympäriltä, mitä teen?

Silloin on suositeltavaa käyttää erityisen kosteuttavaa silmänympärysvoidetta kasvovoiteen ohella.

Onko mahdollista pienentää ihohuokosia? auttaako säännöllinen kuorinta?

Valitettavasti on hyvin vaikeaa vaikuttaa ihohuokosten kokoon. Huokosten koon määrittelevät niin geenit kuin talin erityksen voimakkuuskin. Kuorinta saa huokoset näyttämään hetkellisesti pienemmiltä, mutta se ei kutista niitä pysyvästi.

Kuinka suojata kasvojen iho kesällä, jos kuitenkin haluat sille kauniin päivetyksen?

Suosi alkukesästä aurinkovoiteita, joissa on korkea suojakerroin, jotta ihosi ei pala. Kesän aikana voit madaltaa suojakerrointa asteittain. Tällä tapaa saat kauniin päivetyksen polttamatta ihoasi. Muista kuitenkin, että kaikki auringossa olo ilman suojaavaa vaatetta vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa ihon ikääntymistä.

Ihoni on hyvin ohut. Onko mahdollista vahvistaa ihoa ulkoisesti voiteilla tai jollain tapaa sisäisesti?

Kyllä, on mahdollista käyttää voiteita, jotka tukevat ihon päällimmäisen kerroksen, orvaskeden, toimintaa. Tällöin iho on huomattavasti vastustuskykyisempi ulkosia ärsykkeitä kohtaan. Paketin kyljessä lukee useimmiten mikäli voiteella on tällainen ominaisuus. Tässä tapauksessa on myös syytä välttää ihoa ohentavia toimia ja tuotteita. Älä siis kuori ihoa liiaksi tai ota liian voimakkaita hoitoja sille.

Parhaat ihonhoitorutiinit ennen nukkumaan menoa?

Ennen nukkumaan menoa on ehdottoman tärkeää muistaa puhdistaa kasvot ja levittää yövoidetta. Tehokkaamman kosteutuksen yöksi saat levittämällä voiteen alle seerumia.

Parhaat vinkit kasvojen kuiville kohdille talviaikaan? Kuinka niitä voi välttää?

Ravitse ihoa kahdesti päivässä kosteuttamalla se useammalla kerroksella, eli käyttämällä ensin kasvovettä, sitten seerumia ja lopuksi kasvovoidetta. Joskus iho kuitenkin kuivuu runsaasta rasvauksesta huolimatta. Silloin kannattaa kokeilla ihon kuorimista ja tarkistaa, että käytettävät puhdistustuotteet ja voiteet ovat parhaat mahdolliset erityisen kuivalle iholle.

Ihoni hilseilee saunassa erittäin voimakkaasti. Onko se normaalia? Tulisiko se rasvata saunan jälkeen erityisen huolellisesti?

Kuumuuden ja kosteuden vuoksi on hyvin tyypillistä, että iho hilseilee saunassa. Samalla tavalla iho uusiutuu ajan myötä itsekseen. Kuollut ihosolukko irtoaa uuden ihon päältä hilseilemällä. Saunan jälkeen on ehdottomasti suositeltavaa kosteuttaa koko keho huolellisesti. Käytä omalle ihotyypillesi sopivaa kasvo- ja vartalovoidetta.

 Parhaat vinkit ikääntyvälle iholle / Neuvot nuorekkaaseen ihoon?

Noin 80% ihon ikääntymisestä johtuu UV-säteilystä. Näin ollen paras vinkki ihon ikääntymistä vastaa on välttää UV-säteilyä (= ei auringon palvomista) ja käyttää ihonhoitotuotteita, jotka sisältävät tarpeeksi korkean UV-suojan. Ihoa täytyy myös kosteuttaa, jotta se voisi hyvin. On siis tärkeää löytää se omalle iholle paras kasvovoide!

Vuodenaikojen vaihtelut aiheuttavat ongelmia ihossani. Löytyykö siihen mitään apukeinoja?

Se riippuu siitä minkälaisia ongelmia vuodenaikojen vaihtelua aiheuttaa. Arvelisin, että iho muuttuu kuivaksi talvisaikaan? Jos näin käy, käytä mahdollisimman mietoja puhdistusaineita kuin mahdollista. Valitse puhdistusmaito/-voide puhdistusgeelin sijaan ja käytä erityisen kosteuttavia kasvovoiteita. Seerumi antaa tarpeen mukaan vielä lisää kosteutta iholle. Käytä sitä päivä- ja/tai yövoiteen alla.

Minkälainen rooli ruokavaliolla on ihon hyvinvoinnissa?

Ruokavalion merkitys ihonhoidossa on hyvin yleinen aihe monissa tutkimuksissa. On todettu, että ruoalla on erityisen suuri merkitys ihoon, jopa suurempi kuin osaamme kuvitella. Esimerkiksi ruoasta saatavat välttämättömät rasvahapot voivat parantaa kuivan ihon kuntoa ja antioksidantit ihon vastuskykyä mm. UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita vastaan. Huonot ruokavalinnat voivat puolestaan olla haitallisia iholle ja esimerkiksi pahentaa aknea.

Pitkään aknesta kärsinyt henkilö pohtii onko siihen mitään suositusta, milloin on ok hoitaa ihoa vain kosmetiikka tuotteilla ja milloin olisi syytä aloittaa antibioottikuuri?

Jos kyseinen henkilö ei ole enää teini-iässä ja kärsii yhä aknesta, on syytä varata aika lääkärille samantien. Hoitokeinoja on myös muita kuin antibiootit, mutta kosmetiikkatuotteista ei tällaisissa tapauksissa yleensä ole apua.

Onko kaulaa syytä rasvata? Käytetäänkö kaulan iholle kasvo- vai vartalovoidetta?

Kaulan iho on hyvin ohut ja kuivuu helposti. On suositeltavaa rasvata sitä kasvovoiteella päivittäin.

SI MODA ACO PHOTOS 4

NEW ACO
Haluaisin tietää lisää tuotteiden valmistuksesta. Kuinka kauan yhden uuden tuotteen kehittämiseen kuluu aikaa?

Uuden tuotteen kehittämiseen ja lanseeraamiseen kuluva aika riippuu aina lanseerattavasta tuotteesta ja valmistavasta yhtiöstä. Monimutkaisemmat innovaatiot vievät tietysti kauemmin aikaa, koska vaativat enemmän tutkimustyötä. Yksinkertaisempi tuote voi nopeimmillaan valmistua vuodessa. ACO-tuotteet ovat yleensä valmiita lanseerattaviksi vuoden tai puolentoista vuoden jälkeen. Joissain tapauksissa vieläkin pidemmän ajan kuluttua.

Ovat uudet ACO-tuotteet sopivia myös ihottumasta kärsivälle iholle?

Yleisesti ottaen kosmetiikkatuotteita tulisi käyttää ns. terveelle iholle. Kaikkien ihosairauksien kohdalla olisi syytä kääntyä ensin lääkärin puoleen. Joissakin tapauksissa kosmetiikkatuotteiden käyttö vahingoittuneelle iholle (esim. ihottumalle) voi pahentaa tilannetta. Vaikka ACO-tuotteet ovat hyvin mietoja ja monet herkkäihoiset ja erilaisista iho-oireista kärsivät voivat niitä käyttää, on suositeltavaa kysyä asiasta aina ensin lääkäriltä.

Miksi NEW ACO lanseerattiin? Haluttiinko tuotteita uudistaa vai ainoastaan pakkaukset?

Me teimme suuren tutkimuksen ymmärtääksemme kuluttajia paremmin ja tietääksemme mihin ACO-brändinä markkinoilla asettuu. Saimme selville, että tuotteemme olivat erittäin tykättyjä ja ne toimivat hyvin, mutta ne eivät olleet houkuttelevan näköisiä, jonka kuluttajat kokivat myös tärkeäksi ominaisuudeksi. NEW ACO kehitettiin vastaamaan kuluttajien tarpeita ja toiveita. ACO FACE –tuotteilla on nyt kokonaan uusi, huolellisesti viimeistelty ilme. Samanaikaisesti teimme linjastamme yhtenäisemmän ja kehitimme muutaman uuden tuotteen sekä tietysti paransimme jo olemassa olevia, jotta kuluttajat löytäisivät helposti kaikki tarvitsemansa tuotteet ihonhoitoon.

Ovatko uudet ACO +25 –sarjan tuotteet sopivia 19-vuotiaille?

Kyllä, niitä voi käyttää vaikka olisit vasta 19-vuotias.

Sisältävätkö uudet ACO-tuotteet parabeenejä? Onko ACO tutkinut parabeenien vaikutusta ihoon?

Kyllä, osa ACO:n tuotteista sisältää parabeenejä (methylparaben & ethylparaben). Parabeeneistä on tehty paljon tutkimusta ja ne ovat osoittaneet, että parabeenit ovat yhtiä turvallisimmista ja tutkituimmista säilöntäaineista, joita kosmetiikkatuotteissa on mahdollista käyttää. ACO:lla on myös ihonhoitotuotteita, jotka eivät sisällä parabeenejä.

XOXO
signature

What do you think?

6 Comments
 • Henna
  April 14, 2015

  Kiitos! Sain monta uutta vinkkiä kasvojenhoitoon ja paremman ihon tavoitteluun 🙂 Ensiksi pitää varmaan koittaa vaihtaa rakastamani puhdistusvaahto vihaamaani puhdistusmaitoon, jospa sillä tämä kuiva ja herkkä naama rauhoittuisi 😀

 • Mikaela
  April 14, 2015

  Vitsit oot kyllä nähny hirveen vaivan kun oot tehny tän, kiitos siitä! Tää oli tosi hyödyllinen vaikka pää meinaakin mennä sekaisin kaikista ohjeista 😀

 • Riikka
  September 30, 2015

  Ei paljoa asiaa ollut rasvaisesta ihosta.. 🙁

  • Kaisa
   October 1, 2015

   Hei! Kysymykset ovat lukijoiden lähettämiä, joten pahoittelen, jos ei niiden joukkoon tällä kertaa ollut eksynyt tarpeeksi rasvaiseen ihoon liittyviä. Vai olivatko vastaukset puutteellisia? Jos vastaavanlainen kyselytuokio tulee eteen, niin varmistan, että jokaisesta ihotyypistä tulee asiaa yhtä lailla 🙂 Mukavaa syksyä!

   • Riikka
    October 1, 2015

    Eiei kattavaa tietoa ja apuakin jutustasi oli! Täällä etsitään vain kuumeisesti apua rasvaisesta ihosta eroon pääsyyn! 🙂

    • Kaisa
     October 1, 2015

     🙂 hyvä juttu! Ei siis tuo rasvainen iho, se on kyllä kiusallinen vaiva! Jos ihosi ei ole aina ollut rasvainen, niin olisikohan syynä jokin muutos kehossasi, hormonaalinen yms. ? Muistelin myös, että joku joskus sanoi, että vuodenajan vaihdos voi vaikuttaa ihoon niin. Silloin olisi syytä tarkitaa käytössä olevat tuotteet uudelleen 🙂

Previous
Monday smoothie