Lohta wasabikastikkeella

OLYMPUS DIGITAL CAMERA SI MODA FOOD GRILLATTU LOHISALAATTI SI MODA FOOD GRILLATTU LOHISALAATTI SI MODA FOOD GRILLATTU LOHISALAATTI

Pitkästä aikaa reseptiä kehiin. Aloitin viime viikolla hieman “kevyemmän” ruokavalion tai oikeastaan raikkaampi olisi ehkä kuvaavampi sana. Mitään sen kummempaa muutosta en tehnyt, vaan lisäsin ainoastaan kalan, vihannesten ja kasvisten määrää. Otin myös tavoitteeksi tehdä ainakin kerran viikossa jotain keittoruokaa. Hassua miten jonkin niin yksinkertaisen ruoan tekeminen voi olla niin vaikea aloittaa 😀

Ajattelin tämän ruokavalion auttavan myös pohjattomaan väsymykseen, jonka valvominen ja epäsäännöllinen ruokarytmi on saanut aikaiseksi. Tyttö nukkuu suhteellisen hyvin ikäisekseen, joten uskon, että voin omilla valinnoilla vaikuttaa olooni merkittäväksi. Viime viikkoon verrattuna olenkin huomattavasti pirteämpi. Maanantaina menin energiapuuskissani lataamaan salikortinkin ja nyt on tullut jo muutamana päivänä siellä rehkittyä. Jalat ovat ihan samperin kipeät, mutta nautin tästä kivusta kyllä täysillä!

Mutta niin, itse reseptiin. Kokkailin viime viikolla isän tuomasta kylmäsavulohesta tämännäköisen salaatin. Kylmäsavulohta voi toki syödä aivan sellaisenaan, mutta itse käytän sen joskus aivan muutaman sekunnin ajan pannulla, pienessä määrässä oliiviöljyä. PInnat sulkeutuvat ja maku syvenee (?) jollain tapaa.

Lohisalaatti & wasabikastike

kylmäsavulohta 200-300g // oliiviöljyä // avokado // 2 keitettyä munaa // fetaa // kirsikkatomaatteja // salaattia

Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi (ellei ole valmiiksi leikattu) ja käytä ne nopeasti pannulla öljyssä. Pilko avokado ja feta sopivan kokoisiksi paloiksi. Halkaise tomaatit ja lohkoa munat. Sekoita salaatti valmiiksi.

ranskankerma // wasabia // aoilia // lime // suolaa&sokeria

Sekoita ranskankerman joukkoon nokare wasabia (määrä maun mukaan) ja lusikallinen aoilia. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Mausta suolalla ja hippusella sokeria.

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
Previous
Kulmakarvaton menneisyys osa 2
Lohta wasabikastikkeella