Lastenkutsut Unicorn-teemalla

Kysyin miniltä jo hyvissä ajoin viime vuonna, että minkälaiset syntymäpäivät hän tahtoisi. Edellisellä kerralla, kun minulla ei juuri synnyttäneenä ollut hirveästi energioita synttäreihin laittaa olin luvannut, että 6-vuotisjuhlista tulisi ikimuistoiset. Hän saisi itse valita teeman, koristeet ja tarjottavat. Sekä tietysti kutsua parhaat ystävät kylään.

Unicorn oli tuolloin ja on edelleen se kovin juttu meidän eskarilaisen mielestä, joten se tietysti valikoitui myös juhlien teemaksi. Mitään megaupeaa Unicorn-kakkua en luvannut lastenkutsuille leipoa tai hankkia, sillä yleisesti ottaen kakut eivät ainakaan meidän lapsille eikä heidän kavereilleen ole maistunut. Turha siis uhrata energiaa, aikaa ja euroja upeaan kakkuun, jos lapset tyytyvät johonkin huomattavasti helpompaan ja edullisempaan. Kuten pakastealtaasta löytyviin berliininmunkkeihin! Ai että miten helppoa. Paketti niitä ja kylkeen pastellinsävyisiä sokerikuorrutteita sekä strösseliä. Jokainen pieni juhlija sai koristella oman munkkinsa kuten halusi ja se oli juuri niin hauskaa, kuin kuvitella saattaa. Berliininmunkkien lisäksi pöydässä oli vain keksejä sekä pikkusuolaisena suolatikkuja ja “Unicorn-poppareita”.

Tämän ikäiset tytöt (ja miksei varmasti pojatkin) ovat monesti kovia askartelemaan, kun kynien ja saksien yms. käyttö luonnistuu jo hyvin, joten päätin keskittyä luovaan tekemiseen juhlien ohjelmanumeroita miettiessä. Munkkien lisäksi tytöt pääsivät koristelemaan itselleen omat Unicorn-naamarit, jotka olin ihan vaan tulostanut netistä. Googlettamalla “free printable Unicorn mask” löytyy aika monta sopivaa, jos joku kaipaa samanlaista viihdykettä omille lapsilleen tai itselleen :D.

Naamareita koristeltiin tusseilla sekä tarroilla ja glitterliimalla. Hieman sotkuisaa puuhaa, mutta mikä nyt ei lasten kanssa olisi. Kun herkut oli syöty ja naamarit koristeltu, oli aika siirtyä mini huoneeseen Pinjatan pariin. Tyttöjen riehuessa yläkerrassa oli minulla hetki aikaa siistiä ruokapöytää ja valmistella juhlien viimeinen aktiviteettia. Olen huomannut, että kun lapsille on riittävästi ohjelmaa, niin syntyy vähemmän vahinkoja, riitaa eikä kukaan hypi niin sanotusti seinille. Ohjelman ei tarvitse olla väritystehtäviä kummempaa, mutta kunhan on jotain, joka pitää heidät kiireisenä…

Kun pinjata oli vihdoin saatu rikki ja sen sisältä lentäneet karkit sullottu taskuihin, oli aika vielä kiittää vieraita tekemällä heille pienet kasvoglittermaalaukset. Mikään ammattilainen näissä en tosiaan ole, kun nyt ensimmäistä kertaa kasvoglittereitä kokeilin, mutta sain minä muutamat kukat ja sateenkaaret tyttöjen poskille väkerrettyä. Ja ilmeisen tyytyväisiä olivat ihka ensimmäiset asiakkaani. Isot hymyt huulilla he ihailivat itseään peilistä.

Kotiinviemisiksi olimme minin kanssa tehneet vieraille pienet yllätyspussit, joista löytyi teemaan sopivat kynät ja leimasimet. Olimme myös askarrelleet jokaisen paikalle pöytään oman vaahtokarkkisarvisen Unicornin, johon ohjeet löysimme Pinterestistä. Se oli oikeastaan ainut työläämpi juttu juhlissa, mutta ei mikään monimutkainen todellakaan. Vaahtokarkit sullottiin kolmion muotoisiin läpinäkyviin pussiin (ihan kärkeen laitoimme strösseliä), pussi kiinni ja ylösalaisin asetetun pahvimukin päälle. Sitten teipillä tiukasti kiinni ja päälle koristeeksi omavalintaista nauhaa. Pahvimukiin vielä silmät ja valmista tuli! Hauskan ulkomuotonsa ansiosta nämä toimivat veikeänä rekvisiittana pöydässä.

Juhlien muista koristeista pahviastiat sekä ilmapallot hankin uutena kaupasta. Loput olivat vanhoja, säästetty edellisistä kemuista. Paperikoristeita pystyy hyvin käyttämään useamman kerran, eikä aina tarvitse ostaa uusia. Ilmapallot ovat hieman hankalampi juttu, ne kun eivät säily paria viikkoa kauempaa. Niiden hankkiminen on myös oma haasteensa, varsinkin jos haluaa heliumilla täytettyjä. Olen nyt pari kertaa tilannut palloja kotkalaiselta facebookissa toimivalta ilmapallotoimittajalta ja todennut sen kaikista kätevimmäksi tavaksi itselleni. Pallot saa halutessaan suoraan kotiovelle ja se jos joku helpottaa tässä muutenkin hektisessä elämänvaiheessa. Tarpeeksi ajoissa kun tilaa, niin melkein mikä tahansa onnistuu! Itse olin tällä kertaa vähän myöhässä, mutta parin päivän varoitusajalla saatii koottua aika kivat niput ja ne sopi hienosti värien puolesta teemaan.

Sellaiset lastenkutsut meillä tällä kertaa. Saa nähdä mitä koululainen (!) toivoo ensi joulukuussa. Onneksi nuorempi ei vielä ymmärrä lastenkutsujen päälle ja sitten kun ymmärtää, ei isompi ehkä sellaisia halua enää pitää (toivottavasti :D).

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Vuoden ensimmäinen asupostaus
Lastenkutsut Unicorn-teemalla