Lomalta paluu – mistä löytää motivaatiota?

Eilinen “lomalta” paluu ei sujunut ihan niin ruusuisesti kuin olisin odottanut. Lähdin kyllä innokkaana tekemään töitä aamulla, mutta huomasin pian olevani tosi pahasti hakoteillä järjestelmällisyyden suhteen, joka on normaalisti vahvuuteni. To do-listasta huolimatta pompin aiheesta toiseen. Välillä vastailin sähköposteihin, sitten vaihdoin kesken kaiken puheluun ja yhtäkkiä huomasin editoivani kuvia. Iltapäivällä oli olo, että en ollut saanut mitään aikaiseksi.

Oikeasti olin kyllä, mutta kun en ollut tehnyt hommia järjestyksessä ja viivannut sitä mukaan yli listalta oli olo jotenkin todella sekava ja aikaansaamaton. Näin käy helposti, kun on monta rautaa tulessa ja ihan huomaamatta minulle onkin tullut tähän syksyyn jos jonkinlaista hommaa. Yrittäjälle tämä on tietysti iloinen asia ja odotankin innoissani tätä tulevaa syksyä. Nyt pitää vaan löytää taas se hyvä työrytmi ja pitää ohjaksista tiukasti kiinni. Ei tekisi varmaan yhtään pahitteeksi lukea tätä keväällä kirjoittamaani vinkkipostausta “Kuinka työskennellä tehokkaammin?”.

Pohdin muuten eilen miten sitä tuli esimerkiksi koulu- ja opiskeluaikoina tsempattua itseään uutta lukuvuotta varten. Ala-asteella hankittiin uutta “isomman tytön” koulureppua ja hamstrattiin koulutarvikkeita. Yläasteella koulutarvikkeita enemmän kiinnostivat ehkä uudet “kouluvaatteet” ja iän karttuessa mukaan on tullut mm. pakollinen kampaajakäynti kesän jälkeen. Selkeä kaava tässä kuitenkin on. Huomaan kaipaavani jotain pientä konkreettista muutosta loman jälkeen, joka tsemppaa ja motivoi työntekoon. Ehkä nyt olisikin sopiva hetki etsiä se täydellinen housupari syksylle ja käydä fiksaamassa auringon paahtama tukka kuntoon. Mikä motivoi teitä loman jälkeen palaamaan takaisin arkirytmiin?

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Mikaela
  August 13, 2017

  Mulla vähän samankaltaisia fiiliksiä, että motivaatio koulua kohtaan on lomailun jälkeen kadoksissa 😀 Tosin onneks vielä vähän lomaa jäljellä, mut kun kaikkialla jo puhutaan opiskelusta ja syksystä, ni pakosti sitä alkaa itsekin pohtimaan. Mulla ei oo suunnitelmissa tehä mitään konkreettista motivaatiojuttua (ellen sit keksi jotain) mut eiköhän se arki ala pikkuhiljaa sit rullaa, kun siihen tottuu! Ja ainii, yks kyl “isohko” muutos on, et ajattelin alottaa kerran viikossa sählyn, mitä odotan kovasti. Ehkä se motivoi myös kouluhommiin..

  • Kaisa
   August 14, 2017

   Mä mietin kanssa, että joku säännöllinen harrastus 1-2x viikossa vois olla tosi jees 🙂 Tsemppiä syksyyn!

Previous
Mini and Mom – Armytakeissa