Lunch at Gaijin

SI MODA FOOD GAIJIN 5

Viimeisen vuoden aikana olemme käyneet ulkona syömässä huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Kummasti tuo pieni lapsi rajoittaa hieman iltamenoja ja lounaatkin sujuu kätevämmin kotona. Viikonlopun ravintolamoodi jäi kuitenkin ilmeisesti päälle, kun päätimme eilen suunnata ekstempore lounaalle Gaijiniin. Täytyy sanoa, että Helsingin ruokaravintoloista Gaijin saa edelleen minulta eniten pisteitä. Olen tosin kuullut, että illat ovat nykyisin buukattu niin täyteen, että ruokaa tuodaan pöytiin liian kovalla tahdilla, jotta seuraava kattaus pääsee ajoissa sisään. Harmi! Lounaalla siellä saa (tai sai ainakin eilen) istua ihan rauhassa. Silloin on myös tarjolla kaksi erilaista menuta (sekä perinteinen lista), joten jos mielit testata kyseistä ravintolaa, mutta illallispaikka tuntuu olevan kiven alla, suosittelen lämpimästi vierailemaan siellä lounasaikaan.

SI MODA FOOD GAIJIN 4SI MODA FOOD GAIJIN 2SI MODA FOOD GAIJIN 7SI MODA FOOD GAIJIN 3

Lounasmenut ovat vasta uudistuneet ja tämä meidän testaama lyhyempi menu riitti oikein hyvin täyttämään meidät kaikki (kolme). Hintaa menulla oli muistaakseni 36 euroa per nenä. Kaksi ensimmäistä ruokaa grillattu possu salaattikäärössä ja rapeakuoriset taskuravut olivat ehdottomasti omat suosikkini. Myös varsinainen pääruoka lohi maistui oikein hyvältä. Ei jälkiruoassakaan mitään vikaa ollut, mutta aprikoosi ei kuulu omiin lemppareihini ja siitä syystä jälkkärille vähiten pisteitä.

Kuten todettua saimme syödä lounaan rauhassa ja meiltä kysyttiin vielä erikseen minkälaisella aikataululle toivoimme ruokia pöytään tulevan. Minillekin lämmitettiin oma ruoka, joka tosin jäi syömättä, kun tarjolla ollut riisi ja taskuravunkoivet tuntuivat maistuvan paremmin. Rento sohvapaikka isoilla ikkunoilla takasi meille aikuisille edes jonkinlaisen ruokarauhan, kun neiti katseli onnellisena ulkona liikkuvia ihmisiä.

SI MODA FOOD GAIJIN 8SI MODA FOOD GAIJIN 6

Gaijin
Lounas ti-pe 11.30-14
Bulevardi 6
00120 Helsinki
XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Mikko
  February 4, 2015

  Gaijinin makumaailma iskee myös minuun – se on ehdoton suosikkini, eikä ole pettänyt koskaan. Lounastakin pitäisi joskus kokeilla!

  • Kaisa
   February 5, 2015

   🙂 sama! Ylivoimaisesti parhaat makuelämykset kokenu siellä.

Previous
Suede jacket