Yleisön pyynnöstä laitan jakoon tämän eilisessä postauksessa ja IG-storyssä vilahtaneen pullakakun reseptin. Äitini tosiaan leipoi tätä viikonloppuna kahteenkin otteeseen ja itse pääsin herkuttelemaan pullakakulla eilen sunnuntaina. Kakku on tehty pyöreään “kuivakakku-vuokaan”, mutta maku vastaa kuivakakun sijaan laskiaispullaa.
Laskiaispullan tapaan kakku on halkaistu keskeltä kahtia ja täytetty kermavaahdolla sekä hillolla. Toki tähän voi kokeilla myös mantelimassaa, jos kokee sen viralliseksi laskiaispullan täytteeksi. Kakku on melko matala ja pieni, mutta siitä riittää n. 6-8 laskiaispullan kokoista palaa jaettavaksi. Suussa sulavan maun lisäksi kakun ulkomuoto on mielestäni todella suloinen. Hyvä äiti!
LASKIAISPULLAKAKKU
175°C / 20-25min
Taikina:
2dl vehnäjauhoja / 1dl sokeria / 1,5tl leivinjauhetta / 2tl kardemummaa
1 kanamunia / 1,5dl maitoa / 50g sulatettua margariina (jäähdytettynä)
korppujauhoja
Sekoita kuivat aineet ensin, lisää sitten muut ainekset rivakasti sekoittaen.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 20-25 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota reunoilta.
Kumoa ja anna jäähtyä.
Täyte:
1dl vispikermaa / 1tl vaniljasokeria / 2-3 rkl vadelmahilloa / tomusokeria
Sekoita kerman joukkoon vanilja sokeri ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä pohjan päälle kerros hilloa sekä kermavaahtoa. Aseta kansi päälle ja hunnuta kakku tomusokerilla.
ps. Taikinan voi tehdä tuplana, mutta silloin kannattaa tehdä kaksi erillistä kakkua, sillä on tarkoitus, että kakun korkeus vastaa suurinpiirtein laskiaispullaa.

Jonnz
February 6, 2018Innostava resepti, muttei onnistunut! 🙁 Pitääkö kakun olla kuohkeaa kuin kuivakakku, vai tiivistä? Myös tosi pieni tuli, max 4hlö pienen pullan kokoinen annos…
Kaisa
February 7, 2018Moikka,
Voi kurjuus! Ainakin äitin oma oli suhteellisen kuohkeaa, mutta kuitenkin ihanan kosteaa ja hieman tahmaista, jos ymmärrät mitä tarkoitan? Mä kysäisen häneltä missä voisi olla vika ja palaan pian!