Maalivalinnat

Aikaisemmin kerroin jo meidän maalikokeiluista “sileisiin” seiniin ja nyt ajattelin tehdä pienen yhteenvedon siitä, mihin me lopulta päädyimme. Useampi sävy testattiin ja lopulta päädyimme seuraaviin ratkaisuihin ihan siitä syystä, että ne toimivat näissä tiloissa, ilmansuunnissa yms. parhaiten. Pelkkien värimallien avulla oli kyllä mahdoton sanoa mikä sävy oli paras mihinkin, koska se muuttui heti, kun maalia maalasi seinälle. Maaleja valitessa kannattaakin huomioida monta asiaa aina huoneen ikkunoista, valonmäärästä ja suunnasta, vuorokauden sekä vuodenajan vaihteluihin. Me kävimme katsomassa maalattuja mallipaloja monessa eri valossa päivän aikana ja varsinkin valkoisissa oli melkoinen ero riippuen oliko aamu vai ilta.

Mutta nyt niihin valintoihin. Yllä näkyy vasemmalla meidän keittiön sivuseinä alakerrassa ja oikealla puolestaan on kuva yläkerran aulasta. Alakerran yleisiin tiloihin käytimme Tikkurilan valkoista sävyä, joka on hyvin klassinen valkoisen sävy. Päädyimme tähän ns. varmaan ratkaisuun, koska tila on hyvin iso ja avara (yhteensä melkein 80m2) emmekä osanneet vielä tässä vaiheessa sanoa minkälaisen värimaailman sinne haluaisimme. Myös hirsiseinien kohtalo on vielä avoinna, joten halusimme mahdollisimman puhtaan alustan kaikelle. Sitten kun kiinteät osat (lattia ja kalusteet) ovat paikoillaan, katsomme miltä kokonaisuus näyttää. Seinien sävyä on onneksi helpompi muuttaa kuin kiinteitä osia.

Yläkertaan noustessa halusimme sävyn hieman syvenevän ja muuttuvan perusvalkoisesta, joten yläkerran “yleiset tilat” maalattiin sävyllä Höyhen. Eron huomaa parhaiten, kun vertaa seinien väriä kattoon.

Makuuhuoneisiin sävyä syvennettiin entisestään ja pitkien pähkäilyjen jälkeen päädyttiin sävyyn G487. Se oli suosikkiani Piazzaa aavistuksen harmaampi ja sopi loppujen lopuksi meidän taloon paremmin. Sävy käyttäytyy yllätys yllätys eri valoissa eri tavalla, mutta oikeastaan pidän tuosta vaihtelusta. Yllä se näyttää todella harmaalta ja melko tummaltakin, mutta alla olevissa kuvissa selvästi lämpöisemmältä. Tämä oli myös teidän lukijoiden suosikkisävy Instastoorin äänestyksen perusteella.

Seuraavaksi käsitelläänkin sitten hirsiseinät, jos käsitellään, nimittäin sitä oikeanlaista tuotetta ei tunnu löytyvän mistään. Muutamaa tuotetta on jo testattu ja nyt viikonloppuna on tarkoitus testata vielä uudelleen parin uuden niksin kera. Arvoituksena on vielä sekin, kuinka paljon hirsipintaa jätetään ns. puunväriseksi. Voisin ensi kerralla tontilla tehdä tästäkin pienen äänestyksen, niin tekin pääsette näkemään meidän pohdintoja. Joten, jos talojutut kiinnostaa, niin seurailkaa IG:n puolella mukana (@turunenkaisa).

XOXO
signature

What do you think?

2 Comments
 • Eveliina
  February 11, 2020

  Muistatko vielä millä tuotteilla käsittelitte talonne peittävät hirsipinnat sisä- ja ulkopuolelta? Meille rakentumassa myös peittävä valkoinen hirsitalo ja tarkoituksena olisi käsitellä kaikki sisähirsipinnat peittävällä valkoisella. Kuultokäsittelyt eivät kyllä viehätä ollenkaan. Kiitos vaivannäöstäsi 🙂

  • kaisaturunen
   February 12, 2020

   Moikka! Sisällä käytettiin tikkurilan harmonya (sävyssä tikkurilan valkoinen) ja ulkona jotain tikkurilan ulkomaalia sävyssä paperi 🙂

Previous
Vaihtelevuutta aamupaloihin