Laattavalinnat hirsitaloon

Lähtiessämme rakentamaan hirsitaloa meillä molemmilla oli mielessä selkeä visio. Emme halunneet perinteistä hirsitaloa, vaan nimenomaan modernin Hirsitalo 2.0. Tätä modernia ilmettä tukivat tietysti heti alkuun Honkarakenteen moderni hirsitalomalli, mutta koimme, että myös sisäpintojen materiaalit olisivat tässä kohtaa isossa osassa. Niillä olisi valtava merkitys siihen fiilikseen, joka kodistamme ensisilmäyksellä tulee.

Lähdimme kartoittamaan pintamateriaaleja jo hyvissä ajoin viime syksynä. Parketin suhteen teimme ensimmäiset päätökset melko nopeasti, mutta laattojen kanssa oltiin alkuun aika hukassa. Olin toki kerännyt ideoita Pinterest-tauluihini, mutta mitään selkeää punaista lankaa ei niissä ollut havaittavissa. Tykkäsin nimittäin vähän kaikesta.

Ensimmäiset visiittini laattakaupoille olivatkin melko sekavia, sillä en oikein osannut katsoa mitään tiettyä ja päädyin vain ihastelemaan suu ammollani satoja kauniita laattoja. Pikku hiljaa ajan kuluessa saimme kuitenkin omasta visiostamme kiinni ja ratkaiseva juttu oli tuo hassu pieni messinkinen pala, joka näkyy parhaiten alla olevassa kuvassa.

Olin nimittäin bongannut jostain inspiraatiokuvasta vastaavanlaisen, laatan saumaan laitettavan messinkisen koristeen ja se tuntui niin omalta ja meidän näköiseltä, että halusin saada sellaisia yksityiskohtia myös tulevaan kotiimme. Lähdinkin kuvan perusteella kyselemään löytyisikö mistään vastaavaa. Monet rakennustarvikeliikkeet pyörittelivät omituiselle idealleni vain päätään ja ehdottivat mitä ihmeellisempiä korvaavia vaihtoehtoja tämän tilalle. Loppujen lopuksi tiedustelin asiaa suoraan ABL-laatoilta ja suureksi yllätyksekseni sain myönteisen vastauksen.

ABL-laattojen kautta löytyi italialainen laattavalmistaja (Marca Corona), jonka valikoimissa oli juurikin tällainen tuote (Motif extra-sarja). Uskomatonta!! Alun alkaen olin ajatellut yhdistää messinkisiä saumausyksityiskohtia valkoiseen laattaan, mutta tarjolla ollut Calacatta Gold posliinilaatta (porcelain stoneware?) marmoriefektillä vei lopulta sydämeni. Nyt meille on siis tulossa tätä kyseistä laattaa niin keittiön välitilaan kuin alakerran WC:hen. Myös yläkerran kylpyhuone verhotaan Calacattaan, mutta tuossa ehkä hieman perinteisemmän marmorin näköisessä harmahtavassa sävyssä.

Meillä ei ollut mahdollisuutta nähdä laatoista kuin pienet palat ennen päätöksen tekoa ja tämä silverin valinta yläkertaan oli ehkä pieni turvaratkaisu. Se tuntui varmemmalta valinnalta kuin harvinaisempi gold ja siksi päätimme ottaa osaan märkätiloista silveriä goldin sijaan. Mutta olisimmepa päätyneet lopulta kumpaan ratkaisuun tahansa, olisimme varmasti olleet erittäin tyytyväisiä. Molemmat sävyt ja itse laatat ovat livenä vielä tuhat kertaa kauniimpia kuin kuvissa, enkä malta odottaa, että näen nämä valmiiksi asennettuina.

Ja asennuksesta puheenollen. Laattojen asennus on VIHDOIN aloitettu ja pian pääsen varmasti kuvailemaan teille kuvia (ja ehkä pitkästä aikaa myös vlogia) lopputuloksesta!

XOXO
signature

What do you think?

1 Comment
  • Maire
    March 25, 2021

    Moikka, minkä kokoinen tuo hexacon-laatta on? 🙂

Previous
Rento sunnuntaiasu