Maanantai fiilis

MONDAY 1Voihan maanantaifiilis sentään. Moniin viikkoihin ei maanantai ole tuntunut yhtä maanantailta kuin tänään. Tiesin jo nukkumaan mennessä (01.10 eli aivan liian myöhään), että aamulla väsyttää. Sateen paiskatessa ikkunaan tuntui herääminen vielä tuplasti inhottavammalta. Tiedättehän sen fiiliksen, kun et malttaisi luopua lämpöisestä peitosta, vaan tekee mieli kulkea se harteilla ympäri huushollia? Joka tapauksessa yksi iso syy maanantaimasennukseen oli ja on edelleen tuo kurjaakin kurjempi ilma. En edes muista koska olisin viimeksi joutunut pitämään kattovaloja päällä koko päivän 😀

Ankean sään lisäksi päivää on varjostanut päivystyskeikka minin kanssa, jolla ei onneksi mitään sen suurempaa hätää ollut. Pikkulasten kanssa nuo näytteiden otot vaan tuppaavat ottamaan aikaa ja aika rutkastikin. Siinä meni lounasajat ja päiväuniajat ohi odotellessa. Voitte ehkä kuvitella minkälainen meno oli siinä vaiheessa, kun aamupalan lisäksi oli syöty vain sairaalan kanttiinista löytynyt sämpylä ja yksi laku. Pientä verensokerien heilahduksista johtuvaa mielialojen epätasaisuutta oli havaittavissa yhdellä sun toisella 😀 Loppujen lopuksi sitä onneksi päästiin kotiin syömään hyvien uutisten kera. Eipä muuten ole kymmenessä minuutissa valmistunut jauhelihakastike maistunut pitkään aikaan yhtä hyvälle.

Ruoan jälkeen mini lähti onnellisena isovanhempien hellään huomaan ja ilmeestä päätellen hänen ankea maanatai oli kuitattu sillä erää. Itse sen sijaan jäin kotiin ja päätin kääntää veistä haavassa ja ottaa maanantai-illan kidutusprojektiksi homman nimeltä kirjanpito. Tässä sitä on nyt istuttu useamman tunnin ajan paperit levällään. Ehkä sitä jossain vaiheessa oppii vielä tekemään nämä hommat pienemmissä erissä ettei aina tarvitse puskea puolen vuoden papereita kerralla kasaan.

Jos jotain positiivista täytyy tästä maanantaista sanoa, niin kehittelin tänään aivan äärimmäisen herkullisen ja juuri maanantaiangstiin sopivan smoothien, jonka ohje menee näin:

Maanantaismoothie

1,5 jäädytettyä banaania / 1 rkl maapähkinävoita /

iso loraus kookosjuomaa (esim. Alpro) / 1/2 prk=1dl (Sisun) maitokaakaojuomaa.

Kaikki ainekset blenderiin ja sileäksi. Itse lusikoin smoothien kulhosta ja päälle laitoin tuoreita mansikoita sekä kookoshiutaleita.

ps. Nyt on tullut poikkeuksellisen paljon näitä lifestylepostauksia, mutta kyllä niitä asujakin taas ilmestyy, kun kelit vähän paranee 🙂 Mutta ehkä tämä pieni vaihtelu vaan virkistää, toivottavasti!

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Lapsi numero kaksi