SI MODA BASICS 1

Olen jo hieman aloitellut jonkin sortin kevätsiivousta ja huomasin vaatekaappia järjestellessä, että peruspaitani alkavat olla aika huonossa jamassa. Olen vannoutunut aluspaita-ihminen ja minun on pakko pukea pitkähihaisen alle lähes poikkeuksetta ohutolkaiminen toppi. En käsitä ystäviäni, jotka heittävät suoraan liivien päälle pitkähihaisen. Jos pitkähihaisen helma ei ole housujen sisällä, niin kylmä ilmahan syöksyy kylkiluihin asti. Varsinkin näin talvella. Omistan pääasiassa mustia ja valkoisia alustoppeja ja niitä tulee uusittua 1-2 kertaa vuodessa. Aina, kun olen löytänyt uuden lempparitopin, joka on oikean mallinen ja materiaali hyväntuntuinen, on se lopetettu jo ennen kuin ehdin hankkia niitä lisää.

Hakiessani näitä Gina Tricotilta saamiani farkkuja törmäsin siellä luomupuuvillasta valmistettuihin toppeihin. Materiaali tuntui omiin näppeihini hyvältä ja malli näytti sopivalta. Päätin ostaa yhden topin testiksi. Jos mittapysyvyys on ok, niin käyn varmasti hakemassa muutaman lisää niiden jo kulahtaneiden alustoppieni tilalle.

Farkuista täytyy sanoa vielä sen verran, että kerrankin löytyi ihana cropattumalli, jossa nilkat näkyvät kunnolla. En malta odottaa, että kevät saapuu kunnolla ja saan pukea nämä avokkaiden kanssa. Plussaa ihanasta perussinisestä sävystä ja siitä, että löytyy vielä farkkuja, joihin ei ole tungettu kaiken maailman kulutuksia.

SI MODA BASICS 2

toppi/top GINA TRICOT
t-paita/t-shirt GINA TRICOT
farkut/jeans GINA TRICOT*
(*saatu/gifted)
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • anonyymi
  February 26, 2015

  Aivan ihania perusvaatteita! Sun blogia on juuri nyt hyvä lukea. Oon alkanut pohtia elämääni ja päättänyt että haluan elää minimalistisesti. Se tarkoittaa kaikesta turhasta tavarasta luopumista. Vaatekaappiin aion jättää vain ihan perusbasicit, jotka kuitenkin näyttävät hyvältä, minimalistin kun ei välttämättä tarvitse pukeutua roskapussiin. Ihanaa, kun sun vaatteet on just tällaisia minimalistillekin sopivia: laadukkaita ja joita voi yhdistellä monin tavoin! 🙂
  Minimalismi on tuntunut hyvältä mutta toisaalta oon joitunut karsimaan monien blogien lukua, joissa kulutus ja kallis ja keinotekoinen kosmetiikka näyttää vain olevan se ykkösjuttu. Näistä alan nykyään ennemminkin ahdistumaan. Mut sun blogia lukiessa taas tulee sellainen puhdas ja raikas olo, tyyni! 🙂 Kiitos blogistasi!

  • Kaisa
   February 26, 2015

   Kiitos, kiva kuulla ja ennen kaikkea ihanaa, että sinulla jää täältä lähtiessäsi hyvä olo. Se kai on se blogini syvin tarkoitus, tuottaa sen lukijoille (myös itselleni) pientä mielihyvää arjen keskellä. Oma suhtautuminen vaatteisiin ja ostoksiin on kyllä muuttunut tyylini mukana ja huomaan tekeväni huomattavasti parempi valintoja kuin aikaisemmin. Laadukkaat valinnat eivät aina tarkoita kalliita valintoja ja esimerkiksi näissä alustopeissa suosin kyllä mielelläni ketjuliikkeitä, jos heidän valikoimistaan löytyy mukavan tuntuisia materiaaleja ja ennen kaikkea kestäviä. Kestävällä tarkoitan tässä kohtaa sitä, että toppia pystyy huoletta pitämään vaikka päivittäin vuoden ajan. Nämä eivät ole tarkoituskaan kestää seuraavaa kymmentä saati kahtakymmentä vuotta kuten toivon esimerkiksi laadukkaan takin säilyvän. Sopiva sekoitus kalliimpi spesiaaleja hankintoja, edullisia mutta silti hyvälaatuisia basictuotteita sekä esim itse tuunattuja/ommeltuja tai kirpparilöytöjä ovat avainsanat ainakin itselläni toimivaan ja suhteellisen maltilliseen kuluttamiseen. En voi sanoa ostavani vain niitä tuotteita, joita oikeasti tarvitsen, mutta mietin kyllä jokaisen vaatteen ja asusteen kohdalla tuleeko sille käyttöä vai ei. Vaikka omat ostokseni jäävät vuositasolla suhteellisen vähäisiksi, voi joku ihmetellä miten minulla riittä erilaisia vaatteita asuihin. Osa on lainassa PR-toimistoilta ja osa saatu omaksi blogin kautta. Näissäkin saaduissa vaatteissa koitan pysyä maltillisena ja vastaanottaa vain niitä, joille todella on käyttöä. Kiitos hyvästä kommentistasi, se sai minut itse asiassa pohtimaan näitä asioita hieman enemmänkin (kuten varmasti kommentin pituudesta näkyy :D).
   Mukavaa kevättä sinulle <3

Previous
Cool brunette