Web

Olen puhunut täällä paljon vaatekaapin päivittämisestä ja tyylin selkeyttämisestä, mutta en ole antanut yhtään osviittaa siitä mitä haen. Minkälaisista asioista haaveilen, mitkä koen olevani niitä ns. vaatekaapin kulmakiviä, joihin haluaisin panostaa. Ennen ostin asioita huomattavasti heppoisemmin perustein, mutta nykyään mietin ja pohdin aika tarkkaankin. Koska olen niitä ihmisiä, jotka rakastavat erilaisia listoja, on minulla myös kalenterini takasivuilla lista niistä asioista, joita toivoisin vielä jossain vaiheessa vaatekaappiini löytäväni. Tämä asioiden listaus saattaa vaikuttaa älyttömältä materiaalihömpötykseltä, mutta oikeastaan se auttaa ainakin minua pysymään suunnitelmissani. Kun olen tutkinut hyvin vaatekaappini, tiedän sen sisällön ja mahdolliset “puutteet”, osaan paremmin arvioida tuleeko uudelle vaatteelle todella tarpeeksi käyttökertoja. Mutta nyt siihen itse listaan:

Haaveilen…

Silkkisistä kauluspaidoista. Olen aina pitänyt siitä minkälaista ryhtiä kauluspaidat tuovat asuun. Niitä voidaan pitää esimerkiksi neuleen alla tai ihan yksinään. Ne ovat ajattomia ja hyvin klassisia. Silkkinen materiaali tekee tästä maskuliinisesta vaatteesta huomattavasti naisellisemman.

Laadukkaista perus t-paidoista. Omistan jo valkoisen ja vaalean harmaan, mutta mustalle olisi ehdottomasti käyttöä. Niin ja V-aukkoinen sen olla pitää. Sen kanssa sirot korut näyttävät parhaimmalta.

Muista kuin mustista housuista. Edellinen kuvakollaasi todisti, että käytän melko ahkerasti mustia housuja. Niitä löytyykin joka lähtöön, mutta joskus olisi kiva pukea jotain muutakin väriä alaosaan. Sinisiä farkkuja pidän melko harvoin, koska yleensä vierastan tyköistuvissa housuissa muuta väriä kuin mustaa, mutta esimerkiksi harmaat villakankaasta valmistetut suorat housut voisivat olla ihanat.

Kunnon talvitakista. Tämä ei nyt ole tämän talven asioita, koska omistan aivan kelpo untuvatakin, mutta joskus olisi ihanaa omistaa oikein kunnon paksu ja lämmin untuvatakki. Kauas ollaan tultu niistä teiniajoista, jolloin halusin välttämättä kulkea koko talven vuorittomassa (!!) syystakissa.

Korollisista saappaista. Olen nilkkurityttö henkeen ja vereen, mutta nyt olen monen vuoden jälkeen taas innostunut saappaista. Ehkä se on tämä tyttömäisemmän tyylin paluu, koska korolliset saappaat ovat hyvinkin naiselliset. Materiaaleista houkuttaa eniten mokka, vaikka se ei loskaisille ilmoille sovikaan.

Uusista aurinkolaseista. Taisin kesän lopussa jo sanoa tarvitsevani toiset aurinkolasit lemppari Ray Banien rinnalle. Jatkuva Wayfarerien käyttö alkoi hieman puuduttamaan, joten haaveissa olisi tällä kertaa Clubmasterit! Värikombona ehdottomasti musta&kultainen.

Laadukkaista laukuista. Oikeastaan kaipaisin laukkukokoelmaani yhtä isompaa tote-mallia, mutta en löytänyt siitä sopivaa esimerkkiä. Tämä Lumin Irina laukku on hyvin hyvin kaunis ja mielelläni kantaisin sitäkin olallani.

Monikäyttöisistä ja tyylikkäistä yläosista. Huomasin siivouksen yhteydessä, että omistan kyllä kiitettävän määrän paitoja, mutta muutamalle siistimmälle ja laadukalle yläosalle olisi kaapissa vielä tilaa. Sellaisille, jotka sopisivat niin lounaalle, työpalaveriin kuin asusteita vaihtamalla illanviettoonkin. Tällaiset paidat ovat myös parhaita reissuvaatteita, kun mukaan ei todellakaan voi pakata kaikkea.

silkkipaita Zara // musta t-paita Tvist&Tango // suorat housut COS // untuvatakki Sandro // saappaat Zara // aurinkolasit Ray Ban // laukku Lumi // harmaa pusero Zara // musta pitsipusero Sandro // musta kohokuvioinen pusero COS

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • millamainen
  December 2, 2014

  Ihania vaatekappeleita – helposti yhdisteltäviä ja klassikkoja pienellä twistillä! 🙂

  • Kaisa
   December 3, 2014

   Näin on! Unohdin tästä näköjään kasmirneuleet, mutta ne taitavatkin olla itsestään selvyys 😉 kuka niitä ei haluaisi?!

 • Sofia Kontro
  December 2, 2014

  Itekki teen tuota listausta juurikin sen takia, että ei tulis niitä hauskoja heräteostoksia, jotka eivät sitten sovi minkään kanssa! Todellakin way to go, jos tähtäimessä on yhtenäinen ja käytännöllinen vaatekaappi! Tykkäilen muutenki hirmuna sun tyylistä ja noista vaate valinnoista:)

  http://sofiaelizabetha.blogspot.fi/

  • Kaisa
   December 3, 2014

   Kiitos! Tää tosissaan voi olla joko tosi hyvä tapa tai sitten jonkun mielestä vaan edesauttaa kulutusta. Hauskaa, että joku on samoilla linjoilla 🙂

Previous
Syksyn 2014 asut