Madrid vinkkejä x 10

Tämä postaus on odottanut luonnoksissa jo toista viikkoa, mutta nyt viimein sain muokattua siihen kuvat ja viimeisteltyä tekstit. Tässä tulee siis 10 x vinkkiä Madridiin. Itse olen käynyt kaupungissa neljästi vai viidesti, mutta ensimmäiset neljä kertaa tapahtuivat ennen 20 ikävuotta. Muistot niiltä kerroilta ovat siis hieman hataria, joten nämä vinkit perustuvat lähinnä viimeisimpään käyntiin pari viikkoa sitten. Osa vinkeistä on peräisin siellä asuvalta ystävältäni, joka oli kyllä korvaamaton apu mm. kuvauspaikkojen etsinnässä. Kiitos vaan Iinalle

Retiro puisto ja Palacio de Cristal

Tämä puisto on varmasti yksi tunnetuimpia nähtyvyyksiä kaupungissa. Se kaupungin suosituin ulkoilualue ja sieltä löytyy paljon tehtävää koko perheelle. Tekojärvellä voi käydä polkemassa polkuveneillä, Kristillipalatsista löytyy vaihtuvia taidenäyttelyitä, piknikille mahtuu varmasti jonkin vanhan upean puun alle ja lapsille löytyy kivoja leikkipuistoja. Puiston kasvillisuus vaihtelee mahtavista puista puutarhamaisiin alueisiin. Puistosta löytyy myös kahvila (kahviloita?). Me olimme suunnitelleen menevämme Palacio de Cristaliin kuvaamaan ja katsomaan taidenäyttelyä, mutta meillä kävi sen suhteen todella huono tuuri. Siellä oli juuri näyttely vaihtumassa ja koko paikka oli uudelleen rakennuksen vuoksi kiinni. Onneksi ystäväni vinkkasi toisesta lasikattoisesta unelmakuvauskohteesta!

Salamancan alue

Tämä alue on tämän hetken trendikkäin ja sieltä löytyy niin shoppailtavaa, hyviä ravintoloita kuin kauniita rakennuksiakin. Meidän hotelli sijaitsi tällä kyseisellä alueella ja ihan harmitti ettei aikaa ollut enempää kierrellä näitä katuja

Calle Serrano ostoskatu

Tällä kyseisellä kadulla kuitenkin ehdittiin nopeasti piipahtaa. Kyseessä on siis Salamancan alueella sijaitseva suuri ostoskatu, jonka varrelta ja sivukaduilta löytyy niin perinteiset espanjalaiset ketjuliikkeet kuin merkkiliikkeetkin. Ostoskatu päättyy aikaisemmin mainittuun Retiro puistoon, joten ne ovat kävelyetäisyydellä toisistaan

Hotelli Melía Madrid Serrano Galgos

Meidän hotelli puolestaan sijaitsi Calle Serranon toisessa päästä puistosta katsottuna. Senkin matkan olisi kätevästi taittanut jalan, mutta me otimme taksin tiukkojen aikataulujen vuoksi. Hotellin sijaintia kehuinkin jo ja muutenkin voin tätä lämmöllä suositella. Aulan sisustus oli ihastuttava, aamupala Espanjan mittapuulla hyvin kattava ja raikas. Huoneet siistit ja kivan kokoiset. Katolla olisi ilmeisesti ollut joku terassi, mutta siellä(kään) emme ehtineet käydä.

Kattoterassi Circulo de Bellas Artes

Jos hotellin kattoterassi jäi näkemättä, niin virhe paikattiin menemällä viimeisenä iltana drinkeille Circulo de Bellas Artesin kattoterassille. Sinne oli Retiro puiston kulmista n. 5-10 minuutin kävelymatka. Sisään maksoi muutaman euron, mutta kyllä se oli sen arvoista. Sieltä avautui kauniit näkymät ja saimme vielä todistaa kaunista auringonlaskua.

Ravintolavinkit

Muutamassa ravintolassa ehdimme pikaisen reissun aikana käymään ja niistä voin itse asiassa suositella molempia. Macarenassa söimme lauantaina valtavan brunssin (8 vai 9 ruokalajia), johon kuului mm. ruukkusalaatilta näyttävää jäätelöä ja savuavia silakkamaisia kaloja 😀 Viimeisen illan ravintolaksi valikoi ystäväni suosituksesta Dry Martina, jonka tacot täyttivät vatsan juuri sopivasti, että päälle jaksoi vielä vetää TÄYDELLISTÄ juustokakkua. Tarjoilija suositteli meille tätä ja voin kertoa, että en ole koskaan maistanut niin hyvää juustokakkua. Eikä ollut Sarakaan. Jos menette Madridiin niin tämä on ihan must. Täällä tarjoillaan myös brunssia. Muita ystäväni vinkkaamia ravintoloita oli mm. Habanera ja Perrachica.

Palacio de Correos

Tämän lasikattoisen rakennus perään joku ehti jo kyselläkin. Se tosiaan sijaitsee Cibeles aukiolla ja sinne pääsee vapaasti käymään mikäli siellä ei juuri sillä hetkellä ole jotain tapahtumaa. Tätä käytetään nimittäin paljon erilaisiin tilaisuuksiin yms. Tämän suhteen meillä oli siis parempi tuuri ja kiitos ulkopuolella olevien rakennustyömaiden täällä oli myös todella autiota. Saimme siis kuvailla kaikessa rauhassa, poliisien valvovan silmän alla tosin 😀

Arkkitehtuuri

Madridin arkkitehtuuri ansaitsee oman kohtansa tässä vinkkipostauksessa. Kaupungista löytyy todella kauniita rakennuksia ja hulppeita rakennuksia. Täällä käveleekin helposti niskat väärällään koko ajan. Jos aikaa ja kuntoa riittää, niin suosittelen kävelemään mahdollisimman paljon.

Tunnetut nähtävyydet

Edellä mainittujen lisäksi Madridista löytyy paljon muitakin tunnettuja nähtävyyksiä, jotka tällä kertaa jäivät välistä. Aikaisemmilla kerroilla olen kuitenkin käynyt katsastamassa mm. seuraavat paikat: Plaza Mayor, El Palacio Real (kuninkaanlinna) ja Puerta del Sol.

Yleinen fiilis

Olen aina ennen tykännyt enemmän Barcelonasta meren vuoksi, mutta tällä kertaa pisteet menee Madridille. Ehkä se näin aikuisemman näkökulmasta tuntui mielenkiintoisemmalta ja vähemmän turistirysältä. Kaupungista tuntuu löytyvän kaikkea shoppailusta, rentoon oleskeluun, hyvään ruokaan ja kulttuuriin. Tänne täytyy ehdottomasti lähteä uudelleen ihan lomamielessä.

photos: me & Sara Vanninen, edit: me

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
Syksy toi inspiraatiota työpukeutumiseen