Lempiravintolani Helsingissä

img_8708-pieniEdellisestä kunnon datenightista on tovi aikaa ja puhuttiin juuri miehen kanssa, että kohta olisi kyllä pakko sellainen järjestää. Siinä tuli sitten puheeksi ravintolat ja mietittiin mihin haluttaisiin tällä kertaa mennä. Nyt, kun ei enää Helsingissä asuta, tulee uusia ravintoloita testattua harvemmin, mutta työn puolesta olen kuitenkin viimeisen vuoden aikana päässyt tutustumaan uusiin huippupaikkoihin. Moniin niistä on tullut palattua uudemman kerran mieheni tai ystävieni kanssa.

Lista lemppareistani elää koko ajan, mutta alta löydätte ne tämän hetken suosikit. Monet niistä ovat olleet listalla vuosia ja suurimmasta osasta olen tehnyt erikseen postauksen, joten linkkaan ne tähän listaan, jos joku kaipailee lisää infoa.

Lempiravintolani Helsingissä

Gaijin

Pitää tiukasti ykköspaikkaa vieläkin. Täällä kolahtaa vain kaikki. Ruoka on taivaallista, maut niin kohdillaan kun olla ja voi, viini loistavaa ja tunnelma ihana. Varausta on vaikea saada ja illat ovat usein tupaten täynnä, mutta siitä huolimatta palvelu on aina ollut meidän kohdalla moitteetonta.

The Cock

Täällä on tullut syötyä niin aamupalaa, lounasta kuin illallistakin. Dinnerilistan lemppareitani ovat Flatbread ja Tokyo bowl!

SI MODA NEW WEEK 3The Cock – Grilled Flatbread

Sushibar+wine

Yksinkertaisesti parasta sushia, jota olen Suomessa maistanut. Monta paikkaa on koluttu läpi, mutta eipä ole tämän voittanutta.

Yuzu

Tämä löytyy itse asiassa Espoon puolelta, mutta pakko nostaa tässä kohtaa esille. Ensimmäinen sushipaikka, joka vetää edes hieman vertoja edellä mainitulle. Ja ihmekös tuo, kun keittiöstä löytyy entinen Sushibarilainen 😀

Rulla

Hetkellinen sushiähky sai minut reilu vuosi sitten etsimään uusia ruokapaikkoja ja siinä yhteydessä päädyin maistelemaan näitä taivaallisia vietnamilaisia rullia. Jos etsin nopeaa, pientä lounaspaikkaa Forumin lähistöltä, niin päädyn usein tänne.

Holiday

Tämä paikka on jakanut kavereiden kesken ehkä eniten mielipiteitä, mutta itse olen tykännyt jokaisesta annoksesta, jotka olen täällä nauttinut. Plus siitä viinistä, jota kävimme nauttimassa eräänä kesäiltana. Paikka on kyllä yksi Helsingin parhaista “kesäolohuoneista” ulkona olevine sohvineen ja aukinaisine pariovineen.

img_8696-pieniYume

Aasilaiset fuusiokeittiöt vetävät minua puoleensa hullun lailla, kuten ehkä listaa lukiessa olette huomanneet. Yume ei ihan Gaijinin tasolle yllä, mutta sielläkin on loistava menu. Parasta mitä paikka on minulle tarjoillut, on ollut eräs kookos-passionhedelmä-jälkiruoka. Kaikki lempimakuni yhdessä, todellinen heaven on earth!

Pastor

Kaksi sanaa: Lohi ceviche. Taivaallista! Jos rakastat limeä, korianteria ja raikkaita makuja suosittelen testaamaan tämän paikan. Plus täältää alkupalaksi popcornia 😀

Ragu

Tämä poikkeaa huomattavasti edellämainituista, sillä keittiön makumaailmat tulevat skandimaista ja Italiasta. Paikan parasta antia on ehdottomasti alkupalaksi tarjoiltu leipälautanen, johon kuuluu useita erilaisia paikan päällä leivottuja leipiä ja tehtyjä levitteitä.

img_8701-pieniThe Cock – Tokyo Bowl

Presto

Suosikkini Helsingin italialaisista ravintoloista. Lounas-buffetissa käytiin minin ollessa vauva monia kertoja. A la carten puolelta löytyy mm. ihan taivaallista mozzarellaa!

Spis

Jos minun pitäisi viedä ulkomaalainen Suomessa ravintolaan syömään, veisin hänet tänne. Suomalaisia makuja tyylikkäästi toteutettuna.

Mantra

Nepalilainen suosikkini, jonka naapurissa tuli asuttua yli kolme vuotta. Vieläkin käydään Helsingin reissuilla täällä ja henkilökunta on aina yhtä innoissaan, kun saavumme 😀 Täällä on tullut syötyä lukemattoman monta lounasta. Ehdoton lemppari on lounaslistalta monesti löytyvä lohi.

Löytyykö teidän listalta samoja suosikkeja?

Pakko muuten tähän hengenvetoon nostaa esille vielä pari ylistettyä ravintolaa, jotka eivät kolahtaneet minuun kuten olin odottanut. Farangilta odotin kovasti Gaijinin jälkeen, mutta totesin jo parin annoksen jälkeen, että Gaijin oli huomattavasti enemmän omaan makuuni. Hokusta puolestaan olin kuullut paljon hyvää ja odotin heidän lohta vesikielellä. Pettymys oli kuitenkin kova, kun lohi ei ollut kovinkaan kummoista. Treffipubin burgerit testattiin pari viikkoa sitten ja siihen petyin kyllä näistä kolmesta kaikista eniten. Aika keskiverto hamppari, joka ei herättänyt oikein mitään tunteita, toisin kuin tanssilattialla yksin esiintynyt keski-ikäinen nainen, joka pisti kyllä hymyn huulille.

Jos teiltä löytyy jotain uusia vinkkejä, niin antaa palaa? Seuraavan datenightin ravintola siis hakusessa 🙂

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Niina
  November 9, 2016

  Moikka!

  Käykääpä testaamassa miehesi tai kavereidesi kanssa ravintola Meripaviljonki Hakaniemessä! Hieno kala- ja äyriäisravintola veden päällä, löytyy myös lihaakin. Modernia skandinaavista ruokaa uusilla tvisteillä. Siellä on hienot näkymät Helsingistä ja varsinkin iltaisin! Suosittelen lämpimästi 🙂

  • Kaisa
   November 11, 2016

   Kiitos vinkistä 🙂 Kuten ehkä luit rivien välistä rakastan kala- ja äyriäispaikkoja! Laitan tän must go- listalle ehdottomasti 🙂

 • Milla - Sukhimatot
  November 9, 2016

  Oih minkälaisia annoksia – nyt iski armoton nälkä kun näki tuon bowlin! Pakko siis mennä testaamaan, kiitos vinkeistä (ja varoituksista 🙂 ).

  • Kaisa
   November 11, 2016

   Suosittelen! Ihan huippuannoksia molemmat nuo kuvissa!

Previous
Military coat 1/4