Meidän lattia

Varmasti yli 90% taloon liittyvistä kysymyksistä koskevat tavalla tai toisella meidän lattiaa, joten omistetaan sillekin nyt ihan oma postaus. Paljon on kysytty lattian alkuperää, sävyä sekä sitä, miltä se kyseinen sävy oikein luonnossa näyttääkään. Lisäksi olette halunneet tietää vastauksen siihen suureen kysymykseen, että olemme loppujen lopuksi olleet tyytyväisiä valintaamme?

Aloitetaan suuresta kysymyksestä, sillä siihen on helppo vastata. Kyllä olemme! Lattian suhteen valinta meni nappiin, vaikka tavaran saapuessa ja asennusvaiheessa tätä vielä epäröinkin. Mutta nyt kun lattia on kokonaisuudessaan paikoillaan ja saanut huonekaluja sekä tekstiilejä kaverikseen on se osoittautunut juuri sellaiseksi kuin kuvittelimme. Siinä on sopivassa suhteessa lämpöä ja viileyttä. Se ei ole liian punainen eikä liian keltainen. Sen pinta on ihana jalkojen alla ja sen vuoksi minäkin, joka aina kuljen kotona villasukissa olen täällä mieluiten paljasjaloin. Myös lajitelman valinta meni nappiin, sillä lattia on juuri tarpeeksi eläväinen näin, kun puunsyitä yms. on jonkin verran näkyvissä.

Mikä lattia meillä sitten on?

Sekä ylä- että alakerrassa meillä on samansävyinen ja samalla tapaa viimeistelty Timberwisen tammiparketti (*tuotteesta saatu alennusta), mutta yläkerrassa kyseessä on suora lankku ja alakerrassa lattia on ladottu kalanruotoon. Tämä kahden eri ladonnan sekoitus on myös osoittautunut erittäin onnistuneeksi valinnaksi. Alakertaan kalanruoto sopii, kun tila on yhtenäinen ja avara. Lisäksi se on näyttävän näköinen lintuperspektiivistä katsottuna. Suora lankku sopii mielestäni taas paremmin pienempiin makuuhuoneisiin ja muutenkin rauhoittaa yläkerran ilmettä. Jos nyt pitäisi tehdä uudet valinnat, niin samalla mentäisiin!

Sävynä meillä tammiparketista on Cream ja kyseessä on nimenomaan tuo öljyvahattu versio. Pitkään pallottelimme värivaihtoehtoja, mutta lopulta päädyimme tähän pehmeään täyteläiseen sävyyn. Monet teistä olette kysyneet miltä tämä sävy nyt oikeasti sitten luonnossa näyttää ja olen aina vastannut, että kovin erilaiselta riippuen huoneesta, vuoden- ja kellonajasta, huonekaluista jne. Nyt olen yrittänyt tähän postaukseen kuvailla lattiaan mahdollisimman monipuolisesti, jotta sen todellinen sävy tai ehkä enemmänkin sen vivahteikkuus tulisi esille.

Mainittakoon vielä, että kyseessä on tosiaan Classic-lajitelma, joka on se ns. “normaalein”. Siinä on jonkin verran näkyvissä puunsyitä ja värivaihteluja verrattuna Selected-lajitelmaan, mutta ei läheskään niin paljoon kuin rustiikkisessa. Arvoimme pitkään tuon Selectedin ja Classicin välillä ja onneksi päädyimme tähän jälkimmäiseen. Hirsitaloon sopi mielestäni huomattavasti paremmin parketti, jossa on aavistus rouheutta ja “puumaisuutta”, joka ehkä tuosta Selectedistä jää uupumaan.

Lattiastamme olisi ollut myös mahdollista valita mattalakattu versio, mutta me halusimme nimenomaan öljyvahatun. Kuten jo mainitsin, se on ihanan tuntuinen jalan alla ja tuntua parantaa entisestään parketin alla, läpi talon kulkeva lattialämmitys. Öljyvahatussa myös tämä Cream-sävy oli enemmän meidän mieleen. Jos teillä tulee vielä mieleen kysymyksiä liittyen lattiaan, niin laittakaahan tulemaan. Vastailen parhaani mukaan 🙂

XOXO
signature

What do you think?

4 Comments
 • Hanna
  June 14, 2020

  Hei
  Minkä levyinen teidän lankku on, lattia on todella kaunis!
  Terkuin Hanna

  • kaisaturunen
   June 15, 2020

   Meillä on se Timberwisen keskimmäinen leveys 🙂 en nyt muista tarkkaa mittaa mutta ei siis kapein eikä se kaikista levein vaan keski!

 • Taru
  December 14, 2020

  Lattian sävy näyttää kyllä hyvältä! Onko siinä yhtään punaisuutta ihan livenä? Itse oon siis huolissani siitä olenko valitsemassa liian punertavaa parkettia…

  • kaisaturunen
   December 14, 2020

   Moikka, ei ole yhtään 🙂 Mulla jostain syystä veti kamera jossain vaiheessa kuvia punaisemmaksi, mutta nyt olen pyrkinyt korjaamaan sen editoinnissa. Näissä sitä ei ole korjattu joten joltain näytöltä saattaa näyttää punertavalta 🙂

Previous
Kevään trendejä asukuvissa
Meidän lattia