SI MODA ASU SEP3 2015 5

Olen kohta vuoden päivät kuvaillut yhdellä ja samalla linssillä (Sigma 50mm 1.4 art). Alusta alkaen oli kuitenkin selvää, että tulisin jossain vaiheessa laajentamaan objektiivirepertuaariani. En halunnut ostaa halvempia objektiiveja väliaikaiseen käyttöön, vaan päätin säästää suoraan hieman hintavampiin, mutta laadukkaampiin. Kevään aikana testailin useampaakin eri objektiivia aina zoomillisista laajakulmista erinomaisiin yleisobjektiiveihin. Monta potentiaalista tuli vastaan, mutta ei sitä täydellistä. Kävin useampaan otteeseen myös kameroita ja linssejä myyvissä liikkeissä keskustelemassa aiheesta sekä kyselemässä vinkkejä itseäni viisaammilta.

Olin jo lähes tulkoon menossa ostamaan hulppean hintaista zoom-linssiä, kun eräs myyjä neuvoi minua vielä harkitsemaan. Jos kyseinen linssi ei olisi käytössäni päivittäin, ei se ehkä olisi sen arvoinen. Sen hinnalla saisin pari, ellen jopa kolmea prime-linssiä. Olen tykännyt kovasti Sigman linssistäni ja siitä syystä päätin vielä katsastaa heidän uuden Art-sarjalaisen 24mm 1.4. Se oli ollut jo alunperin listallani, mutta olin hylännyt sen, koska ajattelin alkuun ettei se olisi tarpeeksi laaja. Jos kyseessä olisi ollut vastaava 20mm olisin varmasti ostanut sen jo aikoja sitten, mutta nämä 4mm saivat minut jarruttelemaan ostopäätöstä melkein puoli vuotta…

SI MODA ASU SEP3 2015 3SI MODA ASU SEP3 2015 1SI MODA ASU SEP3 2015 2

Koska halusin seuraavaksi linssin, joka olisi aikaisempaa laajempi, valovoimainen ja sopisi niin maisema, sisustus kuin erikoisempiin asukuviinkin oli valintani lopulta helppo. Canonin laajakulmazoomin jälki ei minua täysin tyydyttänyt, vaikka siinä olisikin ollut se optimaalisin polttoväli (16-35mm). Myös muut zoomilliset objektiivit hylkäsin samoista syistä, paitsi yhden erinomaisen vaihtoehdon yksinkertaisesti liian korkean hinnan vuoksi. En tiedä johtuuko mieltymykseni prime-linsseihin siitä, että olen viime vuodet kuvannut lähes pelkästään niillä, vai miksi en koe zoomillisia omakseni. Joskus tulen varmasti jonkun “työjuhta”-linssin hankkimaan, mutta en vielä. Seuraava objektiivihankinta on nimittäin jo lyöty lukkoon ja sen tulen hankkimaan, kun kyseinen linssi ilmestyy markkinoille.

Kuten arvata saattaa, nämä kuvat on otettu uudella linssillä. Ja noin pari viikkoa sitten Blockfesteillä, eli ihan näin keposissa vaatteissa en tuohon syyssäähän ole uskaltautunut. Mikään ultralaajakulma 24mm ei missään nimessä ole, mutta laajakulmaksi se lasketaan. Siinä ihmisen (ja muidenkin kohteiden) suhteet pysyvät maltillisina, jolloin pahoja vääristymiä ei tule. Tässä kohtaa ne 4mm kääntyivätkin positiiviseksi asiaksi, sillä sellaiset todella venytetyt kuvat eivät ole henkilökuvauksessa minun mieleeni.

SI MODA ASU SEP3 2015 6SI MODA ASU SEP3 2015 4

leather jacket ALL SAINTS
dress CUBUS
boots TOPSHOP (Zalando*)
bag COCCINELLE
sunnies LE SPECS
 
photos: Sara/Tickle your fancy
(*gifted)
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Henna
  September 11, 2015

  Minulla olisi postaustoive liittyen juurikin valokuvaukseen ja erilaisiin linsseihin. Olisi kiva nähdä “sama kuva” otettuna eri linsseillä, jotta eri linssien ominaisuuksia olisi helpompi verrata. Pyörittelen koko ajan mielessä seuraavaa linssihankintaa, joten siksi vertailu kiinnostaa. Ja kiitokset ihanasta blogista ja onnea taloprojektiin!:)

  • Kaisa
   September 13, 2015

   Hei hyvä idea! Toteutukseen menee 🙂 Kiitos!

Previous
Another Pita