Laajennussuunnitelmat

Ensinnäkin kiitos kiitos ihanista kommenteistanne edelliseen videopostaukseen! Kyllä ne vaan loivat vieläkin lisää uskoa siihen, että oikean aarteen olemme löytäneet ja siitä kuoriutuu vielä joskus unelmakotimme.

Monet teistä ovat jo kuumeisesti kyselleet miten olemme ajatelleet laajentaa/suurentaa/muuttaa nykyistä tontilla seisovaa taloa. Nyt asuintilaa on reilu sata neliötä, joka varmasti riittäisi tämän hetken tarpeisiimme hyvin. Tulevaisuudessa, jos meillä on mahdollisesti useampia lapsia ja kaipaan työ-, kodinhoito- ja/tai vaatehuonetta kotiini, tulemme tarvitsemaan enemmän neliöitä. Lisäksi tontilla on vielä jäljellä yli puolet rakennusoikeudesta, joten tulemme ehdottomasti käyttämään sen hyväksi.

Viime viikot olemme käyttäneet inspiraation hakuun ja lyijäriluonnosten tekoon. Laajentamista on mietitty monelta kantilta. Suurimmat kysymykset tulevat ehdottomasti olemaan;

mihin suuntaan lisäosa rakentuu?

onko se yhtä korkea kuin nykyinen asuinrakennus?

onko se erillinen vai kiinteä osa vanhaa taloa?

onko lisä osa myös puuta vai mahdollisesti kiveä?

pystymmekö säästämään vanhasta talosta kuinka paljon? (ainakin katto joudutaan kokonaan uusimaan)

MI CASA LAAJENNUS SUUNNITELMATPinterestin ihmeellisestä maailmassa on tullut roikuttua taas (aivan liian) monta tuntia. Hakusanoilla “house” “extensions” löytyy mm. tällaisia kuvia. Mitään “jes tuossa se on” kuvaa ei olla löydetty, mutta kyllä näistä saa varmasti sen käsityksen, että laajennusta tullaan tekemään ja melko isostikin.

Toivon ja haluan uskoa, että pystymme yhdistämään uuden ja vanhan osan sekä ulko- että sisäpuolelta niin, että lopputulos tulee olemaan esteettisesti kaunis. Esimerkiksi tuo vaaleanpunaisen talon lisäosan yhdistäminen näyttää minusta hyvin epäonnistuneelta (jos ne nyt ylipäätänsä kuuluvat yhteen, hope not!). En näe ongelmana yhdistää esimerkiksi puu- ja kivitaloa, mutta se on tehtävä tyylillä.

Tästä seuraava steppi tulee todennäköisesti olemaan jonkun ammattilaisen konsultointi. Arkkitehti pystyy varmasti näkemään talon ja tontin mahdollisuudet aivan uudella tavalla ja nostamaan sellaisia ideoita esille, joita meidän päähän ei ole eksynyt edes villeimmissä unissa.

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Yrttipuutarhassa