Luontokuvauksen alkeet

SI MODA FROZEN 2016 5 Vuoden 2016 ensimmäinen kokonainen viikko muistetaan varmasti koko maan vallanneista kirpeistä ja aurinkoisista pakkaspäivistä. Vaikka hyytävä kylmyys tuntui myös tällä vilukissalla luissa ja ytimissä asti, en silti voi olla hehkutamatta miten kaunista ulkona olikaan. Instagramin täyttyessä upeista talvikuvista Helsingistä päätin lähteä etsimään sitä kauneinta maisemaan Kotkasta. Kovin kummoista tutkimusretkeä minun ei tarvinnut tehdä, koska olin aivan varma, että koskesta nouseva höyry yhdistettynä tähän upeaan valoilmiöön ja valkoisiin hankiin näyttäisi juuri niin maagiselta kuin Helsingin edustallakin. Tällaiset näkymät eivät koskaan tunnu näyttävän kuvissa yhtä upeilta kuin livenä, mutta toivottavasti upean pakkaspäivän fiilikset välittyvät sinne teille asti.

SI MODA FROZEN 2016 4SI MODA FROZEN 2016 9SI MODA FROZEN 2016 3SI MODA FROZEN 2016 8SI MODA FROZEN 2016 7

Pääasiassa henkilökuvausta harrastavalle nämä luontokuvaajan hommat tuntuivat mukavalta vaihtelulta. En ole uuden kameran oston jälkeen kuvannut muistaakseni kertaakaan varsinaisia luontokuvia, joten tulipahan nyt tätäkin lajia viimein testattua. Hyytävässä pakkasessa asettelin kamerajalustaa paikoilleen ja harjoittelin virtaavan veden kuvaamista. Ihan ei tuo homma ole vielä hallussa, mutta sain tästä kyllä pienen kipinän luontokuvaamisen opetteluun potrettien ohella. Ainakin yhden tärkeän asian opin näin ensimmäisellä kerralla. Kunnon varusteet talvikeleillä ovat ehdottoman tärkeät, jos haluaa välttää paleltuneita raajoja.

Syväjäässä en kuvaamisen jälkeen ollut, mutta varpaat olivat ikävästi kohmeessa. Vaikka onnistuin pitämään itseni muuten lämpimänä kerrostautumalla niihin kaikista lämpimimpiin vaatteisiin, jotka omistin, tyhmyydestä sakotettiin. Tähän väliin pieni huomautus; Vaikka villasukka ei tunnu mahtuvan talvikengän varresta sisään ja hiki puskee päälle kenkiä pukiessä, niin suosittelen silti hoitamaan homman loppuun asti. Ilman villasukkia ei tuolla pakkasessa pärjää, vaikka kenkä olisi kuinka vuorattu.

SI MODA FROZEN 2016 1SI MODA FROZEN 2016 11SI MODA FROZEN 2016 0SI MODA FROZEN 2016 2SI MODA FROZEN 2016 6

Tällä kertaa ei siis ollut tarkoitus ikuistaa trendikkäitä asukuvia, vaikka lopussa innostuinkin napsimaan muutamat kuvat itselaukaisimella. Viime viikolla jätin suosiolla asukuvat ottamatta ihan vaan itseni sekä kuvaajan takia. Kaukana ovat ne ajat, jolloin riisuin takkina tällaisilla pakkasilla asukuvia varten. Huh, se oli hullun hommaa se. Muistakaahan pukeutua lämpimästi edelleen, vaikka se purevin pakkanen onkin jo hieman hellittänyt!

ps. Synttäriviikon viimeinen arvonta on edelleen käynnissä, joten käykäähän osallistumassa täällä, jos ette sitä ole vielä tehneet. Lupaan, että tämä palkinto ei jätä ketään kylmäksi!

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
  • Sandy S
    January 10, 2016

    Kerrassaan upeita! Milläs sinä nyt siis kuvaatkaan? Minä en vainoharhaisena uskalla kameran kanssa pakkaseen lainkaan kun pelkään koko masiinan särkyvän… 🙂

  • Mikaela
    January 11, 2016

    Ihania kuvia! 🙂

Previous
Sunday giveaway – Zalando