Luovaa tekemistä kesäpäiviin

Siinä kohtaa, kun kaikille tutut kesäaktiviteetit alkavat kyllästyttää, on aika keksiä uusia luovia ideoita. Lapsiperheissä tämä saattaa olla heti väistämättä edessä, kun sitä pitää yrittää löytää sellaista tekemistä, josta tykkäävät niin aikuiset kuin lapsetkin. Itse tykkäisin rentoutua hyvän kirjan parissa, mutta vauhdikkaan 3-vuotiaan kanssa se harvoin on mahdollista. Yleensä puuhastellaankin asioita, joista me molemmat aidosti nautimme. Toki lapsen kanssa tulee leikittyä myös niitä lastenleikkejä ja käytyä puistossa yms, mutta välillä sitä kaipaa itsekin vähän haasteellisempaa puuhaa. Tässä muutama luovempi idea rentoihin kesäpäiviin:

Katu- & valokuvataide

Katuliidut olivat jo 90-luvulla siisti juttu, mutta näköjään niissä piilee hohtoa myös näiden 2010-luvun lapsien mielestä. Sen lisäksi, että niillä piirtäminen on hauskaa, voi tähän yhdistää katutaiteen luomisen. Pinterestistä löytää hakusanoilla “Sidewalk chalk art” vaikka millä mitalla ideoita katuliitujen hyödyntämiseen. Sieltä voi bongata erilaisia pelejä tai vaikkapa vastaavia kuvausideoita, kuten tämä yllä. Katuliituja hyödyntämällä saa tehtyjä todella kivoja kesäkuvia ja voin taata, että näiden kuvausten parissa lapset ovat vähintään yhtä innostuneita kuin aikuiset!

Käsintehdyt kortit

Vastaavien tekstikorttien tekoon ei tarvita kuin korttipohjia ja tusseja. Näitä voi hyödyntää ihan perinteisten korttien asemassa, juhlien somisteena tai vaikkapa instakuvissa ;). Ideoita näihinkin löytyy netistä vaikka millä mitalla, jos ei oma mielikuvitus lähde heti laukkaamaan. Toissapäivänä tuli minin kanssa piirrettyä aika monta korttia ja samalla opeteltua kirjaimia. Todellinen win-win-aktiviteetti siis!

Maalaaminen

Kaikenlainen maalaaminen on loistavaa kesäpuuhaa. Itse muistan miten lapsuudessa mummo antoi meille siveltimet käteen ja luvan maalata pihatuoleja. Todennäköisesti hän tuli itse perässä ja viimeisteli ne paremman näköisiksi, mutta lapsen silmin se oli hieno ja vastuullinen tehtävä.

Tällä kertaa minulla ei ollut tuoleja maalattavaksi, mutta vanha nukkekotini oli odottanut yli 3 vuotta maalaamista. Tarkoitus oli alunperin antaa se minille 1-vuotislahjaksi, mutta maalaaminen on jäänyt näiden vuosien aikana kaikkien kiirellisempien hommien alle. Nyt kaivoin sen vihdoin esiin ja maalasimme nukkekodin yhdessä. Välillä pienen into hiipui ja hän puuhasteli muuta, mutta hetken kuluttua tyttö kantoi jo talon uusia asukkaita viereen katsomaan, miten tuleva koti valmistuu. Tänään meillä olisi vuorossa (ihan oikean) varaston maalaamista mökillä. Eikun siveltimet heilumaan taas 🙂

Mukavaa kesäistä sunnuntaita sinne!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Kahvilavinkki Turussa