Makuuhuoneen muutosprojekti

Minulta kysytään usein, että mitä asioita tekisin toisin talossa? Olenko kaikkeen tyytyväinen? Tuliko virheitä? Huteja?

Tulihan niitä. Ei onneksi katastrofaalisia, mutta sellaisia kyllä, jotka korjaisin seuraavassa hypoteettisessa talossa. Sitähän aina sanotaan, että kolmannesta talosta tulisi täydellinen. Mutta ehei, en ole rakentamassa kolmea. Korkeintaan tulevan rantasaunan teen ja fiksaan tässä nykyisessä ne vriheet, jotka järkevästi ajatellen voin.

Sitä en osaa sanoa, onko postauksen villiehdotus sitten järkevää, mutta tahtoisin kovasti yrittää toteuttaa tämän muutoksen. Nimittäin meidän makuuhuoneeseen. Se on alusta asti tuntunut jotenkin epäonnistuneelta, keskeneräiseltä ja puutteelliselta. Seinien väristä lähtien olen kokenut sen menneen vähän “pieleen”. Tila itsessään on mahtava 18 neliön huone ja sen päälle vielä reilu 10 neliön vaatehuone. Tilaa siis on, mutta käytettävyys ja myös esteettisyys on tästä kaukana. Mitään ei ole mietitty loppuun asti ja tästä osasta taloa, jos jostain huomaa, että paukut vähän loppuivat viime metreillä. Myöskään silloinen järjenjuoksuni viimeisillään raskaana ei ollut ihan parhaimmillaan. Olenkin julistanut, että väsyneenä ja raskaana ei saisi koskaan tehdä näin isoja päätöksiä, kuten talon rakentamiseen liittyviä yksityiskohtia.

Noh mikä tässä sitten mättää? On tilaa ja avaruutta, jota toivoimme, mutta onko sitä liikaa? Neliöitä ei mielestäni ole, mutta ne on käytetty surkealla tavalla. Makuuhuoneessa on sängyn lisäksi vain tyhjää. Sinne tuntuu hölmöltä laittaa jotain kaappia tai yksittäistä nojatuolia, johon keräisin vain valtavan vaatevuoren (kokeiltu on). Vaatehuone, korjaan pukeutumishuone sen sijaan on vielä pahempi murheenkryyni. Ajatus jenkkileffojen hulppeasta pukeutumishuoneesta oli hauska, mutta todellisuudessa todella epäkäytännöllinen. Tällä huoneella ei oikein ole mitään virkaa, sen vaatesäilytyksen lisäksi siis ja sinne kertyy vain turhaa tavaraa lojumaan. Jos nyt rakentaisin talon, en harkitsisi sekuntiakaan laittavani sinne pukeutumishuonetta. Tekisin kompaktin vaatehuoneen käytävällä piste.

Tätä asiaa yhtenä päivänä manatessa minulle tuli ajatus. Voisiko meidän makuuhuonetta muuttaa niin, että pukeutumishuoneen tilalle tulisikin kompakti vaatehuone? Saisiko makuuhuone samalla uuden järjestyksen? Voisiko sängyn kääntää niin, että maisema avautuisi meille molemmille suoraan eteen? Tästä lähti villi-idea, jonka olen luonnostellut alle. Tässä ensimmäisessä luonnoksessa käänsin sängyn kohti merta ja sijoitin sängyn taakse “tilanjakajan”. Olisko se seinä? Puolikas seinä? Seinän ja työpöydän yhdistelmä? Sitä en vielä tiedä, mutta ajatus huoneen jakamisesta näin houkuttaa suuresti. Sängyn molemmin puolin jäi hyvin tilaa ja nukkumistilasta tuli nyt ihanan kompakti, mutta silti ilmava.

Seuraava astetta villimpi idea oli tämän lisäksi nykyisen väliseinän purkaminen makuuhuoneen ja pukeutumishuoneen väliltä. Yhtäkkiä olikin 30 neliötä avaraa tilaa. Kiepauttamalla yhden vaatekaapiston keskelle entistä pukeutumishuonetta sain muodostettu L-mallisen vaahuoneen. Vaatekaapin takaosaan voisi rakentaa kevyen seinän tai vaikka kirjahyllyn. Näillä kahdella tilanjakajalla (sängyn “päätyseinä” ja vaatekaappi) sain jaettua ennen niin huonosti käytetyn tilan kolmeen osaan. Ensimmäisenä varsinainen nukkumisosasto, jossa olisi vain sänky, ehkä joku kapea hylly tai vain valaisin. Toisessa tilassa olisi mahdollisesti pieni työtila ja ehkä tv-tila, josta tosin mieheni ei ollut yhtään innostunut. Minusta olisi ihanaa, jos meillä olisi tässä pieni oma olohuone ja sen takana L-mallinen vaatehuone. Ihannetilanteessa tähän voisi rakentaa meidän ihka oman kylppärin, mutta sille ei ole tarvetta, eikä tarvittavia putkivetoja.

Tämä uusi tilanjako toisi näihin neliöihin niin paljon lisää, että tällä hetkellä yritän epätoivoisesti vakuuttaa mieheni tästä hullusta ideasta 😀 Se meneekö tämä läpi, on vielä mysteeri. Itse tykkään kovasti ajatuksesta, että tästä tulisi tällainen hotellimainen minisviitti ja ennen kaikkea tila otettaisiin paremmin haltuun. Olen myös vahvasti sitä mieltä, että on täysi vääryys pitää sänkyä alkuperäisellä paikalla, kun sen voi laittaa suoraan kohti merta. Olen harkinnut makuuhuoneen maalaamista, seinien paneloimista ja vaikka mitä muita muutosvaihtoehtoja jo monta kertaa, mutta mitään en ole saanut saatettua loppuun saakka, sillä mikään ei ole tuntunut oikealta/riittävältä. Ensimmäistä kertaa olen nyt sitä mieltä, että tässä se on. Meidän makuuhuone, sellainen todellinen master bedroom, joka tästä olisi ihan alunperinkin pitänyt tulla.

 Mitä te olette tästä ideasta mieltä? Vinkkejä? Jos joku ammattilainen lukee tätä, niin voi antaa myös rakentavat kommentit onko tämä kannattavaa tai ylipäätänsä mahdollista 😀

XOXO
signature

What do you think?

No Comments Yet.

Previous
8 vaatteen syysgarderobi
Makuuhuoneen muutosprojekti